The Ring of Kerry: de mooiste kustroute van Ierland

by thatonetime
51 comments

Één van de bekendste bezienswaardigheden en tofste dingen om te doen in Ierland, is het rijden van the Ring of Kerry. Deze beroemde kustweg leidt je langs de mooiste uitzichten, slaperige dorpjes en de hoogste kliffen. Tips voor je bezoek aan the Ring of Kerry lees je hier.

Wat te doen langs The Ring of Kerry

The Ring of Kerry vind je aan de westkust van Ierland. Deze prachtige kustroute is 179 kilometer lang en één van de hoogtepunten van Ierland dankzij de prachtige natuur en mooiste uitzichten. Tourbussen vol toeristen genieten van de mooiste plekjes langs deze weg.


1. Killarney

Killarney is vaak het startpunt van een reis langs the Ring of Kerry. In en rondom Killarney is al genoeg te beleven, zoals het mooie Killarney National Park, Muckross House & Gardens of de gezelligheid in Killarney town. Ik zette de tips voor Killarney al eens op een rijtje.

Praktische info

Ons verblijf in Killarney was één van de hoogtepunten van onze reis. Check hier het onwijs toffe bed & breakfast waar we verbleven.

Check hier alle informatie over de bezienswaardigheden in Killarney.

Je kunt de stad bereiken per vliegtuig, bus, trein of auto. Met de bus is het twee uur vanaf Cork en anderhalf uur vanaf Limerick. Met de trein vanuit Dublin doe je er ruim drie uur over. Vanuit Cork is het anderhalf uur.

Ross castle, Killarney
Killarney National Park, Ierland
Killarney National Park, Ierland

2. Kenmare

De weg van Killarney en Kenmare biedt je al heel veel hoogtepunten, zoals Ladies View en the Gap of Dunloe. Als je vanuit Killarney bent vertrokken, is de eerste redelijke plaats die je tegenkomt Kenmare. Een leuk, toeristisch plaatsje om te stoppen en ook eventueel om te overnachten. Je vindt er leuke winkeltjes, pubs en dichtbij Kenmare vind je de Kenmare stone circle.

the cute towns of Ireland


3. The Skelligs Islands

The Skelligs Islands bestaat uit twee eilanden die zo’n 12 kilometer voor de kust van Ierland liggen. Deze eilanden zijn een populaire spot om papegaaiduikers te spotten, op Little Skellig vind je zelfs de grootste kolonie papegaaiduikers ter wereld. De laatste jaren is vooral het grote eiland Skellig Michael populair geworden, niet alleen omdat er een prachtig klooster te vinden is op dit eiland, maar vooral omdat dit eiland gebruikt werd in de Star Wars film ‘The Last Jedi’ . Sinds 1996 staan de eilanden op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Praktische info

De eilanden zijn niet het gehele kalenderjaar te bezoeken. In de zomermaanden kun je hier heen. Wij waren er in de kerstvakantie, dus konden het eiland helaas niet bezoeken. Een goede reden om eens terug te gaan.

Je kunt twee soorten tours doen naar the Skelligs Islands. Deze tours vertrekken vanuit Portmagee. Je kunt een Landing tour, of een Eco tour doen. Op de website van the Skellig Islands vind je meer info over de inhoud van deze tours.

De kosten van een tour naar de Skellig Islands vind je op deze website.


4. Op zoek naar de mooiste uitzichten van the Ring of Kerry

Wanneer je the Ring of Kerry rijdt, val je van het éne mooie vergezicht in het andere. Het rijden van de Ring of Kerry is dus al een belevenis op zich. Van uitgestrekte weilanden tot mooie stranden en van hoge kliffen tot indrukwekkende natuur. Werkelijk waar prachtig, zoals de uitzichten bij Dorreenfoyleen, Caherdaniel, Derrynane en Emlaghmore. Kijk maar eens mee naar deze foto’s.

Views at the Ring of Kerry, Ireland
Views at the Ring of Kerry, Ireland
Views at the Ring of Kerry, Ireland


5. Kerry Cliffs

Één van de mooiste plekjes langs the Ring of Kerry vond ik the Kerry Cliffs. Deze kliffen zijn 305 meter hoog en een stuk kleiner dan the Cliffs of Moher, maar deze kliffen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is er ook echt rustig in vergelijking met the Cliffs of Moher.

Praktische info

Een aantal kilometer vóór het dorp Portmagee vind je deze kliffen. Ik vond niet dat het heel duidelijk stond aangegeven, maar met navigatie kun je niet misgaan.

De entree voor deze kliffen is €4 per persoon.

Vanaf de parkeerplaats is het eventjes lopen naar de kliffen. Hiervoor hoef je geen conditie te hebben of speciaal schoeisel aan.

Bij helder weer, kun je vanaf the Kerry Cliffs the Skelligs Islands zien.

The Kerry Cliffs, Ring of Kerry Ireland