The Ring of Kerry: de mooiste kustroute van Ierland

by thatonetime
51 comments

Één van de bekendste bezienswaardigheden en tofste dingen om te doen in Ierland, is het rijden van the Ring of Kerry. Deze beroemde kustweg leidt je langs de mooiste uitzichten, slaperige dorpjes en de hoogste kliffen. Tips voor je bezoek aan the Ring of Kerry lees je hier.

Wat te doen langs The Ring of Kerry

The Ring of Kerry vind je aan de westkust van Ierland. Deze prachtige kustroute is 179 kilometer lang en één van de hoogtepunten van Ierland dankzij de prachtige natuur en mooiste uitzichten. Tourbussen vol toeristen genieten van de mooiste plekjes langs deze weg.


1. Killarney

Killarney is vaak het startpunt van een reis langs the Ring of Kerry. In en rondom Killarney is al genoeg te beleven, zoals het mooie Killarney National Park, Muckross House & Gardens of de gezelligheid in Killarney town. Ik zette de tips voor Killarney al eens op een rijtje.

Praktische info

Ons verblijf in Killarney was één van de hoogtepunten van onze reis. Check hier het onwijs toffe bed & breakfast waar we verbleven.

Check hier alle informatie over de bezienswaardigheden in Killarney.

Je kunt de stad bereiken per vliegtuig, bus, trein of auto. Met de bus is het twee uur vanaf Cork en anderhalf uur vanaf Limerick. Met de trein vanuit Dublin doe je er ruim drie uur over. Vanuit Cork is het anderhalf uur.

Ross castle, Killarney
Killarney National Park, Ierland
Killarney National Park, Ierland

2. Kenmare

De weg van Killarney en Kenmare biedt je al heel veel hoogtepunten, zoals Ladies View en the Gap of Dunloe. Als je vanuit Killarney bent vertrokken, is de eerste redelijke plaats die je tegenkomt Kenmare. Een leuk, toeristisch plaatsje om te stoppen en ook eventueel om te overnachten. Je vindt er leuke winkeltjes, pubs en dichtbij Kenmare vind je de Kenmare stone circle.