Tips en feitjes over the Dubai Mall

by thatonetime
29 comments

Dubai is een land van vele extremen en heeft meerdere wereldtitels op zijn naam staan. Een voorbeeld hiervan is the Burj Khalifa waar ik al eerder over schreef. Een ander voorbeeld hiervan is het beroemde Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld! Ik heb wat tips en interessante feitjes over the Dubai Mall verzameld voor je.

Je kijkt werkelijk je ogen uit hier, wat een bijzonder gebouw! Heb je ooit een winkelcentrum gezien met een ice rank of waar je naar een aquarium kunt gaan, waar je zelf kunt duiken tussen de vissen en haaien!? Het kan allemaal in the Dubai Mall.


Wat maakt the Dubai Mall zo indrukwekkend?

∴Dubai Mall is met zo’n 1200 winkels het grootste winkelcentrum van de wereld.

∴Dubai Mall maakt deel uit van het Downtown Dubai complex, wat meer dan 20 biljoen dollar waard is!

∴In het immense gebouw zijn 250 luxe kamers te vinden, 22 bioscoop schermen en meer dan 150 restaurants en cafés.

∴Met zoveel winkels heb je natuurlijk ook genoeg parkeerplekken nodig, denk je dat 14.000 parkeerplaatsen genoeg zijn??

∴In het Dubai aquarium en underwater zoo kun je meer dan 33.000 onderwater wezens te zien krijgen. Bijvoorbeeld allemaal verschillende haaien als je door de shark tunnel loopt.

∴Als je klaar bent met het shoppen kan je kiezen voor iets actievers. Ga eens naar de Ice Rink om te gaan ice skaten. Wees niet bang dat je lang hoeft te wachten, want er kunnen meer dan 2000 mensen tegelijk schaatsen.

Aquarium Dubai Mall
Ice Rank at the Dubai Mall

∴SEGA Republic is een attractiepark. Dit theme park is voorzien van verschillende attracties en kan je honderden spellen spelen. De ingang is te vinden op de tweede verdieping.

∴Naast al deze bijzondere dingen die hier te doen zijn, is het natuurlijk ook perfect om te shoppen. Met meer dan 1200 winkels kun je hier daadwerkelijk ALLES vinden! Echt alles!!! Hoewel Dubai bekend staat als een luxueus land, zijn er ook genoeg betaalbare winkels. Tuurlijk zijn Chanel, Armani en Gucci hier te vinden, maar er zijn ook veel leuke betaalbare winkeltjes. Ik heb er prima kunnen shoppen!

∴Nog een titel die Dubai Mall op zijn naam heeft staan: hier is ook de grootste snoepwinkel ter wereld te vinden.

∴Bij de Emirates A380 experience ben je voor even net een echte piloot. In deze simulator kan je ervaren hoe het is om ’s werelds grootste vliegtuig te besturen.

∴Als je het gebouw uit loopt, kom je bij de beroemde fontein. De Dubai Fountain is ’s werelds grootste, dansende fontein. Meerdere malen op een dag kun je hier het water zien dansen.

∴In dit winkelcentrum is ook de ingang van de Burj Khalifa te vinden, het hoogste gebouw van de wereld! Hier kun je voor iets meer dan €30 op en genieten van het uitzicht. Wel even online reserveren, want het is hier erg druk! Ik ging om 14.00 uur het gebouw op en had een perfect uitzicht over Dubai.

∴Er zijn meerdere hotels om te verblijven, zoals het luxueuze Armani hotel.

∴De bioscoop heeft maar een magere 22 schermen.

Dubai Mall