15 tips voor je bezoek aan San Francisco, Amerika

by thatonetime
81 comments
Roadtrip zuidwest Amerika - San Fransisco 11Roadtrip zuidwest Amerika - San Fransisco 11

Twee jaar geleden maakten mijn vriend en ik een toffe roadtrip door het zuidwesten van Amerika. Het was mijn eerste bezoek aan het land en ik was compleet overdonderd. Niet alleen door de prachtige natuur, maar ook door de toffe steden. Één van de eerste steden die wij bezochten was San Francisco en ik was blij verrast door de relaxte sfeer in de stad. Tips voor je eerste bezoek aan de stad lees je hier.

1. Alcatraz

Op dit beroemde eiland was van 1934 tot 1963 een zwaarbewaakte gevangenis te vinden. Tegenwoordig is het een museum en is het eiland een beschermd gebied. Er zijn ook meerdere films op het eiland opgenomen. Wij konden het eiland helaas niet bezoeken, omdat we te laat waren met het reserveren van tickets. Wil je hierheen, boek dan op tijd (voor vertrek)!


2. Fisherman’s Wharf

Dit levendige havengebied valt goed in de smaak bij toeristen. Je vindt er meerdere restaurants, barretjes en leuke winkeltjes, maar de meeste mensen komen hier omdat je er een mooi uitzicht hebt op de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Pier 39 is hier een populaire spot.


3. Pier 39

Deze pier moet je even bij langs als je bij de Fisherman’s Wharf bent. De pier staat bekend om de kolonie zeeleeuwen die je hier kunt vinden. Ze liggen lekker te zonnen op de vlonders in het water.


4. Lombard Street

Deze straat staat ook wel bekend als de bochtigste straat ter wereld. Als je Lombard Street wilt berijden, word je in goede banen geleid door de verkeersregelaars die je de goede kant opsturen en alles rustig laten verlopen. Leuk om eens te doen als je een auto (of fiets) hebt.

Het is niet een heel duidelijke foto, maar achter onze auto zie je de auto’s toch wel enigszins kronkelen.


5. Shop till you drop

Ik vond San Francisco een hele leuke stad om te winkelen. Met meerdere winkelcentra en leuke winkeltjes, kon ik erg goed slagen. Union Square is een goed beginpunt voor je winkeldag. Ik was er ook nog eens tijdens de sale, dus dat was extra leuk. 😉


6. Golden Gate Bridge

Een bezoek aan deze iconische brug moet natuurlijk op je lijstje staan. Je moet er minstens één keer tijdens de bezoek aan San Francisco overheen zijn gereden. Wij hebben dit één keer gedaan met de auto en later nog een keer met de bus. Door de ligging van de brug is het er vaak mistig, dus check even of het een gunstige tijd/dag is om eropuit te gaan.

Tip: je moet tol betalen als je de brug over wilt met de auto.


7. Waan je even in Azië in Chinatown

In San Francisco vind je de grootste Chinatown van Noord-Amerika. Van de kleurrijke lampionnetjes tot een rijke keuze aan Aziatische restaurants. Ook voor souvenirs is Chinatown een goede plek.


8. City Hall

Het stadhuis vind je aan het Civic Centre Plaza. Het is een prachtig gebouw in beaux-arts-stijl. De indrukwekkende koepel is de vier na grootste ter wereld. Het gebouw wordt vaak gebruikt voor bruidsreportages.


9. Ferry Building Marketplace

Dit is een toffe plek bij de Fisherman’s Wharf om te eten. In dit historische gebouw zitten meerdere leuke eettentjes. Het is er aardig toeristisch, dus het eten is er over het algemeen niet heel goedkoop.


10. Golden Gate Park

Een heerlijk groen plekje in deze drukke stad. Heb je een paar uurtjes over of ben je toe aan wat rust, ga dan even naar dit park om bij te komen. Het is ook een ideale plek voor een picknick en je vindt er een Japanse Tea Garden. Oh, en een molen.


11. Op de fiets door San Francisco

Één van de leukste manieren om de stad te ontdekken is per fiets. Je kunt op meerdere plekken in de stad een fiets huren. Je moet zeker even over de Golden Gate Bridge fietsen, hopelijk heb je er goed weer bij.


12. Neem de cable car door San Fran

Je vindt deze kabeltrams in het centrum van de stad. Vaak staat er echter wel een lange rij met mensen die een ritje willen maken. Omdat de rijen zo lang waren toen wij er waren, hebben wij dit overgeslagen (liever winkelen dan zolang in de rij te wachten 😉 ).


13. Painted Ladies

Deze prachtige Victoriaanse huizen, bekend van de serie Full House kun je in San Francisco bewonderen aan Alamo Square. De huizen worden gewoon bewoond, maar voor een kiekje van buitenaf kun je zeker langskomen.


14. Bezoek Sausolito

Aan de andere kant van de Golden Gate Bridge vind je het mooie plaatsje Sausolito. Je kunt er komen door de brug over te gaan of met de ferry.


15. Twin Peaks

Ik wilde deze heuvels graag bezoeken, maar tijdens ons bezoek aan de stad is dat er helaas niet van gekomen. Vanaf de Twin Peaks heb je een prachtig uitzicht over de stad.


Ik ben over het algemeen geen grote fan van steden, maar ik vond San Francisco wel erg leuk door de vele toffe dingen om te zien en leuke plekjes om te bezoeken.


Praktische informatie San Francisco

Als je de stad wilt bezoeken, trek hier dan zeker een aantal dagen voor uit. Wij waren drie dagen in de stad en dit was prima te doen.

In de stad vind je meerdere openbare toiletten. Deze zijn aardig schoon en gratis te bezoeken.

Wil je de stad per hop on-hop off bus ontdekken, dan kost dit $50 per persoon. Er zijn stops bij meerdere van bovenstaande punten.

Een fiets huren voor een hele dag kost tussen de $30 en $40. Het dragen van een helm is verplicht.

Hotels zijn prijzig in de stad. Wij boekten de accommodatie ter plekke, waardoor veel al was uitverkocht. Indien je meer keuze en goedkopere opties wil, kun je beter voorafgaande de reis boeken. Check hier je mogelijkheden.


Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: het wilde westen van Amerika

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

Yosemite: omver geblazen door natuurpracht

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Reisroute: vier weken Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Zien en doen in Death Valley National Park

Tips en feiten over de Grand Canyon

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Lees hier de ultieme reisroute van Marcella voor een roadtrip door negen staten van West-Amerika.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar San Francisco?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

You may also like

81 comments

Tessa 3 januari 2023 - 17:19

San Francisco lijkt me echt een geweldige stad om ooit eens te bezoeken. De sfeer lijkt me erg tof

Reply
Caroline 5 juni 2019 - 05:37

Twee keer mocht ik San Francisco bezoeken, toen ik 10 was en nog een keer toen ik 25 was. Het heeft toen veel indruk op mij gemaakt. Zou er graag weer eens naar toe gaan, nu met mijn gezin.

Reply
thatonetime 5 juni 2019 - 18:46

Wat gaaf dat je er al twee keer bent geweest. Ik ben er inmiddels twee jaar geleden geweest en wil nu al wel graag terug haha!

Reply
Marcella 9 april 2019 - 13:22

Onze reis van 5 weken eindigde in San Fran. We waren een week ervoor bestolen, en dus kreeg ik eigenlijk niet onwijs veel mee van de stad. We zijn er gaan fietsen, bezochten Alcatraz en een honkbal wedstrijd, maar dat was het dan ook wel…. Ik moet dus zeker nog eens terug!

Reply
thatonetime 9 april 2019 - 19:46

Niet echt fijn om je reis zo af te sluiten maar ja.. Inderdaad een goede reden om eens terug te gaan. 😉

Reply
Mandy 2 april 2019 - 15:52

Ziet er geweldig uit! Ik wil ook zo graag een keer naar amerika, eerst maar even sparen

Reply
thatonetime 3 april 2019 - 16:32

Amerika is niet echt bepaald een budget bestemming dus sparen is wel handig haha.

Reply
Felice Veenman 1 april 2019 - 06:43

San Fransisco staat nu niet direct op mijn bucketlijst, maar als ik die foto’s van jou zo zie , dan krijg ik er toch wel zin in…

Reply
thatonetime 1 april 2019 - 18:11

Het is echt een leuke stad.. en dat zegt iemand die niet van steden houdt! 😉

Reply
Inge 25 maart 2019 - 07:34

Leuke tips! Ik wil ook ooit nog eens naar San Francisco, zal ze zeker onthouden

Reply
thatonetime 25 maart 2019 - 19:02

Leuk! Ben je wel eens in Amerika geweest?

Reply
Nadia 25 maart 2019 - 07:07

Wat gaaf! Amerika is niet per se een land dat mij trekt, voor mijn idee te groot en te massaal… Maar als ik dan dit soort foto’s zie dan is het totaal anders dan dat ik zou verwachten.

Reply
thatonetime 25 maart 2019 - 19:01

Ik dacht ook dat Amerika mij totaal niet zou trekken, maar ik ben echt om! Ik zou zo teruggaan!

Reply
Jadis The Lemon Kitchrn 23 maart 2019 - 11:52

Prachtig! Wat een bijzondere en fijne plek lijkt me!?

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:45

Het is een hele fijne stad.

Reply
Julia Veenstra 22 maart 2019 - 21:41

Lijkt me heel gaaf om eens naar toe te gaan. Wel gaaf zo’n roadtrip. De manier om de omgeving echt te verkennen

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:43

Zeker weten! Een roadtrip is zo leuk en Amerika is echt ideaal om te roadtrippen.

Reply
Chicamoms 22 maart 2019 - 15:54

Heel gaaf, wil ik zeker nog eens heen. Tx voor alle tips!

Reply
Nicole Orriëns 22 maart 2019 - 09:53

LOL. Ik moet glimlachen om die molen! Die had ik dan weer niet verwacht in een post over Amerika ; )

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:42

Dat verwacht je niet he.. 😉

Reply
MC Kleuver 22 maart 2019 - 09:53

Wel tof dat de zeeleeuwen zo dichtbij liggen op Pier 39. Je hebt echt hele leuke dingen gezien. Alcatraz lijkt mij toch onwerkelijk om te mogen bezoeken.

Reply
Lodi 22 maart 2019 - 07:42

Dit zouden zo mijn foto’s kunnen zijn, gaaf.Ik ben nu vier keer in San Fran geweest en zou er zo weer heen willen. Ik vind het zo een mooie stad. Heerlijk om rond te wandelen. De eerste twee keer dat ik naar Alcatraz ging, kocht ik een ticket enken zo de boot op, maar de laatste keer konden wij ook pas twee dagen later, wij zaten hier een aantal dagen dus het was geen probleem, maar wel goed om te weten dat je van te voren tickets moet bestellen.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:42

Tof dat je er al zo vaak bent geweest.. ik zou ook wel eens terug willen. 😉

Reply
Yvonne van der Laan 21 maart 2019 - 20:16

De brug en Alcatraz.. die ken ik. Verder weet ik nog heel weinig van San Francisco. Lijkt me wel een heerlijke stad, van alle foto’s (inclusief de jouwe) die ik ervan zie. Bij fietsen vraag ik me wel af: zijn er niet te veel hellingen? Dat beeld heb ik ervan.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:40

Die zijn er inderdaad haha.

Reply
Anne - Ditisanne.nl 21 maart 2019 - 14:22

Leuk! We overwegen om ergens de komende jaren een roadtrip door West-Amerika te maken en dan komt San Francisco ook ongetwijfeld aan de beurt. Die zeehondjes zijn echt superschattig! En de Golden Gate Bridge wil ik inderdaad wel eens in het echt zien!

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:40

Wat een heerlijk vooruitzicht. Zeker doen als je de kans hebt, Amerika is prachtig!

Reply
Lianne - geendierenindekeuken 21 maart 2019 - 12:05

Ok, nu moet ik hier ook heen. Wauw! Wat veel leuke dingen zijn daar te doen!

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:39

Zeker weten. Het is een heerlijke stad waar je je prima een aantal dagen kunt vermaken.

Reply
Stefaan De Winter 21 maart 2019 - 09:46

Hoe cool is het om die zeeleeuwen op die pier te zien liggen!
Leuke tips heb je hier bij elkaar!

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:39

Heerlijk toch.. die liggen lekker te chillen in de zon!

Reply
Daphne de Vries 21 maart 2019 - 09:38

Wat zonde dat jullie niet meer naar Alcatraz konden, omdat jullie te laat waren met het reserveren van tickets. Zonde! Dat overkomt je ook maar één keer 😉 Gelukkig hebben jullie verder genoten van SFO. Ik vond het zelf ook een hele fijne stad. Alleen wel veel zwervers en ratten haha.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:38

Die ratten hebben wij gelukkig niet zo meegemaakt. De zwervers wel… plekken vol met tentjes en dergelijke.

Reply
Laura 21 maart 2019 - 09:06

Twee vrienden van me hebben zijn net op de terugweg van SF! Ben benieuwd naar hoe veel van jouw tips ze bezocht zullen hebben!

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:37

Oh wat leuk! Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

Reply
Amy 20 maart 2019 - 21:12

Mijn bezoek aan San Francisco dateert ook van bijna twee jaar geleden en ik vond het er waanzinnig. Zo’n fijne sfeer in de stad! En inderdaad: op voorhand tickets voor Alcatraz kopen is echt aan te raden. Anders sta je uren in de rij voor een ticket en moet je maar afwachten of er nog iets vrij is. Ik vond het wel echt een meerwaarde voor onze trip.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:37

Leuk om te horen… nu baal ik nog meer dat we niet heen konden gaan haha.

Reply
Wanda 20 maart 2019 - 18:49

Oh, die brug… die zou ik zeker met eigen ogen willen zien! Net als Alcatraz, dat lijkt me ook ontzettend fascineren om rond te kijken.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:35

Mij ook!!

Reply
Skincarebynaomi 20 maart 2019 - 17:46

Goede tips en handig ook! Zelf zou ik niet zo 123 erop komen om naar San Fransico te gaan, maar wie weeet voor in de toekomst

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:35

Wie weet inderdaad… 😉

Reply
Armande 20 maart 2019 - 14:21

Ziet er geweldig uit. Ik ben een keer in San Francisco geweest, een kort bezoekje. Bij een volgende keer zou ik zeker Alcatraz willen bezoeken, dus goed om te weten dat je dat ruim van te voren moet boeken.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:34

Ik moet ook eens terug om Alcatraz te bezoeken. 😉

Reply
MAaike 20 maart 2019 - 12:12

Goede tips! jammer dat je niet Alcatraz kon bezoeken, dat zou ik nog wel eens willen zien.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:34

Ik ook haha.

Reply
Marlies 20 maart 2019 - 10:31

Fantastisch! Ik was er ook twee jaar geleden en heb ongeveer hetzelfde gezien. Wij waren vijf dagen in San Francisco. Ik had drie dagen echt te weinig gevonden. Fantastische stad met veel leuke bezienswaardigheden.

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:33

Dat snap ik wel.. Hebben jullie wel Alcatraz bezocht?

Reply
Dhini 20 maart 2019 - 10:11

Wat handig artikel. Bedankt voor delen van de tips.

Reply
An 20 maart 2019 - 09:49

San Francisco staat nog op mijn lijstje. Lijkt me een megaleuke stad. En jouw blogpost bevestigt dat 🙂

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:33

Het is zeker weten een leuke stad! Wij hebben ons er prima vermaakt.

Reply
Marieke 20 maart 2019 - 09:24

Prachtig zeg! Lijkt mij een mooie reis. Ook de foto’s zijn supermooi!

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:32

Dankjewel! 🙂

Reply
Custodia Chineva 20 maart 2019 - 08:41

Ziet er heel leuk uit en bedankt voor de tips wie weet komen ze ooit goed van pass….

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:32

Wie weet! 🙂

Reply
Dhini 20 maart 2019 - 07:57

Handig artikel! Ik wil graag daar naar toe

Reply
Aniek 20 maart 2019 - 06:37

Ik ben de tweede keer dat ik in San Francisco ging, ook naar Alcatraz gegaan. Toen kon ik gelukkig een dag van tevoren nog een ticket boeken. Ik vond het wel erg indrukwekkend, met name de verhalen van de gevangenen.

Reply
thatonetime 20 maart 2019 - 06:51

Gaaf! Een dag van tevoren nog geboekt joh… bij ons was alles voor de komende twee maanden al uitverkocht.

Reply
Laura | I scream beauty 20 maart 2019 - 05:58

Lijkt me geweldig om eens naar toe te gaan!

Reply
thatonetime 20 maart 2019 - 06:50

Moet je doen! 🙂

Reply
Mariska van Rijswijk 19 maart 2019 - 19:54

Wat leuk om jouw tips te lezen! Helaas staat Amerika voor ons nog niet op de planning, maar zo krijg ik er wel zin in om te boeken 😉 Zeker die gevangenis lijkt me gaaf!

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:59

Die wil ik ook graag eens bezoeken!

Reply
Henk 19 maart 2019 - 19:46

Foto’s alleen al maken het erg aantrekkelijk!

Reply
karin 19 maart 2019 - 19:40

fietsen en een molen; je voelt je meteen thuis 🙂 Wat een schattige huisjes die painted ladies!

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:51

Haha zeker weten!

Reply
Manon 19 maart 2019 - 19:23

Aaah ik herken zoveel uit films! Zo leuk. En ik was vroeger helemaal gek van de serie Charmed, zij woonden in dat rode Victoriaanse huis zogenaamd.

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:29

Oh leuk, dat heb ik vroeger ook wel eens gezien maar ik wist niet dat het om één van deze huizen ging. 🙂

Reply
Yousra Yasmine 19 maart 2019 - 19:17

Wat een handige tips! Ik wil in de toekomst heel graag naar San Fransisco dus deze tips gaan zeker van pas komen!

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:28

Als je in Amerika komt, moet je dat zeker doen!

Reply
Maaike | Travelbliss 19 maart 2019 - 18:44

Brings back memories, maar ik ontdek dat ik nog een keertje terug moet naar San Francisco…Ik heb die hele molen gemist!

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:27

Haha wat een gemis! 😀

Reply
Sarah 19 maart 2019 - 14:51

Wat een leuke stad! Die Painted Ladies (toffe benaming) zijn zo schattig! 🙂

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:27

Die zien er tof uit he! Zo leuk om eens in het echt te zien.

Reply
Henk 19 maart 2019 - 14:41

als je nu ook nog even zorgt voor de vakantiedagen om een verblijf naar SF te kunnen doen, dan boek ik het morgen nog;-)

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:27

Haha die vakantiedagen blijven een dingetje hè..

Reply
Felice Veenman 19 maart 2019 - 12:08

het lijkt me een prachtige stad San Fransisco, maar ik heb al zoveel op de bucket list…

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:26

Haha, die van mij is ook oneindig..

Reply
Nicole Orriëns 19 maart 2019 - 10:54

Ik weet niet of mijn vorige comment is aangekomen? Hoe dan ook een bezoekje aan Alcatraz lijkt me heel bijzonder. Hoe vroeg van te voren moet je dan wel niet reserveren denk je?

Reply
Nicole Orriëns 19 maart 2019 - 09:43

Alcatraz is echt zo’n begrip! Daar zou ik zeker graag een bezoekje aan brengen. Het lijkt me heel apart…

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:25

Ik zou er ook graag een bezoekje willen brengen haha!

Reply
Linda 19 maart 2019 - 06:49

Super handig dit want wij gaan binnenkort naar Amerika en dan bezoeken wij ook San Francisco. Wij twijfelen heel erg over alcatraz omdat je het dus zo ver van te voren al moet boeken en ik er echt een hekel aan heb als er iets vast staat

Reply
thatonetime 19 maart 2019 - 19:25

Wat een heerlijk vooruitzicht. I know, daarom hadden wij dit ook niet gereserveerd maar achteraf hadden we daar toch wel een beetje spijt van (vooral mijn vriend).

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More