Zonsondergang Uluru-Kata Tjuta National Park 2012 - 3

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het red centre van Australië

Een grote vuurrode rots die opeens uit de dorre woestijn torent, omringd door andere unieke rotsformaties. De rotsen van Uluru-Kata Tjuta National Park verbergen eeuwenoude wijsheid en is een levend cultuurlandschap. De rots die terug te vinden is op vrijwel alle ansichtkaarten van Australië, is zeker een bezoek waard. Alle tips voor je bezoek aan dit prachtige National Park in het Red Centre van Australië vind je hier. 

Uluru-Kata Tjuta National Park 

In het midden van Australië, in het spirituele hart van het Australische Red Centre in de provincie Northern Territory, vind je Uluru-Kata Tjuta National Park. Het National Park bestaat uit twee bijzondere natuurgebieden; Uluru en Kata Tjuta. 

Uluru, voorheen Ayers Rock genoemd, is één van de beroemdste rotsen ter wereld en er gaat geen souvenirswinkel voorbij waar je geen ansichtkaart of magneet met een afbeelding van de vuurrode rots kunt vinden. De rots Uluru is een grote monoliet en torent ongeveer 350 meter boven de grond uit. Dit is echter maar een topje van de ijsberg, want verreweg het grootste gedeelte van de rots ligt onder de grond verscholen. 

Geologen denken dat de rots ruim 600 miljoen jaren oud moet zijn. Het National Park staat sinds 1987 op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

Nabij Uluru vind je Kata Tjuta, voorheen the Olga’s genoemd. Een bijzondere verzameling van 36 rode rotskoepels die ook hoog uit het woestijnlandschap steken. Zowel Uluru als Kata Tjuta zijn religieuze plekken voor de oorspronkelijke aboriginal-bewoners en huidige eigenaren van het land: de Anangu. 

Het is een populaire plaats waar veel toeristen komen, maar voor de Anangu is het geen natuurlijke attractie, maar een heilige plaats. De plek is vooral in trek tijdens zonsopgang en zonsondergang. Doordat de invalshoek van het licht steeds verandert, lijkt de rots steeds van kleur te veranderen. 

Culturele geschiedenis van Uluru-Kata Tjuta National Park 

Zoals aangegeven, zijn de Anangu de oorspronkelijke bewoners van dit gebieden eigenaren van Uluru. Voor de Anangu is Uluru religieus erfgoed en volgens de scheppingsmythe werd Uluru door twee jongens geschapen die hier na een regenbui in de modder speelden. De rots zou hun voorouders herbergen, die de vorm kunnen aannemen van mensen, planten of dieren. 

Van generatie op generatie deelt Anangu de activiteiten en reizen van hun voorouders door middel van verhalen, liederen, dansen en ceremonies. Kennis wordt zorgvuldig doorgegeven aan jongeren.

Tjukurpa is de basis van de Anangu-cultuur, het fundament voor de bevolking. Tjukurpa verwijst naar de scheppingsperiode waarin voorouderlijke wezens de wereld creëerden en het heeft veel diepe en complexe betekenissen. Het is de religieuze filosofie die Anangu verbindt met diens voorouders en de omgeving en de Tjukurpa geeft antwoord op belangrijke vragen, de regels voor gedrag en hoe samen te leven. Het vertelt over het verleden, het heden en over de toekomst. 

Te doen in Uluru-Kata Tjuta National Park 

1. Bezoek het cultural centre 

Begin je ontdekkingstocht in het Cultureel Centrum om de lokale gemeenschap te ondersteunen en je te verdiepen in Uluru-Kata Tjuta. Het cultural centre vertegenwoordigt de Anangu-gemeenschap, dus kun je hier meer leren over diens cultuur: de Tjukurpa en de natuur in het park. 

Je vindt er tentoonstellingen, Aboriginal kunstgalerijen, winkeltjes en een restaurantje. Tevens vind je hier een informatiebalie waar je terecht kunt met al je vragen en kun je één van de gratis presentaties gegeven door Anangu en parkwachters bijwonen. 

Het cultural centre is gebouwd van lokaal gemaakte modderstenen. Het ontwerp van de gebouwen vertegenwoordigen de twee voorouderlijke slangen die vochten bij Mutitjulu Waterhole en hielpen bij het creëren van Uluru: Kuniya, de vrouw van de woma-python, en Liru, de giftige bruine slangenman.

Praktische informatie

In gedeeltes van het cultural centre (de Tjukurpa-tunnel) mag je geen foto’s of video’s maken, Dit is om culturele redenen. Let hier dus goed op. 

Openingstijden: Het cultureel centrum is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 18.00 uur. De informatiebalie is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Toegangsprijs: n.v.t.

Cultural Centre Uluru-Kata Tjuta National Park 2012 - 11

2. Hiken in Uluru-Kata Tjuta National Park 

Een wandeling maken in dit cultuurrijke natuurgebied is eigenlijk een must. In het park zijn een aantal mooie wandelroutes uitgezet om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van de indrukwekkende rotsformaties, rotstekeningen, torenhoge koepels en adembenemende vergezichten. Stap in de voetsporen van de voorouderlijke wezens en leer over de texturen en vormen van de rots die kennis en verhalen bevatten. 

De meeste routes zijn toegangelijk voor mindervaliden en variëren van eenvoudig tot gemiddeld niveau. 

Uluru Base Walk 

Één van de populairste wandelroutes in dit park is de Uluru Base Walk, waar je een wandeling om de rots heen maakt. De wandeling om de voet van de rots is ongeveer tien kilometer en je wandelt door verschillende gebieden: groen en dicht of open en uitgestrekt. Je hebt ongeveer vier uren nodig voor deze wandeling en je hoort met de klok mee te lopen. 

The Kuniya Walk and Mutitjulu Waterhole

Mutitjulu Waterhole is ook een populaire locatie in het National Park en dit is één van de weinige permanente waterbronnen in de buurt van Uluru. De wandeling loopt van de parkeerplaats van Kuniya naar de Mutitjulu Waterhole. Door de continue aanwezigheid van water is dit een prachtig groene en schaduwrijke omgeving. Dit is ook één van de weinige plekken in het park waar je wallaby’s kunt spotten. 

Tip: als het regent is dit een bijzondere wandeling om te maken, want dan kun je de magische watervallen ervaren. 

Mala Walk

Tijdens deze wandeling loop je een klein stukje langs de voet van Uluru. De wandeling gaat van de parkeerplaats Mala naar de Kantju-kloof en tijdens deze wandeling kom je langs plekken en grotten waar de Mala-mensen vroeger woonden. De Mala-mensen zijn de voorouders van de Anangu en hun verhaal is één van de belangrijkste verhalen van de Tjukurpa. Tijdens de wandeling kun je ook indrukwekkende grottekeningen aanschouwen. 

Je kunt deze wandelroute ook met een ranger afleggen om meer te leren over de bijzondere dingen die je allemaal tegenkomt tijdens deze wandeling. Dagelijks om 08.00 uur en 10.00 uur zijn er gratis excursies. De wandeling is een kleine twee kilometer. 

Walpa Gorge Walk 

Deze wandelroute is in Kata Tjuta en een erg heilige plek voor de Anangu. Je wandelt door een natuurlijke kreek met aan weerszijden de twee hoogste koepels van Kata Tjuta. De kloof waar je doorheen wandelt heeft een uniek ecosysteem, wat ervoor zorgt dat hier veel van de planten en dieren terug te vinden zijn. De wandeling duurt ongeveer een uur. 

Kata Tjuta is een zeer cultureel gevoelig gebied. Uit respect voor de cultuur wordt er gevraagd om de kloof alleen in zijn geheelheid te fotograferen. Houdt dus altijd beide zijden van de kloof in beeld als je filmt of foto’s maakt.

Lungkata Walk 

Tijdens deze wandelroute loop je een ander stuk langs de voet van Uluru. De Lungkata Walk heeft veel geologische hoogtepunten, je loopt langs een gedeelte van de rots met bijzondere texturen, grotten en spleten. Daarnaast is de thuisbasis van duizenden vogels. De wandelroute is ongeveer vier kilometer lang en duurt ongeveer anderhalf uur. 

North-East Face Walk 

Deze wandeling vind je aan de noordoostkant van Uluru, waarbij gedeeltes van de route langs de voet van de berg liggen en andere gedeeltes verder van de rots af zijn. Tijdens de wandeling kom je een aantal bijzondere rotsformaties en veel heilige plekken tegen. Omdat je tijdens deze wandeling veel cultureel belangrijke gebieden tegenkomt, word je gevraagd geen foto’s te maken. 

Liru Walk

De Liru-wandeling (genoemd naar de giftige bruine slang) verbindt het cultureel centrum met de voet van Uluru. Deze wandelroute van ongeveer vier kilometer is door het mulgabos en is een prachtige wandeling om te maken na de regen, wanneer alles tot leven komt. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. 

Liru Walk, Uluru-Kata Tjuta National Park 2012 - 20

Valley of the Winds Walk

De Valley of the Winds wandelroute is één van de moeilijkste wandelroute (klasse 4) in dit National Park, maar het is zeker de moeite waard. Deze route loopt tussen de rotsformaties en koepels van Kata Tjuta en de wandelroute is steil, rotsachtig met veel losse stenen. 

Onderwg kom je twee uitzichtpunten tegen, waar je prachtige uitzichten hebt over het futuristische landschap van Kata Tjuta. De wandeling duurt ongeveer vier uren. Je kunt ervoor kiezen om een stukje van de wandelroute te lopen door alleen naar één van de uitzichtpunten te lopen en vervolgens terug te gaan. 

De Valley of the Winds is ook een belangrijk cultureel gebied, waardoor je ook hier geen foto’s mag maken van de rotsformaties. Er wordt wel gezegd dat je close-up foto’s mag maken van planten, dieren of mensen. 

Wij hebben deze hike zelf niet gedaan, dus ik kan niet uit eigen ervaring vertellen hoe dit was.

3. Uluru beklimmen 

Lange tijd was dit één van de hoogtepunten van de toeristen die naar het National Park kwamen: de grote rots beklimmen. Er werd altijd al vanuit cultureel oogpunt afgeraden om Uluru te beklimmen, maar niet verboden. Er liep altijd een steil pad over de rots naar de top, maar sinds oktober 2019 is dit pad gesloten voor klimmers. Daarnaast slijt de rots door de vele mensen die er op willen klimmen, een dubbele reden dus waarom de beklimming van Uluru permanent verboden is. 

Door Uluru niet te beklimmen, breng je een eerbetoon aan de tjukurpa van de Anangu en door de tjukurpa te eren, breng je een eerbetoon aan het Anangu-land.

4. Anangu-kunst: ga opzoek naar eeuwenoude rotsschilderingen

In Uluru en omgeving zijn veel rotsschilderingen gevonden. Deze rotsschilderingen rond Uluru zijn het bewijs van hoe Tjukurpa-verhalen en wijsheden van generatie op generatie zijn doorgegeven. Je zult vooral geometrische symbolen, contouren van dieren en figuren van dierensporen getekend zien. 

Tegenwoordig zijn deze rotsschilderingen nog op verschillende plekken in Uluru-Kata Tjuta National Park te vinden, met name langs de Mala en Kuniya wandelroutes kun je verschillende rotsschilderingen en rotsschuilplaatsen aanschouwen. 

De schilderijen zijn van groot historisch belang voor de Ananou-Bevolking, dus ze vinden het erg belangrijk dat ze goed bewaard en beschermd worden. Ze hebben op de meeste plekken dus ook uitkijkplatforms en informatieborden geplaatst waar deze schilderingen te vinden zijn. 

Weetje: de bekende bodypainting is gebaseerd op dezelfde symbolen en verven die in deze rotskunst werden gebruikt. Mensen schilderen zichzelf (met oker) om de voorouders tijdens bepaalde ceremonies te vertegenwoordigen. 

5. Wildlife spotten in Uluru-Kata Tjuta National Park 

In het ruige woestijnlandschap van Uluru-Kata Tjuta National Park zijn toch aardig wat unieke dieren te spotten, enkele daarvan vind je alleen in deze regio. Zo kun je hier bijvooerbeeld veel soorten reptielen, vogels en zoogdieren. Je vindt hier onder andere dertien verschillende soorten slangen (waarvan de meesten giftig zijn), dingo’s (wilde honden), kangoeroe’s en wallaby’s, emu’s (soort struisvogel), de perentie en de unieke stekelige thorny devil.

Veel dieren laten zich over het algemeen niet graag zien. Indien je de dieren spot; blijf op een gepaste afstand, jaag de dieren niet op en ga de dieren niet voeren. 

6. Vogelen 

De vogels domineren in Uluru-Kata Tjuta National Park; je ziet in het park meer vogels dan welk ander dier dan ook. In totaal zijn er 178 vogelsoorten waargenomen, wat het een populaire bestemming voor vogelliefhebbers maakt. 

Je kunt in het park een aantal zeldzame vogelsoorten vinden, zoals de roodborstpapegaai, de grijze honingeter, Australische halsbandpapegaai, kaketoes, de gestreepte graswinterkoning, de bonte slagervogel, de regenboog bijeneter en de ijsvogel. 

De beste tijd om vogels te zien in Uluru-Kata Tjuta is vroeg in de ochtend. Je zult de vogels waarschijnlijk eerder horen dan zien, maar stil en geduldig zijn is de sleutel tot succes. 

7. Bekijk een zonsopkomst en zonsondergang

Uluru-Kata Tjuta National Park is wereldberoemd om zijn spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen. Door telkens een andere lichtinval lijken de rotsen steeds van kleur en textuur te veranderen. Het is dus zeker de moeite waard om hiervoor op tijd je bed uit te komen. 

In het park zijn er verschillende plekken waar je dit tafereel kunt aanschouwen. Het park heeft vijf viewpoints gemaakt op de beste plekken in het park om de zonsopkomsten en zonsondergangen mee te maken. Bij deze uitzichtpunten wordt ook aangegeven of deze plekken het beste te bezoeken zijn tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Een overzicht van alle plekken vind je hier

8. Picknicken in Uluru-Kata Tjuta National Park 

Een picknick is altijd een goed idee, maar picknicken op een toplocatie is nog veel beter. In Uluru-Kata Tjuta National Park zijn verschillende picknickplaatsen te vinden waar je kunt genieten van je eten en drinken onder het genot van indrukwekkend uitzicht. 

De meest voordehand liggende plek om te picknicken is achter het cultural centre. Hier is een leuke picknickplaats met tafels, gasbarbecues en schaduwplekken, maar het allerbelangrijkste: je hebt hier een ideaal uitzicht op Uluru. Daarnaast zijn ook bij Talinguru Nyakunytjaku en het Kata Tjuta uitzichtpunt picknickplekken te vinden. 

Let op: neem je etensresten en rommel altijd mee, laat niets ander in de natuur maar alleen in afvalbakken en containers.

9. Doe mee met één van de gratis door ranger begeleide activiteiten 

Wil jij meer leren van de rangers van Uluru-Kata Tjuta National Park? Het National Park biedt een tweetal dagelijkse activiteiten aan waaraan je gratis kunt deelnemen. Zo kun je met een ranger de Mala wandeling maken en geven rangers elke dag informatieve presentaties in het cultural centre. 

Tijdens de Mala wandeling vertellen de rangers meer over het park, de natuur en het cultureel erfgoed. Deze wandelingen zijn dagelijks om 8.00 uur (oktober t/m april) en om 10.00 uur (mei t/m september) en duren ongeveer anderhalf uur. De presentaties in het cultural centre zijn een “introductie tot Uluru-Kata Tjuta National Park en de Anangu-cultuur. De presentatie is doordeweeks om 11.30 uur en duurt een half uur. Reserveren is niet nodig. 

10. Word creatief tijdens een dot-painting workshop 

Wil jij graag creatief aan de slag, dan kun je ervoor kiezen om een leuke schilderworkshop te volgen, waarbij je aan de slag gaat met de traditionele stippelkunst. Een lokale Anangu-kunstenaar vertelt over de oude scheppingsverhalen, oude symbolen en tradities binnen de Anangu-cuoltuur. Met al deze inspiratie en ondersteuning van de Anangu-kunstenaar kun jij je eigen kunstwerk maken. 

11. Bekijk Uluru-Kata Tjuta National Park van bovenaf

Wil jij graag Uluru-Kata Tjuta National Park vanuit een ander perspectief bekijken? Dan kun je ervoor kiezen om een helikoptervlucht te boeken over het National Park. Je wordt getrakteerd op indrukwekkende panoramische uitzichten op het red centre van Australië, terwijl de piloot je voorziet van achtergrondinformatie over het gebied. Vergeet je camera niet mee te nemen.

Je kunt kiezen voor een helikoptervlucht van 15, 30 of 36 minuten. De kosten voor een helikoptervlucht zijn gemiddeld 150 tot 200 dollar per persoon. 

12. Ontdek Uluru-Kata Tjuta National Park met een georganiseerde tour

Ben jij alleen op reis of heb je geen zin om op eigen houtje het National Park te ontdekken, dan zijn er genoeg commerciële reisorganisaties die georganiseerde (dag)tours aanbieden. Er zijn verschillende tours, workshops, rondleidingen en activiteiten die in het park georganiseerd worden. 

Zo kun je een tour boeken die je langs alle highlights van het park brengt, maar misschien vind je het wel leuk om een Segway-tour door het park te maken. Je kunt een fietstocht, 4WD tour door het park of candlelight diner in het park boeken; de keuze is reuze. 

Je kunt online genoeg aanbieders vinden, maar ook ter plekke in omliggende dorpen, zoals Alice Springs, kun je een tour naar Uluru-Kata Tjuta National Park boeken. 

13. Ga naar één van de viewpoints voor de mooiste uitzichten 

In Uluru-Kata Tjuta National Park zijn in totaal vijf uitzichtpunten in het park gepmaakt, zodat jij optimaal kunt genieten van de beste panoramische uitzichten op Uluru of Kata Tjuta. Ze hebben het zo uitgekiend dat je op deze vijf plekken het mooiste onafgebroken uitzicht hebt op de rotsformaties. Dit zijn drukbezochte plekken tijdens de zonsopkomst en zonsondergang, maar breng dus vooral ook een bezoek aan één van deze viewpoints op een ander moment op de dag, omdat het er dan een stuk rustiger is. 

In het park vind je de volgende viewpoints: Kata Tjuta dune viewing, Kata Tjuta sunset viewing, Talinguru Nyakunytjaku, Car sunset viewing, Bus sunset and dune walk viewing. 

Tijdens de Valley of the Winds wandelroute kom je ook twee uitzichtpunten tegen, voor een mooi uitzicht over de bijzondere rotskoepels van Kata Tjuta, dit zijn Karu Lookout en Karingana lookout.

14. Fotograferen in de nacht: Astroworkshops 

Ook voor de fotografieliefhebbers is een bezoek aan Uluru-Kata Tjuta National Park een must. Buiten het feit dat je overdag al veel fotogenieke plekjes tegenkomt en tijdens een zonsopkomst en zonsondergang veel kunt klikken, worden hier astroworkshops in de nacht gegeven waarbij je leert en oefent over nachtfotografie. 

Je gaat met twee professionele fotografen op pad om je nachtfotografie naar een hoger niveau te tillen. Er worden verschillende workshops aangeboden, waaronder meerdaagse workshops. 

15. Eten en drinken in Uluru-Kata Tjuta National Park

In het cultural centre vind je het cafeetje Ininti, wat de enige plek in het park is waar je eten en drinken kunt kopen. Je kunt er broodjes, gebakjes, snacks, warme en koude drankjes halen. Je kunt je eten en drinken nuttigen op de picknickplaats achter het cultural centre of meenemen terwijl je het park ontdekt. Het café is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Reis je met een budget, dan kun je eten en drinken halen in een supermarkt in een nabijgelegen dorpje. Zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt en geen rommel acherlaat in de natuur. 

16. Overnachten in Uluru-Kata Tjuta National Park 

Als je Uluru-Kata Tjuta National Park bezoekt, dan zijn er verschillende opties in de buurt om te overnachten. Dit kan niet in het National Park zelf. De dichtbijzijnde mogelijkheid is het Ayers Rock Resort, wat op ongeveer tien minuten rijden van de ingang van het park ligt. 

Het resort heeft verschillende soorten accomodaties die je kunt boeken. Er zijn hotels, kampeerplekken of appartementen. Daarnaast vind je hier diverse winkels, restaurants, barretjes en je kunt er tanken en je boodschappen doen. 

Praktische informatie Uluru-Kata Tjuta National Park 

De openingstijden van het park verschillen per maand. Check de website van het park voor de actuele openingstijden.

Je hebt een parkpas nodig om Uluru-Kata Tjuta National Park in te mogen. Je kunt deze pas online kopen of op weg naar het park. Een pas kost $ 38,00 voor drie dagen per persoon. 

Het National Park is op meerdere manieren te bereiken. Met de auto kun je vanuit Darwin of Adelaide via de Stuart Highway en de Lasseter Highway Uluru-Kata Tjuta National Park bereiken. Je kunt vanuit Alice Springs met de bus naar het park. Bij het resort is ook een vliegveld, dus reis je niet met eigen vervoer dan is vliegen hiernaartoe een optie. 

De afstanden in Australië zijn erg groot. Reis je met eigen vervoer, houd er dan rekening mee dat je niet binnen een paar minuten van punt A naar punt B komt. Zorg voor voldoende benzine. 

Omdat het park in een woestijnlandschap ligt, is het overdag erg warm en droog, maar ‘s nachts koelt het erg af en is het koud. Houd hier rekening mee als je gaat kamperen. 

Neem altijd voldoende water mee tijdens het hiken. Op verschillende plekken in het park zijn watertaps te vinden. 

Er zijn op een paar plekken in het park toiletten te vinden, dit is bij het cultural centre, Mala parkeerplaats, Talinguru Nyakunytjaku en Kata Tjuta sunset viewing.

Zorg voor goede, stevige (wandel)schoenen, een hoed of pet en zonnebrandcrème. Neem een camera mee en een verrekijker als je wilt gaan vogelen. Je kunt je drone thuis laten, want het park is een no drone zone. 

Nieuwsgierig naar meer Australië?

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië 

De stranden van Perth 

Een jaar werken en reizen in Australië 

Herinneringen ophalen: een jaar Australië 

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte 

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied 

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Uluru-Kata Tjuta National Park? 

⇒ Boek hier je tour naar Uluru-Kata Tjuta National Park.

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

23 Responses

 1. Ik heb altijd enorm gebaald dat wij hier geen tijd meer voor hadden tijdens onze reis door Australie. De outback lijkt mij zo gaaf en deze iconische plek zou ik ook zeker willen bezoeken. De wandeling om de rots heen lijkt me wel wat. Goed dat je de rots niet meer mag beklimmen

 2. Wat een uitgebreid artikel met inspirerende tekst en foto´s. Ik ben er nog nooit geweest, maar zou er zeker eens heen willen. Eerst dit jaar voor het eerst richting USA

 3. Wauw, wat een prachtig stuk natuur is dit zeg! Lijkt me geweldig om ooit eens te bezoeken.

 4. Dit lijkt mij echt fantastisch!! Je hoeft je geen seconden te vervelen als je daar op vakantie bent. Wat prachtig en zo indrukwekkend allemaal!

 5. Surrealistisch mooi dit! Wat heb je al een heleboel mooie plekken bezocht! Waar ik dacht dat onze rondreis langs de Westcoast van de VS al heel bijzonder was (en onze reizen naar Azië) zie ik dat ik toch nog een aantal andere landen aan mijn wishlist zou willen toevoegen. Alleen is het – net zoals Nieuw Zeeland – zover vliegen. Daarentegen moet je er wat voor over hebben. Prachtig!

 6. Goede tips allemaal. Het lijkt me schitterend. Denk dat je je als mens best nietig voelt op zo’n krachtige plek.

 7. Wat een ontzettend prachtige natuur. Ik zou er uren in rondlopen. Eerste alles bekijken door de lens van mijn fototoestel om dan nog even een rondje te doen om nogmaals alles te gaan bewonderen.

 8. Is dit ook het gebergte wat tijdens de Zeven Zussen beschreven wordt? Het komt me qua beschrijving zo bekend voor, maar ik heb het nog nooit op foto’s (of live) gezien. Het ziet er indrukwekkend uit.

 9. Woe, wat een uitgebreid artikel en een mooie foto’s. Het is net alsof ik er nu ook ben geweest, alleen mis ik de inprenting van de indrukken

 10. Ik had geen idee dat het zo mooi was. Ik zie altijd alleen die enorme rode rots op foto’s, maar van dichtbij is er zoveel meer te zien. Ik wist ook niet van het bestaan van Kata Tjuta. Een picknick daar lijkt me super. Wat tof dat jij deze plek zo uitgebreid verkend hebt.

 11. Dit lijkt me toch echt zo fascinerend mooi! Ooit vonden wij een ticket terug naar huis vanuit Sydney of Melbourne via de Red Centre. Nog steeds jammer dat we dat niet geboekt hebben want volgens mij is dit echt de perfecte afsluiting van je reis down under. Ooit wil ik hier rondlopen en veel van de door jouw genoemde hikes doen!

  1. Oeh, de volgende keer beter. Het is een prachtige plek om te ontdekken en was zeker een toffe plek geweest om je reis af te sluiten.

 12. Wow, dat ziet er echt prachtig uit. Bizar dat die rots al zo oud is, maakt het extra bijzonder.

 13. Een wandeling om de rots lijkt me ook erg inspirerend, vooral met het idee dat het zo lang geleden is ontstaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.