To do: kookcursus in Chiang Mai, Thailand

Zes weken rondreizen door Thailand. Dat deden wij een aantal jaartjes geleden en we hadden de tijd van ons leven. Van rondhuppelen op Khoa San Road tot jungetochten en van strandfeestjes tot het bezoeken van de vele tempels. Onze reis was ontzettend afwisselend en dat maakte het des te leuker. Één van de dingen die we ook graag wilden doen, was het doen van een kookcursus. In Chiang Mai kwam het er eindelijk van, lees en kijk je met me mee?

Een kookcursus bij Gap’s house

Nu word je in Thailand doodgegooid met kookcursussen en op elke hoek van de straat kun je wel een kookcursus boeken. In Chiang Mai boekten wij een dag van tevoren een kookcursus bij Gap’s House.

In de ochtend moesten we rond 08.30 uur klaarstaan. We zouden opgehaald worden bij ons guesthouse. Natuurlijk moesten we een Thais half uurtje wachten.

We pikten nog een aantal andere ‘klasgenoten’ op. We kregen een echte Gap’s house tas met een receptenboek. Hierin stonden onder andere de gerechten die we later op de dag zouden bereiden.

De volgende stop was de markt. We reden door de smalle steegjes van Chiang Mai en eindigden in een loods. In deze loods was een markt te vinden, zo’n markt waar alleen maar locals te zien waren.

Chiang Mai market
Chiang Mai market
Chiang Mai market

We kochten de verse ingrediënten voor de maaltijden.

We reden door naar onze laatste stop. Het ‘kookhuis’ waar we Thais zouden leren koken. We namen plaats in een grote buitenkeuken.

Kookcursus Chiang Mai

We kregen uitleg over de gerechten en moesten daarna onder begeleiding van de kok aan zelf aan de slag.

Kookcursus Chiang Mai

In de ochtend bereidden we vier verschillende gerechten, die we tijdens de gezamenlijke lunch op mochten eten. Veel te veel natuurlijk.

Tom Yum soep

We maakten een Tom Yum soep.

Thaise viskoekjes

We bakten viskoekjes.

Kookcursus bij Gap's house, Chiang Mai

En we maakten een stir fried chicken met cashew en een fish soufflé (ja het bakje is ook zelfgemaakt).

Kookcursus Gap's House, Chiang Mai

We maakten tussendoor natuurlijk ook Thaise curry.

Na de lunch gingen we weer druk aan de slag. We maakten nog eens drie gerechten. Deze gerechten mochten we mee naar huis nemen en daarmee was ons diner geregeld.

Fresh ingredients Thai cooking class
Pad Thai

We maakten het populaire Pad Thai!

Making fresh spring rolls, Thailand

We rolden onze eigen loempiaatjes. Super goed gelukt toch?

En we maakten nog mango met sticky rice als toetje.

Kookcursus Chiang Mai, Thailand

Aan het einde van de middag werden we met ons avondeten teruggebracht naar ons guesthouse. We keken terug op een geslaagde en superleuke dag waarin we een serieuze poging hadden gedaan om de Thaise keuken onder de knie te krijgen. Echt een aanrader.

Nieuwsgierig naar de kookcursus?

Gap’s House 

Nieuwsgierig naar meer?

Photodairy Koh Phi Phi, Thailand 

Reisroute: vijf weken Thailand 

10x to do in Pai

Wat te doen in historisch Ayutthaya 

Het duikersparadijs van Thailand: Koh Tao

Beginnen met de voorpret?

♥ Janet

45 thoughts on “To do: kookcursus in Chiang Mai, Thailand

    1. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Hoewel ik veel van de gerechten in Nederland nooit meer heb gemaakt, maak ik de Thaise curry nog regelmatig.

    1. Ik vond de cursus erg leuk! Overal in Azië kun je wel een kookcursus doen. In Sri Lanka kon het ook overal en vorig jaar in Maleisië heb ik ook genoeg plekken gezien waar het kon.

    1. Zeker weten. De sticky rice en mango is niet mijn favoriet hoewel veel mensen dit juist erg lekker vinden. Dit wordt ook gewoon op straat verkocht enzo.. maar ik vind het helemaal niks.

    1. Moet je zeker eens doen. Wij twijfelden ook om dit in Sri Lanka te doen een paar weken geleden, maar hebben dit uiteindelijk niet meer gedaan. Had me toch wel leuk geleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge