To do: kookcursus in Chiang Mai, Thailand

by thatonetime
47 comments

Zes weken rondreizen door Thailand. Dat deden wij een aantal jaartjes geleden en we hadden de tijd van ons leven. Van rondhuppelen op Khoa San Road tot jungetochten en van strandfeestjes tot het bezoeken van de vele tempels. Onze reis was ontzettend afwisselend en dat maakte het des te leuker. Één van de dingen die we ook graag wilden doen, was het doen van een kookcursus. In Chiang Mai kwam het er eindelijk van, lees en kijk je met me mee?

Een kookcursus bij Gap’s house

Nu word je in Thailand doodgegooid met kookcursussen en op elke hoek van de straat kun je wel een kookcursus boeken. In Chiang Mai boekten wij een dag van tevoren een kookcursus bij Gap’s House.

In de ochtend moesten we rond 08.30 uur klaarstaan. We zouden opgehaald worden bij ons guesthouse. Natuurlijk moesten we een Thais half uurtje wachten.

We pikten nog een aantal andere ‘klasgenoten’ op. We kregen een echte Gap’s house tas met een receptenboek. Hierin stonden onder andere de gerechten die we later op de dag zouden bereiden.

De volgende stop was de markt. We reden door de smalle steegjes van Chiang Mai en eindigden in een loods. In deze loods was een markt te vinden, zo’n markt waar alleen maar locals te zien waren.

Chiang Mai market
Chiang Mai market
Chiang Mai market

We kochten de verse ingrediënten voor de maaltijden.

We reden door naar onze laatste stop. Het ‘kookhuis’ waar we Thais zouden leren koken. We namen plaats in een grote buitenkeuken.

Kookcursus Chiang Mai

We kregen uitleg over de gerechten en moesten daarna onder begeleiding van de kok aan zelf aan de slag.

Kookcursus Chiang Mai

In de ochtend bereidden we vier verschillende gerechten, die we tijdens de gezamenlijke lunch op mochten eten. Veel te veel natuurlijk.