7 toffe plekjes in de Algarve, Portugal

by thatonetime
38 comments
Vilamoura 2017 - 1

Portugal is één van mijn favoriete Europese bestemmingen en ik vind de Algarve heerlijk, helemaal in het voor- of najaar. Tijdens mijn laatste trip naar Portugal bezocht ik een aantal toffe, minder bekende dorpjes en steden. Inspiratie nodig voor je volgende reis? Lees dan verder.

Als kind kwam ik al in Portugal. Mijn oom en tante hadden hier vroeger een vakantiehuis waardoor ik elk jaar mee mocht om mijn nicht te vergezellen. Ik vond het heerlijk, drie dagen lang in de auto om op de plek van bestemming te komen; het vakantiehuis op het Portugese platteland. Hoewel de Portugese Algarve een toeristische regio is, stond dit vakantiehuis in de spreekwoordelijke middle of nowhere, ver weg van alle drukte maar in de heuvels. Geen drukke strandtentjes maar een lokaal wegrestaurantje. Geen toeristische souvenirwinkeltjes, maar alleen maar groen zover je oog rijkt.

Mocht je behoefte hebben aan een bestemming waar niet elke toerist heengaat, overweeg dan eens om Albufeira over te slaan maar bezoek één van de volgende zeven bestemmingen in de Algarve.


1. Ferragudo

Een rustig vissersdorpje aan de kust. Ferragudo was onze uitvalbasis tijdens onze trip vorig jaar. Wij bezochten Ferragudo in februari en hadden te kampen met een lekkere 20 graden, ideaal. Het was er erg rustig en er waren niet heel veel toeristen. Ferragudo ligt aan de kust dus binnen no time lig je aan het strand. Het centrum staat vol leuke, kleine gekleurde huisjes dus er is genoeg te zien. De stad Portimao ligt vlak naast Ferragudo. Hier zijn wij ook geweest, maar vonden het niets aan en geen sfeer hebben.


2. Lagos

Iets populairder onder de toeristen is Lagos. Vooral in de zomer is het hier erg druk met feestende toeristen (been there, done that!). Ga je buiten het hoogseizoen is het er lekker rustig en kun je op je gemak de knusse steegjes van deze stad verkennen. Lagos ligt ook aan de kust dus je vindt er een mooie haven en leuke strandjes. Tip: boek een trip naar de mooie rotsformaties van Ponta da Piedade.

Vind hier alle tips van Ivonne voor je trip naar Lagos in Portugal.


3. Carvoeiro

Ook een typisch geval van een vissersdorpje met genoeg toeristen in de zomer, maar een slaperig dorpje buiten het hoogseizoen. Carvoeiro is een klein dorpje in de Algarve met een paar duizend inwoners, wat overspoeld wordt door alle toeristen die de mooie grotten komen aanschouwen. Aan beide kanten van het dorpje kun je fantastische rotsformaties bekijken. Ik ben er geweest en het is echt een bezoekje waard.


4. Vilamoura

Wil je het St. Tropez van Portugal bezoeken, dan moet je naar Vilamoura gaan. Van de grote jachten in de haven tot de designerwinkels aan de boulevard. Veel meer ingesteld op toeristen dan de rest van de bestemmingen in dit rijtje maar zeker leuk om een bezoekje te brengen. Ben je een fan van golf dan zit je hier helemaal op de goede plek.


5. Tavira

Een ontzettend leuk, dorpje met een oud centrum. Ik vond het echt leuk om rond te dwalen door de kronkelende straatjes met witte huisjes. Ook de mooie Portugese tegeltjes (Azulejos) zijn overal te vinden. Toen wij dit plaatje bezochten, was het er erg relaxed. Eet een pastéis de nata bij een pastelaria en wandel langs de rivier voor het ultieme vakantiegevoel.


6. Vila Real de Santo Antonio 

Een toffe stad gelegen aan de grens met Spanje. Chillen op de boulevard, inkopen doen (want: winkels overal!) of op het terras zitten. Vanaf Vila Real kun je met de ferry de oversteek maken naar het plaatsje Ayamonte in Andalusië, Spanje. Voor een paar euro kun je de oversteek maken, dus voor het geld hoef je het niet te laten.


7. Faro 

Als je met het vliegtuig naar de Algarve gaat, land je als het goed is op Faro airport. Hoewel veel mensen de stad gelijk verlaten om naar de populaire kustplaatsen te rijden, moet je de stad zelf ook eens in overweging nemen. Wij bezochten Faro en ik was echt verrast door de mooie, oude stad. De stad heeft leuke hippe tentjes en is ook ideaal om te winkelen. Loop langs de mooie stadsmuur en ontdek de fotogenieke steegjes binnenin.

Heb jij de Algarve al eens bezocht? Wat vind jij het mooiste plekje in de Algarve?


Nieuwsgierig naar meer Portugal?

Lees hier de tips van the Book of Wandering voor je bezoek aan Sintra.

Alle redenen om naar Portugal te gaan

Budget: kosten midweek Portugal

Roadtrips in Europa: 4 mooie en inspirerende routes

Ferragudo: een authentiek vissersdorpje in de Algarve


Beginnen met de voorpret voor je reis naar de Algarve?

Wil je een auto huren voor je reis door de Algarve?

Portugal autohuur

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

You may also like

38 comments

enigma 19 mei 2019 - 12:49

Zalige plek, Lagos en zijn omgeving ! De boottocht is zeker een aanrader !
( https://y.is/qgVZp ) En ook Tavira is een mooi stadje…

Reply
thatonetime 20 mei 2019 - 18:19

Het is zeker een toffe plek. De kustplekjes in de Algarve zijn sowieso geweldig!

Reply
Sylvia 9 mei 2018 - 13:19

Wij waren in januari in de Algarve en zelfs in de winter vond ik het echt de moeite. Het was geen strandweer, maar we hebben ook genoten van heel wat leuke plekjes waar jij ook bent geweest. Ik wil er zeker nog eens terug naartoe.

Reply
thatonetime 9 mei 2018 - 20:24

Dat is leuk om te horen. Waar zijn jullie allemaal geweest?

Reply
Luc van de Wiel 4 april 2018 - 06:47

Wij waren er in februari, met prachtig weer… Ferragudo, Lagos: prachtig. In het binnenland liggen ook een paar juweeltjes: Silves en Monchique. Niet de bronnen, maar de bergen in de omgeving van het plaatsje zelf. Prachtig!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:38

Wat tof dat je er pas geweest bent. Voor mij nog meer redenen om terug te gaan haha.

Reply
Me over ME Travel 26 maart 2018 - 12:17

Ik heb eigenlijk alleen nog maar Noord-Portugal ontdekt. Het is een van mijn meest dierbare Europese reizen. Dagenlang langs de Douro gewandeld, vino verde gedronken en sardines gegrild. De Algarve spreekt me niet zo aan. Het lijkt me zo ontzettend toeristisch. Of valt dat wel mee?

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:24

Je hebt zoveel leuke, rustige vissers- en bergdorpjes. Hier vind je bijna geen toeristen!

Reply
Kheira 26 maart 2018 - 06:48

Oh wat een mooie plaatjes! Het ziet er erg leuk uit. Ik ben nog nooit geweest naar het platteland van Portugal en alleen maar op Madeira, maar misschien moet ik maar even een roadtrip daar gaan plannen.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:26

Een rondtrip van een paar weken door het binnenland lijkt mij ook heerlijk.

Reply
Ann 25 maart 2018 - 08:04

Ik vond Sagres ook heel fijn om te bezoeken. Dat fort in het ruige landschap! En Lagos vond ik ook leuk. Heel levendig en gezellig ‘s avonds.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:07

Zeker weten! Lagos heeft goed ingespeeld op het toerisme.

Reply
Hip on Trip 25 maart 2018 - 07:27

Wat een goede tips! Ik kom erachter dat ik nog veel te weinig heb gezien van Portugal. Zo mooi & sfeervol daar. Toch maar weer eens terug gaan.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:07

Dat is niet een heel slecht idee. 😉

Reply
Bas 24 maart 2018 - 21:10

Mooie foto ‘s!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:06

Dankjewel! 🙂

Reply
Frederique 24 maart 2018 - 19:55

Nog nooit geweest maar lijkt me een prachtige streek. Mooie tips en foto’s, heel veelzijdig!

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:06

Dankjewel! Het is dan ook een heel veelzijdig en prachtig land!

Reply
Linda | Travellers of the world 24 maart 2018 - 16:56

Wat een toffe plekjes zeg! Ik ben nog nooit in de Algarve geweest, maar het lijkt mij wel een heel mooi stukje Portugal. Ik kende eigenlijk alleen Lagos en Faro, maar ook alleen maar van naam.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:06

Zeker een tip om binnenkort eens heen te gaan, het is geen dure bestemming!

Reply
Denise 24 maart 2018 - 09:13

Oh, die pastei de nata. Mmmmmm!
Ik ben best vaak in Portugal geweest ( 3 eilanden en 3x het vasteland), maar ik zou nog veel vaker willen. De Algarve is inderdaad ook fijn; daar was ik als puber.

Reply
thatonetime 24 maart 2018 - 12:07

Alleen die pasteitjes zijn al een goede reden om terug te gaan 😉

Reply
Nathalie - Volgmama.nl 23 maart 2018 - 23:23

Wat een mooie plekjes daar. Ik ben één keer naar Portugal geweest maar kan me niet herinneren waar dat precies was.

Reply
thatonetime 24 maart 2018 - 08:09

Oh dat is jammer. Ik kan je aanraden om eens terug te gaan. Het is een mooi land met lekker eten en vooral een lekkere temperatuur!

Reply
Lizzie - Globalizious 23 maart 2018 - 20:40

Ik ben ooit alleen maar in Lissabon geweest, maar nadat ik dit zie en lees krijg ik zin om meer van Portugal te ontdekken. Het is volgens mij een erg fijn afwisselend land. Genoeg te ontdekken nog dus! 🙂

Reply
thatonetime 24 maart 2018 - 08:09

Er valt zeker genoeg te ontdekken! Reden om een keer terug te gaan dus 😉

Reply
Eva 23 maart 2018 - 08:21

Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar wat een leuke plekjes daar allemaal.
Moet ik hoogdringend eens bezoeken.

Liefs, Eva
http://www.dark-rebel.com

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 16:02

Het is zeker leuk. Portugal heeft zo veel leuke vissersdorpjes.. heerlijk!

Reply
Mamacissepis 22 maart 2018 - 19:34

Vila Real de Santo Antonio en Carvoeiro lijken mij de leukste plekjes. Portugal zou ik zeker een keer willen bezoeken, dus wie weet!

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 16:42

Ik vond Carvoeiro wel erg relaxt! Leuk dorpje om te ontdekken..

Reply
Janine 22 maart 2018 - 14:31

Ik wil echt een keertje naar Portugal!ik ben er nog nooit geweest en ik zie en hoor overal goede verhalen. Super leuk dat je dit deelt

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 16:52

Dankjewel. Ik vind Portugal echt een toffe bestemming en niet te ver weg!

Reply
Bianca Schrijft 22 maart 2018 - 14:06

Toevallig hebben wij het laatst over Portugal gehad. We gaan al jaren standaard naar Turkije, omdat het lekker vertrouwd is. Toch willen we wel weer eens wat nieuws, maar wat dan. Spanje weten we ook wel en Italië en Griekenland trekt ons niet. Zo te zien genoeg toffe plekken om te bezoek, staat genoteerd.

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 16:53

Dan is Portugal misschien een goed alternatief. Ik vind het echt een toffe bestemming en relatief dichtbij!

Reply
Manon 22 maart 2018 - 13:44

Wat is Portugal toch prachtig! Die architectuur, overal die schattige tegeltjes, mooie natuur. Echt heel fijn, ik ga ‘m hoog op m’n lijstje zetten. Bedankt voor deze mooie lijst.

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 16:55

Die tegeltjes zijn té schattig he… je vindt ze overal!

Reply
Femke 21 maart 2018 - 19:45

Portugal is ook mijn favoriete vakantieland! Heerlijk, wij gaan er ieder jaar heen, sowieso altijd naar Tavira (lucky me, mijn ouders hebben daar een appartementje) en meestal nog een paar nachtjes ergens anders. Laatste keer Lissabon. In mei gaan we weer 3 weken en ik denk dat we ook een paar nachten in Aljezur blijven dit keer. Het blijft een heerlijk land en iedere keer ontdekken we weer iets nieuws!

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 16:56

Wat tof zeg! Lucky you inderdaad.. hoe leuk om daar een appartement te hebben, heerlijk! En er is zoveel leuks te ontdekken inderdaad, ik snap je helemaal! 😀

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More