Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2019

by thatonetime
58 comments

De Lonely Planet heeft weer zijn jaarlijkse lijst met topbestemmingen uitgegeven. Tien pareltjes op onze mooie aardbol die je nu moet bezoeken! Volgens de Lonely Planet zijn dit de leukste en mooiste bestemmingen om in 2019 te bezoeken.

10. Belize

Centraal Amerika trekt me ontzettend. De mooie jungles, lekkere temperaturen en mooie eilandjes. Het doet me een beetje denken aan mijn tijd op Curacao; een Caribisch sfeertje. Toch ben ik nog nooit in Belize geweest, ook niet in een ander Centraal Amerikaans land. Belize lijkt me prachtig. De onderwaterwereld moet echt fantastisch zijn in Belize. Je vindt er gigantische riffen en veel leven. Daarnaast heb je er paradijselijke eilandjes en kun je hier goed de Maya cultuur ontdekken. Heerlijk toch!


9. São Tomé en Príncipe

Dit is een land gelegen voor de westkust van Afrika. Dit landje bestaat uit meerdere eilanden en als ik de Lonely Planet lees, dan is dit een compleet onontdekt, paradijselijk land. Dit lijkt me echt zo’n bestemming voor Floortje naar het einde van de wereld. Het moet er echt prachtig zijn en de foto’s liegen er niet om. Met witte stranden, palmbomen, jungle, zon en koffie- en cacaoplantages. Het eiland heeft maar zo’n 7000 inwoners en heel veel toeristen komen er niet. Ik ben gelijk even gaan zoeken naar vliegtickets en deze vallen ook nog eens erg mee.


8. Belarus

Ik heb dit jaar meerdere keren de intentie gehad om Oost-Europa te bezoeken. Tijdens onze vlucht naar Sri Lanka was het de bedoeling dat we een stopover in Oekrainë zouden maken, waarbij we Kiev wilden ontdekken. Helaas werd onze vlucht geannuleerd en ging dit feest niet door. Toen was het plan om een roadtrip met de auto door Oost-Europa te maken omdat dit voor ons nog onbekend terrein was. Ook dit plan ging niet door waardoor ik tot op de dag van vandaag nog niets van deze hele regio heb ontdekt. Ik heb eerlijk gezegd nog maar weinig tot geen blogs of foto’s voorbij zien komen van Belarus maar wellicht komt daar dit jaar verandering in! Ik ben heel erg benieuwd.


7. Indonesië

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat ik voor het eerst (en voor het laatst) Indonesië bezocht. Ik woonde destijds in Australië en ging een weekje op vakantie naar Bali. Dit was echt een fantastische vakantie en heel anders dan het Bali van nu. Het eiland was rustig en sereen. Nog niet zo overladen met toeristen. Na deze eerste ontmoeting met Indonesië heb ik altijd terug gewild en meer van het land willen ontdekken. Tot op heden is dat er nog niet van gekomen. Afgelopen jaar was het plan om terug te gaan naar Indonesië, maar dat werd uiteindelijk toch Amerika. De lonely Planet heb ik al in huis, dus daar komt vast wel een keer verandering in.

Je kunt hier meer lezen over mijn ervaringen op Bali.

Bali, Indonesië

6. Jordanië

Jordanië is de laatste jaren al ontzettend populair geworden. Veel reizigers die ik volg via Instagram of via hun reisblogs, zijn ergens in de afgelopen drie jaar wel eens in Jordanië geweest. Booming business was het zo te zien. Het werkt wel aanstekelijk, want inmiddels staat Jordanië erg hoog op mijn lijstje. Alleen de prachtige foto’s van Petra hebben mij al overgehaald om het land te bezoeken. 🙂


5. Kyrgyzstan

Dit is een regio die eigenlijk compleet onbekend voor me is. Op de één of andere manier trekt deze regio me ook niet heel erg. Volgens de Lonely Planet is dit echt een land wat upcoming is sinds de World Nomad Games er zijn gehouden. De infrastructuur is de laatste jaren stukken verbeterd en de natuur moet er prachtig zijn. Ook wel handig dat je er gemakkelijk een visum voor kunt krijgen. Ik ben benieuwd.


4. Panama

Zoals ik aangaf ben ik nog nooit in Centraal Amerika geweest, ondanks dat deze regio me onwijs aanspreekt. Dat ik nog niet in Panama ben geweest, heeft denk ik ook te maken dat Panama de laatste jaren natuurlijk regelmatig negatief in het nieuws is geweest, waardoor er toch twijfel ontstaat. Als ik de filmpjes van Lonely Planet moet geloven, is de twijfel nergens voor nodig.


3. Zimbabwe 

Hoewel ik nog nooit voet heb gezet op het Afrikaanse continent, staat het al jaren hoog op mijn lijstje! Het continent trekt me ontzettend. Ik kan niet wachten om de prachtige natuur, wildlife en cultuur te gaan ontdekken. Van immense watervallen tot slaperige dorpjes tot het spotten van de big five.


2. Duitsland

Ik ben dus gewoon nog nooit in Berlijn geweest. Ondanks dat bezocht ik dit jaar alleen al het land tweemaal. Vlak na de jaarwisseling maakten we een kort tripje naar Bremen en later in het jaar gen