Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2019

De Lonely Planet heeft weer zijn jaarlijkse lijst met topbestemmingen uitgegeven. Tien pareltjes op onze mooie aardbol die je nu moet bezoeken! Volgens de Lonely Planet zijn dit de leukste en mooiste bestemmingen om in 2019 te bezoeken.

10. Belize

Centraal Amerika trekt me ontzettend. De mooie jungles, lekkere temperaturen en mooie eilandjes. Het doet me een beetje denken aan mijn tijd op Curacao; een Caribisch sfeertje. Toch ben ik nog nooit in Belize geweest, ook niet in een ander Centraal Amerikaans land. Belize lijkt me prachtig. De onderwaterwereld moet echt fantastisch zijn in Belize. Je vindt er gigantische riffen en veel leven. Daarnaast heb je er paradijselijke eilandjes en kun je hier goed de Maya cultuur ontdekken. Heerlijk toch!


9. São Tomé en Príncipe

Dit is een land gelegen voor de westkust van Afrika. Dit landje bestaat uit meerdere eilanden en als ik de Lonely Planet lees, dan is dit een compleet onontdekt, paradijselijk land. Dit lijkt me echt zo’n bestemming voor Floortje naar het einde van de wereld. Het moet er echt prachtig zijn en de foto’s liegen er niet om. Met witte stranden, palmbomen, jungle, zon en koffie- en cacaoplantages. Het eiland heeft maar zo’n 7000 inwoners en heel veel toeristen komen er niet. Ik ben gelijk even gaan zoeken naar vliegtickets en deze vallen ook nog eens erg mee.


8. Belarus

Ik heb dit jaar meerdere keren de intentie gehad om Oost-Europa te bezoeken. Tijdens onze vlucht naar Sri Lanka was het de bedoeling dat we een stopover in Oekrainë zouden maken, waarbij we Kiev wilden ontdekken. Helaas werd onze vlucht geannuleerd en ging dit feest niet door. Toen was het plan om een roadtrip met de auto door Oost-Europa te maken omdat dit voor ons nog onbekend terrein was. Ook dit plan ging niet door waardoor ik tot op de dag van vandaag nog niets van deze hele regio heb ontdekt. Ik heb eerlijk gezegd nog maar weinig tot geen blogs of foto’s voorbij zien komen van Belarus maar wellicht komt daar dit jaar verandering in! Ik ben heel erg benieuwd.


7. Indonesië

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat ik voor het eerst (en voor het laatst) Indonesië bezocht. Ik woonde destijds in Australië en ging een weekje op vakantie naar Bali. Dit was echt een fantastische vakantie en heel anders dan het Bali van nu. Het eiland was rustig en sereen. Nog niet zo overladen met toeristen. Na deze eerste ontmoeting met Indonesië heb ik altijd terug gewild en meer van het land willen ontdekken. Tot op heden is dat er nog niet van gekomen. Afgelopen jaar was het plan om terug te gaan naar Indonesië, maar dat werd uiteindelijk toch Amerika. De lonely Planet heb ik al in huis, dus daar komt vast wel een keer verandering in.

Je kunt hier meer lezen over mijn ervaringen op Bali.

Bali, Indonesië

6. Jordanië

Jordanië is de laatste jaren al ontzettend populair geworden. Veel reizigers die ik volg via Instagram of via hun reisblogs, zijn ergens in de afgelopen drie jaar wel eens in Jordanië geweest. Booming business was het zo te zien. Het werkt wel aanstekelijk, want inmiddels staat Jordanië erg hoog op mijn lijstje. Alleen de prachtige foto’s van Petra hebben mij al overgehaald om het land te bezoeken. 🙂


5. Kyrgyzstan

Dit is een regio die eigenlijk compleet onbekend voor me is. Op de één of andere manier trekt deze regio me ook niet heel erg. Volgens de Lonely Planet is dit echt een land wat upcoming is sinds de World Nomad Games er zijn gehouden. De infrastructuur is de laatste jaren stukken verbeterd en de natuur moet er prachtig zijn. Ook wel handig dat je er gemakkelijk een visum voor kunt krijgen. Ik ben benieuwd.


4. Panama

Zoals ik aangaf ben ik nog nooit in Centraal Amerika geweest, ondanks dat deze regio me onwijs aanspreekt. Dat ik nog niet in Panama ben geweest, heeft denk ik ook te maken dat Panama de laatste jaren natuurlijk regelmatig negatief in het nieuws is geweest, waardoor er toch twijfel ontstaat. Als ik de filmpjes van Lonely Planet moet geloven, is de twijfel nergens voor nodig.


3. Zimbabwe 

Hoewel ik nog nooit voet heb gezet op het Afrikaanse continent, staat het al jaren hoog op mijn lijstje! Het continent trekt me ontzettend. Ik kan niet wachten om de prachtige natuur, wildlife en cultuur te gaan ontdekken. Van immense watervallen tot slaperige dorpjes tot het spotten van de big five.


2. Duitsland

Ik ben dus gewoon nog nooit in Berlijn geweest. Ondanks dat bezocht ik dit jaar alleen al het land tweemaal. Vlak na de jaarwisseling maakten we een kort tripje naar Bremen en later in het jaar genoot ik van de prachtige Moezelstreek. Ik was onder de indruk van de natuur maar vooral van de leuke schattige huisjes.

Wil je meer lezen over Duitsland? Lees het hier.

Lonely Planets nr. 2 Duitsland: Burg Eltz

1. Sri Lanka

JA!! Afgelopen zomer bezocht ik dit land voor het eerst. Vier weken lang ging ik samen met een vriendin op pad om het hele eiland te doorkruisen. Omdat ik veel positieve verhalen had gehoord over dit land, met name over de authenticiteit, besloot ik om het land te bezoeken. Ik was echter niet de enige die er zo over dacht. Waar veel mensen het onontdekte en het een pure ervaring vinden, was daar al niet heel veel meer van te merken. Er waren overal toeristen en dan ook nog eens vooral Nederlanders. De bevolking was wel ontzettend aardig en dat maakt een reis al half compleet.

Wil je lezen over mijn ervaringen dan kun je hier mijn reisdagboeken lezen.

Ben je benieuwd wat een maand rondreizen door Sri Lanka kost? Lees het hier.

Lonely Planet nr 1: Sri Lanka

Dat waren de tien aanraders van de Lonely Planet voor 2019. Van dit rijtje heb ik al drie landen mogen bezoeken, welke ik stuk voor stuk kan aanraden. Toch heb ik er weer genoeg reisinspiratie bijgekregen voor het komende jaar (of jaren!).

Welke landen heb jij al eens bezocht? Wat is je favoriet? 

♥ Janet 

58 thoughts on “Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2019

  1. Grappig he, ik dus ook niet! Parijs heb ik met school 15 jaar geleden bezocht en Rome en Londen ook pas een aantal jaren geleden ontdekt. Ik kies toch snel voor de bestemming die verder weg liggen. 😉

  1. Leuk om te horen.. Afrika is voor mij juist een compleet onbekend land maar het staat wel hoog op mijn lijstje. Het lijkt me erg prachtig, met name de natuur en wildlife.

 1. Jordanie is inderdaad mega mooi! Jammer genoeg ben ik alle foto’s kwijt van Petra.. maar dat is een goed excuus om weer eens terug te gaan. Verder ben ik dol op Centraal en Zuid Amerika, maar Belize en Panama heb ik nog niet bezocht. Die staan zeker wel op mijn lijstje.

  1. Dat is wel echt zuur maar gelukkig heb je je herinneringen nog. 😉 Ik ben nog nooit in Centraal en/of Zuid Amerika geweest, maar het lijkt me echt heel tof!

   1. Wat grappig, al die onbekende namen en dan ineens duitsland er tussen. Heel eerlijk. Ik ben er ook nog nooit geweest voor een echte vakantie, net zo als België. Denk dat dat te simpel is ofzo. Ik vond Budapest en Egypte heel mooi! Maar elk land en elke plaats heeft zn eigen mooie dingen.

  1. Zeven weken met gezin weg, heerlijk zeg! Wat een gaaf vooruitzicht. Ik bezocht tot nu toe alleen nog maar Bali, maar wil graag meer van het land ontdekken!

 2. Van deze hele lijst heb ik er slechts één gezien en dat is Duitsland. Er zijn ook zoveel landen en gebieden om te ontdekken. Het is haast onmogelijk om alles goed te zien. Jordanië lijkt me echt een mooi land. Daar wil ik zeker nog eens heen. Sri Lanka, Belize en Indonesië lijken me ook mooi. Ach wie weet waar we nog allemaal gaan komen. Je moet nog wat te wensen over laten.

  1. Ik bezocht afgelopen zomer Sri Lanka en is zeker een fantastisch land om doorheen te reizen. Ik vond het qua natuur wel een beetje tegenvallen.

 3. Veel van deze landen staan niet op mijn wishlist, maar São Tomé en Príncipe spreekt wel erg tot de verbeelding. Je schrijft dat je hebt uitgezocht wat de vliegtickets kosten. Kun je hier in één keer naartoe vliegen?

  1. Ik ben een jaar in Australië geweest en dat staat echt met stipt op nummer 1 qua reizen. Het is daar zo gaaf en mooi allemaal. Ik ben inmiddels al drie keer teruggegaan. Ik mis het nog steeds! 🙂 Je moet zeker gaan!

 4. Van deze landen heb ik Sri Lanka, Duitsland, Jordanië en Indonesië bezocht. Jordanië lijkt misschien booming, maar het heeft juist een behoorlijke klap gehad de afgelopen jaren door de ellende in omringende landen, terwijl je er prima naartoe kunt. Ik zou zeggen: gaat dat zien! Het is echt zo mooi! Ik was er dit jaar en voor mij was Jordanië één van de mooiste landen van de meer dan 45 landen die ik gezien heb!
  Denise onlangs geplaatst…Herfstvakantie Den Haag: uitjes en activiteitenMy Profile

 5. Ja Jordanië staat in combinatie met Israel op t lijstje voor volgend jaar. Sri Lanka ook maar denk niet dat me dat gaat lukken hoor. Enne Berlijn is fantastisch hoor! Ik dacht dat Kopenhagen er ook bij stond trouwens. Daar was ik 10 jaar terug, dus een herhaling mag wel!

 6. Allemaal bestemmingen waar ik graag eens naar toe wil maar ik schrik toch een beetje dat Duitsland op nummer 2 staat.
  Ben ook al in de Moezelstreek geweest en dat is natuurlijk een prachtige streek maar … De andere landen lijken me nu toch net iets aantrekkelijker.

  1. Dat imago heeft Duitsland inderdaad… maar blijkbaar vergissen we ons daarin haha. Ik was dit jaar trouwens ook in de Moezelstreek en vond het ook echt prachtig.

 7. Wat een mooi lijstje! Veel van deze landen trekken me persoonlijk niet echt al klinkt Belize wel erg mooi! In mei zijn mijn man en ik op huwelijksreis gegaan naar Mexico en dat vonden we ook erg de moeite! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge