Het centrum van Leiden, Nederland

Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2020

De Lonely Planet heeft weer zijn jaarlijkse lijst met topbestemmingen uitgegeven. Tien pareltjes op onze mooie aardbol die je nu moet bezoeken! Volgens de Lonely Planet zijn dit de leukste en mooiste bestemmingen om in 2020 te bezoeken: Lonely Planets Best in Travel 2020.

Lonely Planets Best in Travel 2020

10. Uruguay

Sinds ik een reismaatje heb gehad dat uit Uruguay kwam, staat dit land al op mijn lijstje. Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht om naar Uruguay te gaan, maar zij vertelde me zulke positieve en mooie verhalen over de pracht van het land dat ze me min of meer heeft overgehaald. Het is niet echt een populaire bestemming volgens mij, maar dat blijkt dus onterecht. En er schijnt goede wijn te zijn in Uruguay, ik ben verkocht! 😀


9. Marokko

Oh, dit land staat een tijd zo hoog op mijn lijstje. Het lijkt me zo’n mooi en fotogeniek land, met alle geuren en kleuren. En dan heb ik het nog niet eens over het lekkere eten. Toch zijn de berichten vanuit het land niet altijd positief geweest de laatste tijd, het lijkt me alsnog een hele toffe bestemming.


8. Liberia

Ik heb dus gewoon even moeten googlen waar Liberia ligt, maar het is een land gelegen in het westen van Afrika. Het schijnt een van de armste landen op aarde te zijn, maar desondanks moet de bevolking heel aardig zijn en het land echt prachtig. Het heeft prachtige stranden, mooie natuur en veel wildlife. Genoeg redenen om het land op mijn lijstje te zetten.


7. Nederland

Ja hoor, je hoeft niet ver van huis te gaan om leuke en mooie dingen te ontdekken. Ons eigen kleine kikkerlandje staat gewoon in deze lijst. De Lonely Planet prijst ons landje aan voor onze mooie hoofdstad, de Waddeneilanden en het songfestival wat dit jaar in Nederland gehouden wordt. 😉

Ik ben een groot voorstander van pareltjes bij huis zoeken, wat is er mis met een weekendje weg in eigen land? Ik vind het heerlijk. Doe hier eens wat inspiratie op voor je volgende trip in eigen land.

Zutphen: 26x zien en doen in deze historische hanzestad

15x zien en doen in Asten en omgeving, Noord-Brabant

10x te doen in Alkmaar

Rotterdam: 11x doen tijdens je weekendje weg

De Veluwe: 20 leuke plekjes die je bezocht moet hebben

De Tulpenroute Flevoland: op zoek naar de mooiste tulpenvelden

15x te doen in Leiden, Nederland

15x zien en doen in Almelo en omgeving

13 leuke plekjes om te bezoeken in Zeeland

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park de Veluwezoom

Amersfoort: 9x doen in deze historische stad


6. Costa Rica

Vorig jaar schreef ik al dat Centraal Amerika me ontzettend trok. De mooie jungles, lekkere temperaturen en mooie eilandjes. Vorig jaar stonden Belize en Panama op de lijst, dit jaar is het Costa Rica. Ik heb al veel positieve verhalen gehoord over dit land, vooral dat de natuur er overweldigend moet zijn. Je kunt hiken in de jungle, vulkanen, je hebt er paradijselijke eilanden en gezellige dorpjes. Het lijkt me heerlijk!


5. eSwatini (Swaziland)

Dit kleine landje, gelegen in Zuiderlijk Afrika stond al op mijn lijstje. Uberhaupt Afrika.. als continent al. Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in al die wildlife, ruige natuur en lekkere eten. Het lijkt me helemaal fantastisch. Tot dusver heb ik het Afrikaanse continent nog nooit bezocht, dus het wordt echt hoog tijd. Ik moet echter eerst eens een goede lens voor mijn camera kopen, zodat ik alle wildlife goed vast kan leggen. 😉


4. Aruba

Ik moet zeggen dat ik Aruba het afgelopen jaar al heel vaak voorbij zien komen op Instagram en andere kanalen. Je weet wel, met die flamingo’s op het strand. Volgens mij was het eiland in 2019 al een dikke hit. Nadat ik een half jaar op Curacao had gewoond, wist ik zeker dat ik meer van de Caribbean wilde zien. Ik word erg gelukkig van mooie stranden, veel groen en een goede onderwaterwereld dus volgens mij zijn Aruba en ik wel een goede match.

Shete Boka, Curacao 2011 - 1

3. Noord-Macedonië

Het land wat de meesten onder ons kennen als gewoon ‘Macedonië’, gaat blijkbaar nu door het leven als ‘Noord-Macedonië. Het ligt in de Balkan en laat dat nou een regio zijn die ik sowieso al graag wil bezoeken. Het land is druk bezig met een heuse ‘re-branding’ en dat helpt. Noord-Macedonië heeft de top drie hiermee behaald en kan niet ontbreken in Lonely Planets lijstje.


2. Engeland

Ik krijg bij Engeland toch altijd wel een beetje een traditioneel gevoel met de eindeloze fish&chips en afternoon teas. Ik bezocht tot dusver eigenlijk alleen nog maar Londen en vond dat dan wel weer een hele toffe en hippe stad, met veel marktjes en andere bedrijvigheid. Ik ben vooral benieuwd naar de natuur in de rest van het land zoals een aantal mooie kliffen, net als in Ierland.


1. Bhutan

Bhutan op nummer 1! Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk heel weinig tot vrijwel niets weet van dit land. Inmiddels weet ik dat je Boeddhistisch Bhutan in de Himalaya kunt vinden en alleen dat is al genoeg reden voor mij om dit land op mijn wishlist te plaatsen. Er gaat niets boven mooie natuur, indrukwekkende vergezichten en prachtige hikes. Oh en wist jij dat Bhutan het eerste land ter wereld is wat koolstofvrij is en ook nog eens volledig organisch wil worden. Bijzonder toch.


Dat waren de tien aanraders van de Lonely Planet voor 2020. Waar ik vorig jaar nog drie landen kon afstrepen, kan ik er van dit rijtje maar twee afstrepen (waaronder Nederland). Ik heb weer genoeg reisinspiratie gekregen voor het komende jaar (of jaren!).

Welke landen heb jij van Lonely Planets lijstje al eens bezocht? Wat is je favoriet? 

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

47 Responses

 1. Wat leuk dat Nederland ook op deze lijst staat! Ik koop altijd de Lonely Planet als ik voor het eerst naar een (voor mij) onbekend land/onbekende stad ga

 2. Wij zijn sinds vorig jaar echt fan van Cornwall. Dat ligt in het zuiden van Engeland en heeft een zacht klimaat. Hopelijk is er volgend jaar een vaccin gevonden en kunnen we er nog een keer naartoe.

 3. Marokko en Costa Rica staan hoog op mijn wensenlijst. En Buthan, dat staat op eenzame hoogte qua te bezoeken landen wat mij betreft 🙂

 4. Super leuk dat Nederland er dit jaar op staat, Nederland is ook echt leuk en mooi
  Bhutan wil ik heel graag bezoeken, het lijkt me zo bijzonder, maar daar hebben we nu helaas echt het budget niet voor. Van dit lijstje bezocht ik verder alleen Engeland, vooral Londen, een van m’n favoriete steden. Genoeg leuke, nieuwe inspiratie dus!

  1. Ik heb daar het budget ook niet voor, maar wie weet in de toekomst! 😉 In Engeland bezochten wij ook alleen Londen, maar ik zou graag eens wat meer van Engeland willen ontdekken!

  1. Ja ik wil ook heel graag naar Aruba. Ik heb zes maanden op Curacao gewoond en sindsdien wil ik heel graag de rest van de ABC-eilanden ontdekken.

 5. Wat een fijn lijstje weer! Van deze landen is Marokko mijn favoriet, al ben ik alleen nog maar in Marrakech en omgeving geweest. Tijd om nog eens terug te gaan, denk ik 😉

 6. Ik had dus ook nog nooit van Liberia gehoord! Het ziet er wel tof uit op de foto’s. Costa Rica wil ik ook onwijs graag eens heen met het prachtige wildlife. Ik vind eSwatini dus echt klinken alsof het de app van dat land is. Ben ik de enige? En tot slot staat een roadtrip door Engeland hoog op mijn lijstje, want het lijkt me fantastisch al die kastelen langs te gaan.

  1. Ah dan ben ik dus niet de enige haha. En ik ben het trouwens helemaal met je eens hoor, vind het ook een hele gekke naam. Hoe het was vind ik veel beter.

 7. Wat is Lonely Planet druk met lijstjes! Ik kwam laatst een hele andere tegen.

  Ik vond Macedonië erg gaaf – maar ik ben sowieso fan van de Balkan.

 8. Ik ben buiten Nederland alleen in Engeland geweest en denk eerlijk gezegd niet dat ik zo gauw meer van dit rijtje zal afstrepen. De genoemde landen trekken me gewoon niet zo aan.

 9. Ik ga liever om de populaire landen heen of zoek naar een minder toeristische plek. In ieder land heb ik tot nu toe iets gevonden waardoor het mooi was, zo een lijst zegt me niet zoveel.

  1. Ik laat me ook niet lijden door dit soort lijsten, maar ik vind het heerlijk om op deze manier weer wat inspiratie op te doen! 🙂

 10. ik zou overal wel heen willen…maar ja zoals JC Bloem zegt: tussen droom en daad staan wetten in de weg en practische bezwaren…

  1. Ja leuk he… dat is toch fantastisch!? Ik vind dit soort lijsten ook wel leuk, dan doe ik toch weer wat inspiratie op.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.