Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2020

by thatonetime
46 comments

De Lonely Planet heeft weer zijn jaarlijkse lijst met topbestemmingen uitgegeven. Tien pareltjes op onze mooie aardbol die je nu moet bezoeken! Volgens de Lonely Planet zijn dit de leukste en mooiste bestemmingen om in 2020 te bezoeken: Lonely Planets Best in Travel 2020.

Lonely Planets Best in Travel 2020

10. Uruguay

Sinds ik een reismaatje heb gehad dat uit Uruguay kwam, staat dit land al op mijn lijstje. Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht om naar Uruguay te gaan, maar zij vertelde me zulke positieve en mooie verhalen over de pracht van het land dat ze me min of meer heeft overgehaald. Het is niet echt een populaire bestemming volgens mij, maar dat blijkt dus onterecht. En er schijnt goede wijn te zijn in Uruguay, ik ben verkocht! 😀


9. Marokko

Oh, dit land staat een tijd zo hoog op mijn lijstje. Het lijkt me zo’n mooi en fotogeniek land, met alle geuren en kleuren. En dan heb ik het nog niet eens over het lekkere eten. Toch zijn de berichten vanuit het land niet altijd positief geweest de laatste tijd, het lijkt me alsnog een hele toffe bestemming.


8. Liberia

Ik heb dus gewoon even moeten googlen waar Liberia ligt, maar het is een land gelegen in het westen van Afrika. Het schijnt een van de armste landen op aarde te zijn, maar desondanks moet de bevolking heel aardig zijn en het land echt prachtig. Het heeft prachtige stranden, mooie natuur en veel wildlife. Genoeg redenen om het land op mijn lijstje te zetten.


7. Nederland

Ja hoor, je hoeft niet ver van huis te gaan om leuke en mooie dingen te ontdekken. Ons eigen kleine kikkerlandje staat gewoon in deze lijst. De Lonely Planet prijst ons landje aan voor onze mooie hoofdstad, de Waddeneilanden en het songfestival wat dit jaar in Nederland gehouden wordt. 😉

Ik ben een groot voorstander van pareltjes bij huis zoeken, wat is er mis met een weekendje weg in eigen land? Ik vind het heerlijk. Doe hier eens wat inspiratie op voor je volgende trip in eigen land.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Drents-Friese Wold

10x doen in Alkmaar

Nationaal Park de Veluwezoom

Rotterdam: 11x doen tijdens je weekend weg

Lonely Planets Best in Travel 2020: the Netherlands
Lonely Planets Best in Travel 2020: the Netherlands

6. Costa Rica

Vorig jaar schreef ik al dat Centraal Amerika me ontzettend trok. De mooie jungles, lekkere temperaturen en mooie eilandjes. Vorig jaar stonden Belize en Panama op de lijst, dit jaar is het Costa Rica. Ik heb al veel positieve verhalen gehoord over dit land, vooral dat de natuur er overweldigend moet zijn. Je kunt hiken in de jungle, vulkanen, je hebt er paradijselijke eilanden en gezellige dorpjes. Het lijkt me heerlijk!


5. eSwatini (Swaziland)

Dit kleine landje, gelegen in Zuiderlijk Afrika stond al op mijn lijstje. Uberhaupt Afrika.. als continent al. Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in al die wildlife, ruige natuur en lekkere eten. Het lijkt me helemaal fantastisch. Tot dusver heb ik het Afrikaanse continent nog nooit bezocht, dus het wordt echt hoog tijd. Ik moet echter eerst eens een goede lens voor mijn camera kopen, zodat ik alle wildlife goed vast kan leggen. 😉


4. Aruba

Ik moet zeggen dat ik Aruba het afgelopen jaar al heel vaak voorbij zien komen op Instagram en andere kanalen. Je weet wel, met die flamingo’s op het strand. Volgens mij was het eiland in 2019 al een dikke hit. Nadat ik een half jaar op