Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2020

by thatonetime
45 comments

De Lonely Planet heeft weer zijn jaarlijkse lijst met topbestemmingen uitgegeven. Tien pareltjes op onze mooie aardbol die je nu moet bezoeken! Volgens de Lonely Planet zijn dit de leukste en mooiste bestemmingen om in 2020 te bezoeken: Lonely Planets Best in Travel 2020.

Lonely Planets Best in Travel 2020

10. Uruguay

Sinds ik een reismaatje heb gehad dat uit Uruguay kwam, staat dit land al op mijn lijstje. Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht om naar Uruguay te gaan, maar zij vertelde me zulke positieve en mooie verhalen over de pracht van het land dat ze me min of meer heeft overgehaald. Het is niet echt een populaire bestemming volgens mij, maar dat blijkt dus onterecht. En er schijnt goede wijn te zijn in Uruguay, ik ben verkocht! 😀


9. Marokko

Oh, dit land staat een tijd zo hoog op mijn lijstje. Het lijkt me zo’n mooi en fotogeniek land, met alle geuren en kleuren. En dan heb ik het nog niet eens over het lekkere eten. Toch zijn de berichten vanuit het land niet altijd positief geweest de laatste tijd, het lijkt me alsnog een hele toffe bestemming.


8. Liberia

Ik heb dus gewoon even moeten googlen waar Liberia ligt, maar het is een land gelegen in het westen van Afrika. Het schijnt een van de armste landen op aarde te zijn, maar desondanks moet de bevolking heel aardig zijn en het land echt prachtig. Het heeft prachtige stranden, mooie natuur en veel wildlife. Genoeg redenen om het land op mijn lijstje te zetten.


7. Nederland

Ja hoor, je hoeft niet ver van huis te gaan om leuke en mooie dingen te ontdekken. Ons eigen kleine kikkerlandje staat gewoon in deze lijst. De Lonely Planet prijst ons landje aan voor onze mooie hoofdstad, de Waddeneilanden en het songfestival wat dit jaar in Nederland gehouden wordt. 😉

Ik ben een groot voorstander van pareltjes bij huis zoeken, wat is er mis met een weekendje weg in eigen land? Ik vind het heerlijk. Doe hier eens wat inspiratie op voor je volgende trip in eigen land.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Drents-Friese Wold

10x doen in Alkmaar

Nationaal Park de Veluwezoom

Rotterdam: 11x doen tijdens je weekend weg

Lonely Planets Best in Travel 2020: the Netherlands
Lonely Planets Best in Travel 2020: the Netherlands

6. Costa Rica

Vorig jaar schreef ik al dat Centraal Amerika me ontzettend trok. De mooie jungles, lekkere temperaturen en mooie eilandjes. Vorig jaar stonden Belize en Panama op de lijst, dit jaar is het Costa Rica. Ik heb al veel positieve verhalen gehoord over dit land, vooral dat de natuur er overweldigend moet zijn. Je kunt hiken in de jungle, vulkanen, je hebt er paradijselijke eilanden en gezellige dorpjes. Het lijkt me heerlijk!


5. eSwatini (Swaziland)

Dit kleine landje, gelegen in Zuiderlijk Afrika stond al op mijn lijstje. Uberhaupt Afrika.. als continent al. Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in al die wildlife, ruige natuur en lekkere eten. Het lijkt me helemaal fantastisch. Tot dusver heb ik het Afrikaanse continent nog nooit bezocht, dus het wordt echt hoog tijd. Ik moet echter eerst eens een goede lens voor mijn camera kopen, zodat ik alle wildlife goed vast kan leggen. 😉


4. Aruba

Ik moet zeggen dat ik Aruba het afgelopen jaar al heel vaak voorbij zien komen op Instagram en andere kanalen. Je weet wel, met die flamingo’s op het strand. Volgens mij was het eiland in 2019 al een dikke hit. Nadat ik een half jaar op Curacao had gewoond, wist ik zeker dat ik meer van de Caribbean wilde zien. Ik word erg gelukkig van mooie stranden, veel groen en een goede onderwaterwereld dus volgens mij zijn Aruba en ik wel een goede match.

Curacao: Shete Boka

3. Noord-Macedonië

Het land wat de meesten onder ons kennen als gewoon ‘Macedonië’, gaat blijkbaar nu door het leven als ‘Noord-Macedonië. Het ligt in de Balkan en laat dat nou een regio zijn die ik sowieso al graag wil bezoeken. Het land is druk bezig met een heuse ‘re-branding’ en dat helpt. Noord-Macedonië heeft de top drie hiermee behaald


2. Engeland

Ik krijg bij Engeland toch altijd wel een beetje een traditioneel gevoel met de eindeloze fish&chips en afternoon teas. Ik bezocht tot dusver eigenlijk alleen nog maar Londen en vond dat dan wel weer een hele toffe en hippe stad, met veel marktjes en andere bedrijvigheid. Ik ben vooral benieuwd naar de natuur in de rest van het land zoals een aantal mooie kliffen, net als in Ierland.

Lonely Planets Best in Travel 2020: Hyde Park, England
Lonely Planets Best in Travel 2020: England

1. Bhutan

Bhutan op nummer 1! Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk heel weinig tot vrijwel niets weet van dit land. Inmiddels weet ik dat je Boeddhistisch Bhutan in de Himalaya kunt vinden en alleen dat is al genoeg reden voor mij om dit land op mijn wishlist te plaatsen. Er gaat niets boven mooie natuur, indrukwekkende vergezichten en prachtige hikes. Oh en wist jij dat Bhutan het eerste land ter wereld is wat koolstofvrij is en ook nog eens volledig organisch wil worden. Bijzonder toch.


Dat waren de tien aanraders van de Lonely Planet voor 2020. Waar ik vorig jaar nog drie landen kon afstrepen, kan ik er van dit rijtje maar twee afstrepen (waaronder Nederland). Ik heb weer genoeg reisinspiratie gekregen voor het komende jaar (of jaren!).

Welke landen heb jij van Lonely Planets lijstje al eens bezocht? Wat is je favoriet? 


Nieuwsgierig naar meer Lonely Planets Travel Inspo?

Travel Inspo: Lonely Planets Best in Travel 2019

♥ Janet 

45 comments
0

You may also like

45 comments

Sanne december 11, 2019 - 5:30 pm

Ik heb alleen Nederland bezocht. Jullie hebben mooie plekjes om te wandelen. Engeland staat trouwens op mijn verlanglijstje.

Reply
thatonetime december 11, 2019 - 7:26 pm

Engeland staat ook nog op mijn verlanglijst! Lijkt me een prachtig land om te hiken.

Reply
Aniek november 7, 2019 - 12:42 pm

Marokko en Costa Rica staan hoog op mijn wensenlijst. En Buthan, dat staat op eenzame hoogte qua te bezoeken landen wat mij betreft 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Zo maak je jouw fiets winterklaarMy Profile

Reply
thatonetime november 7, 2019 - 8:24 pm

Ik zou overal wel heen willen haha!

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie november 6, 2019 - 4:24 pm

Bijzonder dat wij ook in dit lijstje voorkomen! Had ik niet verwacht. En naar Bhutan, daar wil ik ook nog een keer naartoe.

Reply
thatonetime november 7, 2019 - 8:22 pm

Dat had ik ook echt niet verwacht, maar heel leuk! Bhutan lijkt me ook echt heel bijzonder.

Reply
Ann-reisblog wANNderful november 5, 2019 - 7:59 pm

Buttan lijkt me zeker ook wel iets. Maar eerlijk gezegd: dichtbij is ook mooi. Ik ging afgelopen zomer voor ‘t eerst naar de Veluwezoom: prachtig is het daar !

Reply
thatonetime november 5, 2019 - 9:10 pm

De Veluwezoom is zeker mooi, er is zo veel moois in ons eigen landje te ontdekken! 😀

Reply
Linda november 2, 2019 - 1:35 am

Super leuk dat Nederland er dit jaar op staat, Nederland is ook echt leuk en mooi
Bhutan wil ik heel graag bezoeken, het lijkt me zo bijzonder, maar daar hebben we nu helaas echt het budget niet voor. Van dit lijstje bezocht ik verder alleen Engeland, vooral Londen, een van m’n favoriete steden. Genoeg leuke, nieuwe inspiratie dus!

Reply
thatonetime november 3, 2019 - 9:07 am

Ik heb daar het budget ook niet voor, maar wie weet in de toekomst! 😉 In Engeland bezochten wij ook alleen Londen, maar ik zou graag eens wat meer van Engeland willen ontdekken!

Reply
Melanie Hoogvliet oktober 31, 2019 - 8:04 am

Zo ontzettend tof dat Nederland nu in dit lijstje staat! Zelf wil ik nog graag een keer naar Engeland toe

Reply
thatonetime november 3, 2019 - 9:02 am

Ik ben alleen nog maar in Londen geweest. Ik wil ook heel graag meer van Engeland ontdekken!

Reply
Sherana | Reisenergie.nl oktober 29, 2019 - 6:56 pm

Zo gaaf dat Nederland in dit lijstje is opgenomen! Het was vorige week zelfs op het journaal.

Reply
thatonetime oktober 29, 2019 - 7:05 pm

Ja leuk he.. ons kleine kikkerlandje haha.

Reply
Sherry oktober 28, 2019 - 10:31 pm

Mooi lijstje. Ik wil nog heel graag naar Aruba en Bhutan.
Sherry onlangs geplaatst…Review: Epitact physiostrap Medical kniebeschermerMy Profile

Reply
thatonetime oktober 29, 2019 - 6:24 pm

Ja ik wil ook heel graag naar Aruba. Ik heb zes maanden op Curacao gewoond en sindsdien wil ik heel graag de rest van de ABC-eilanden ontdekken.

Reply
Manon oktober 28, 2019 - 12:01 pm

Nou dan zou ik aankomend jaar toch maar een tripje Afrika doen! Daar lees ik ook niet zoveel over op blogs bedenk ik me nu.

Reply
thatonetime oktober 28, 2019 - 7:54 pm

Afrika lijkt me echt zo gaaf, de mooie natuur en wildlife.. het lijkt me fantastisch!

Reply
Monique oktober 28, 2019 - 8:11 am

Wat een mooie lijst! Er gaan er een paar op mijn lijstje.

Reply
thatonetime oktober 28, 2019 - 7:52 pm

Haha same here!

Reply
Kim oktober 27, 2019 - 7:36 pm

Wat een fijn lijstje weer! Van deze landen is Marokko mijn favoriet, al ben ik alleen nog maar in Marrakech en omgeving geweest. Tijd om nog eens terug te gaan, denk ik 😉
Kim onlangs geplaatst…Wat te doen in Hoorn?My Profile

Reply
thatonetime oktober 28, 2019 - 7:51 pm

Haha dat geloof ik. Het lijkt mij ook echt een prachtige bestemming.

Reply
Mei Qi oktober 27, 2019 - 9:38 am

Wat een leuke bestemmingen allemaal! Heel gaaf!
Mei Qi onlangs geplaatst…onderstebovenMy Profile

Reply
thatonetime oktober 27, 2019 - 6:37 pm

Leuk he.. vind ik ook! 🙂

Reply
Manouk oktober 26, 2019 - 6:27 pm

Ik had dus ook nog nooit van Liberia gehoord! Het ziet er wel tof uit op de foto’s. Costa Rica wil ik ook onwijs graag eens heen met het prachtige wildlife. Ik vind eSwatini dus echt klinken alsof het de app van dat land is. Ben ik de enige? En tot slot staat een roadtrip door Engeland hoog op mijn lijstje, want het lijkt me fantastisch al die kastelen langs te gaan.
Manouk onlangs geplaatst…Wat te doen in Bratislava: tips voor de leukste bezienswaardighedenMy Profile

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 7:03 pm

Ah dan ben ik dus niet de enige haha. En ik ben het trouwens helemaal met je eens hoor, vind het ook een hele gekke naam. Hoe het was vind ik veel beter.

Reply
Marcella Molenaar oktober 26, 2019 - 10:05 am

Geinig dat Nederland zo hoog staat! Van dit lijstje staan Costa Rica en Macedonië op mijn wishlist. Er is nog zoveel moois te ontdekken!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…9x Doen in RovaniemiMy Profile

Reply
Jenny oktober 25, 2019 - 4:53 am

Wat is Lonely Planet druk met lijstjes! Ik kwam laatst een hele andere tegen.

Ik vond Macedonië erg gaaf – maar ik ben sowieso fan van de Balkan.

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 7:01 pm

Oh, wat voor lijstje kwam jij tegen? Macedonië lijkt mij ook heel mooi hoor.

Reply
Georgina Lifestyle oktober 24, 2019 - 6:31 pm

Superleuk dat Nederland ook op de lijst staat. Mijn bucketlijst wordt steeds langer.
Dank voor het delen!

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 7:00 pm

Haha die bucketlist van mij ook hoor.

Reply
Wanda oktober 24, 2019 - 5:50 pm

Ik ben buiten Nederland alleen in Engeland geweest en denk eerlijk gezegd niet dat ik zo gauw meer van dit rijtje zal afstrepen. De genoemde landen trekken me gewoon niet zo aan.

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 7:00 pm

Ieder z’n ding toch. Waarom trekken deze landen je niet?

Reply
nicole orriens oktober 24, 2019 - 2:32 pm

Wat leuk dat de Lonely Planet er ook over Nederland is : )

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 6:59 pm

Ja leuk he.. vind ik ook!

Reply
Alexandra oktober 24, 2019 - 9:39 am

Ik ga liever om de populaire landen heen of zoek naar een minder toeristische plek. In ieder land heb ik tot nu toe iets gevonden waardoor het mooi was, zo een lijst zegt me niet zoveel.

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 6:59 pm

Ik laat me ook niet lijden door dit soort lijsten, maar ik vind het heerlijk om op deze manier weer wat inspiratie op te doen! 🙂

Reply
Felice Veenman oktober 24, 2019 - 8:03 am

ik zou overal wel heen willen…maar ja zoals JC Bloem zegt: tussen droom en daad staan wetten in de weg en practische bezwaren…

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 6:58 pm

Ik zou ook overal wel heen willen hehe! 😀

Reply
rachel oktober 24, 2019 - 7:44 am

mooie lijst!! ik heb er niet zoveel bezocht, canada, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Engeland en dat was het wel

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 6:57 pm

Dat zijn hele mooie landen toch! Canada lijkt me prachtig. 🙂

Reply
Eva Hopstaken oktober 24, 2019 - 7:32 am

Elk jaar kijk ik reikhalzend uit naar deze lijst(en) en hoe leuk dat Nederland er dit jaar in staat!?

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 6:56 pm

Ja leuk he… dat is toch fantastisch!? Ik vind dit soort lijsten ook wel leuk, dan doe ik toch weer wat inspiratie op.

Reply
Stefanie oktober 24, 2019 - 7:27 am

Ik ben maar in 2 van de 10 landen geweest haha, misschien maar op m’n to do lijstje zetten

Reply
thatonetime oktober 26, 2019 - 6:50 pm

Hahah ik dus ook maar! Kunnen we weer even vooruit. 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: