Traveldiary België #2

by thatonetime
29 comments

Een week lang roadtrippen door België, hoe tof is dat? Wij deden het en hadden zo’n toffe tijd. Tijdens de eerste helft van onze reis gingen we naar Antwerpen om vervolgens naar Brugge te gaan. Hoe onze reis vervolgde lees je hier.

Nadat we het toffe Brugge achter ons hadden gelaten, was onze volgende stop Gent. We hadden eigenlijk niet in de planning om deze stad te bezoeken, maar we hadden ons laten overhalen hoe gezellig Gent is. Nu houden we allebei wel van gezelligheid, dus besloten we om maar eens te kijken wat Gent ons te bieden had.

Eenmaal aangekomen in Gent was het een aardige zoektocht om ons hostel te vinden (geen grote liefde voor eenrichtingswegen!). Het hostel gaf me meer het idee van een grote kampeerboerderij, maar het was prima voor een nacht. Eenmaal gesetteld, gingen we op pad. Wandelend via de kleine steegjes kwamen we aan in het hart van Gent.

Wij hadden het geluk dat het de volgende dag de ‘dag van de vrijheid’ was. Alle Gentenaren waren dus de volgende dag vrij. Dit zorgde voor een gezellige sfeer in de stad. Het was die avond druk in de stad, veel mensen gingen uit om de dag van de vrijheid te vieren met een hapje en een drankje. Ook wij vonden leuk Thais eettentje om de avond te beginnen.

Na het eten gingen we naar de bijzondere ondergrondse bar Wild Cats. Een goede tip voor als je eens in Gent bent en van cocktails houdt. Daarna zijn we boven de grond verder gegaan. We drinken wijntjes bij de Geus van Gent en eindigen op de dansvloer van het Charlatan. Het was een topavond vol lekkere muziek, leuke mensen en veel gezelligheid.

Roadtrip België: Gent

Helaas hadden we maar een paar uurtjes slaap en toen moesten we al uitchecken. Met een redelijk brak hoofd gingen we de stad verkennen en bekijken wat er te beleven was op de ‘dag van de vrijheid’. Gent staat bekend om de vele kerken die er te vinden zijn. Je hebt zo’n vijf immense kerken op een rijtje staan. Het nut van zoveel kerken zo dicht bij elkaar snap ik niet echt, maar oké. We bekeken ze stuk voor stuk en wandelen door de straatjes. We eindigen met een ijsje in het park om even bij te komen met een hele kleine powernap.

Aan het einde van de middag was het tijd om te gaan naar onze volgende en laatste bestemming: Brussel. Onderweg naar Brussel probeerden we een onderkomen te regelen voor die nacht, maar dat bleek een tegenvaller.

Eenmaal aangekomen in Brussel hadden we dus nergens om heen te gaan. We vonden online een bed&breakfast en reden erheen om te kijken of er nog plek was. We kwamen in een vage steeg uit zonder ook maar één teken van leven. Omdat de zonsondergang al was begonnen, ging onze zoektocht verder in de hoop dat we nog iets zouden vinden. Na verschillende ho(s)tels bij langs te zijn gegaan, bleek alles al vol te zitten. Een vriendelijke man, werkend in een vies, oud hotel wilde ons graag helpen door verschillende hotels te bellen. Het was inmiddels al donker geworden en ik was er al vanuit gegaan dat we in de auto moesten gaan slapen.

Uiteindelijk kwam er een kamer vrij in een hotel, die een half uur voor ons vastgehouden zou worden. We zijn hier ongeveer naartoe gerend en hadden geluk. We kwamen gelukkig net op tijd aan. Een annulering op het laatste moment zorgde ervoor dat wij een relatief goedkope luxe hotelkamer hadden voor de nacht! Yay voor niet in de auto slapen! Dit ****sterrenhotel was voorzien van luxe hotelkamers met heerlijke bedden. We hadden zojuist een heel fijn dealtje gescoord!

Na een heerlijke douche zijn we de stad ingegaan om wat te eten. We eindigden bij een leuke sushitent, waar we heerlijk hebben gegeten. De eigenaar was een bijzondere man. Een typisch Europese, beer van een vent, lopend in slobberbroek en oud ILoveJapan-shirt. Hij vertelde ons dat hij een groot Tokio-fan was en daarom zijn eigen sushirestaurant had geopend maar eigenlijk nog nooit in Japan was geweest.

We gaan door naar het toffe Délirium Café. De tafels zijn gemaakt van houten vaten, het plafond is gevuld met dienbladen en ze serveren hier meer dan 2000 soorten bier. Daarnaast hebben ze een rum garden en is er live-muziek. We zijn langs een rockc