Traveldiary citytrip Leuven, België

by thatonetime
33 comments

Afgelopen jaar bezocht ik voor het eerst Leuven. Na vele positieve verhalen te hebben gehoord, besloten we om zelf te ontdekken hoe leuk Leuven was. Samen met mijn moeder en zus vertrokken we voor ons jaarlijkse weekendje weg en in deze blogpost vertel ik je hoe onze citytrip Leuven was.

Onze Citytrip Leuven:

Dag 1 Zaterdag

We pakken de auto van het hoge noorden naar onze zuiderburen. Het duurt eventjes, we komen in de file te staan maar aan het begin van de middag komen we aan in Leuven. We parkeren de auto in de stad en gaan op zoek naar ons hotel. Ons hotel blijkt vrijwel tegenover het centraal station te liggen, prima plek.

We dumpen onze spullen en besluiten bij een nabijgelegen grand café te lunchen. Lang leve die heerlijke kaaskroketten! Tijdens onze lunch komen we erachter dat het carnaval is en de straten vullen zich met mensen terwijl de praalwagens langsrijden. We bekijken de optocht vanuit het restaurant en aanschouwen hoe hordes mensen hun tassen proberen te vullen met zo veel mogelijk snoep. Letterlijk tassen vol.

Citytrip Leuven

Na deze optocht besluiten we een stukje van de stad te verkennen en we winkelen wat. De zonsondergang is inmiddels begonnen en de winkels gaan sluiten. We zoeken een plekje om te dineren, maar veel restaurants blijken al vol te zitten. Oeps. We vinden een plekje bij het Domus café, nemen een flinke hap en een drankje waarna we de avond eindigen in de bioscoop.

Leuven city

Dag 2 Zondag

De volgende ochtend genieten we van het ontbijt bij het hotel. Toch bijzonder dat je dan altijd meer eet dan je normaliter doet. Broodjes, yoghurt, bakken thee, vers fruit, nog meer broodjes. Opeens moet alles naar binnen gewerkt worden. Na het ontbijt willen we een stadswandeling maken. We lopen naar het VVV-kantoor waar we een kaart kopen met uitgeschreven wandeling voor maar €2,00.

We beginnen bij de Sint-Pieterskerk en het stadshuis. We bekijken de binnenkant van de Sint-Pieterskerk en natuurlijk de schatkamer. In deze schatkamer kun je het beroemde Laatste Avondmaal aanschouwen. We lopen door naar de oude markt om via een stadsparkje bij het Groot Begijnhof uit te komen. Wat een prachtige plek is dat!

Leuven centrum
Citytrip Leuven