Traveldiary citytrip Leuven, België

by thatonetime
33 comments

Afgelopen jaar bezocht ik voor het eerst Leuven. Na vele positieve verhalen te hebben gehoord, besloten we om zelf te ontdekken hoe leuk Leuven was. Samen met mijn moeder en zus vertrokken we voor ons jaarlijkse weekendje weg en in deze blogpost vertel ik je hoe onze citytrip Leuven was.

Onze Citytrip Leuven:

Dag 1 Zaterdag

We pakken de auto van het hoge noorden naar onze zuiderburen. Het duurt eventjes, we komen in de file te staan maar aan het begin van de middag komen we aan in Leuven. We parkeren de auto in de stad en gaan op zoek naar ons hotel. Ons hotel blijkt vrijwel tegenover het centraal station te liggen, prima plek.

We dumpen onze spullen en besluiten bij een nabijgelegen grand café te lunchen. Lang leve die heerlijke kaaskroketten! Tijdens onze lunch komen we erachter dat het carnaval is en de straten vullen zich met mensen terwijl de praalwagens langsrijden. We bekijken de optocht vanuit het restaurant en aanschouwen hoe hordes mensen hun tassen proberen te vullen met zo veel mogelijk snoep. Letterlijk tassen vol.

Citytrip Leuven

Na deze optocht besluiten we een stukje van de stad te verkennen en we winkelen wat. De zonsondergang is inmiddels begonnen en de winkels gaan sluiten. We zoeken een plekje om te dineren, maar veel restaurants blijken al vol te zitten. Oeps. We vinden een plekje bij het Domus café, nemen een flinke hap en een drankje waarna we de avond eindigen in de bioscoop.

Leuven city

Dag 2 Zondag

De volgende ochtend genieten we van het ontbijt bij het hotel. Toch bijzonder dat je dan altijd meer eet dan je normaliter doet. Broodjes, yoghurt, bakken thee, vers fruit, nog meer broodjes. Opeens moet alles naar binnen gewerkt worden. Na het ontbijt willen we een stadswandeling maken. We lopen naar het VVV-kantoor waar we een kaart kopen met uitgeschreven wandeling voor maar €2,00.

We beginnen bij de Sint-Pieterskerk en het stadshuis. We bekijken de binnenkant van de Sint-Pieterskerk en natuurlijk de schatkamer. In deze schatkamer kun je het beroemde Laatste Avondmaal aanschouwen. We lopen door naar de oude markt om via een stadsparkje bij het Groot Begijnhof uit te komen. Wat een prachtige plek is dat!

Leuven centrum
Citytrip Leuven
Groot Begijnhof, Leuven

We lopen verder naar de universiteitsbibliotheek. We ploffen neer op een bankje om even te genieten van de zon waarna we een plekje zoeken voor de lunch. Ik eet deze heerlijke pasta en ik doe een vreugdendansje als ik een mini kinder bueno bij mijn thee krijg. Dit heb ik dus nog nooit gezien.

Universiteitsbibliotheek van Leuven
citytrip Leuven

Na de lunch wandelen we terug naar ons hotel. We frissen ons op en gaan terug naar de oude markt. Hier moet het wilde nachtleven plaatsnemen als het goed is. Daar is nu nog vrijwel niets van te bekennen. We eten een hapje bij één van de vele café’s. We sluiten de avond wederom af in de bioscoop. Tijdens een weekendje weg twee keer naar de bioscoop gaan is ook een eerste voor ons.


Dag 3 Maandag

Op dag drie worden we rustig wakker. We genieten wederom van een heerlijk ontbijtje waarna we ons klaarmaken voor vertrek. We lopen nog een klein rondje door de stad maar er is letterlijk niets te beleven. De hele stad slaapt nog. We laden onze spullen in de auto en verruilen het centrum voor de buitenwijken. We rijden naar het Abdij van Park. De oprit is bezaaid in een laagje sneeuw en er is vrijwel niemand te bekennen. Dit kan te maken hebben met het feit dat veel gebouwen in de steigers staan. We lopen een rondje en dan gaan we snel weer naar onze warme auto.

Abdij van Park, Leuven
Abdij van Park, België

Onze volgende en laatste stop is het mooie Kasteel van Arenberg. Dit blijkt nu eigendom te zijn van de KU Leuven. Maar omdat het vakantie is, is er geen kip te bekennen op de universiteit. We hebben het rijk praktisch voor onszelf. We sluiten af in het plaatselijke koffietentje waarna we onze rit terug naar het hoge noorden beginnen.

Kasteel van Arenberg, België

Eenmaal thuis snappen we waarom iedereen zo lovend over Leuven sprak. Onze citytrip Leuven was leuk!


Nieuwsgierig naar meer?

7 feitjes over Manneken Pis

Traveldiary België #1

Traveldiary België #2

8x te doen in Leuven, België

Brugge: Yay or Nay


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Leuven?

Auto huren in België?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet