Traveldiary Hamburg

by thatonetime
53 comments
Hamburg, Duitsland

Daar reden we dan, door het sombere Duitsland. In ons scheurbakkie, door de stromende regen. Langs de toeristische route omdat onze trouwe vriend, mister TomTom ons langs allerlei rare wegen stuurde.. op weg naar Hamburg!

We hadden er erg zin in. Iedereen die we spraken over Hamburg, had het over de Reeperbahn en hoe gezellig het wel niet was in Hamburg. ‘Die Reeperbahn moet ik uitchecken’ dacht ik nog.

Na enige stress (want: rijden in een onbekende stad is niet tof!) waren we eindelijk aangekomen op de Reeperbahn en hadden we ons onderkomen gevonden. Afin, we hadden het overleefd, de auto geparkeerd, ingecheckt en onze spullen op onze kamer gedumpt. Vervolgens gingen we maar eens kijken wat er allemaal op de Reeperbahn te beleven was. Wat mijn broer me verteld had was inderdaad correct.. Stripclub rechts, sexshop links en casino aan de overkant omringd door nog een paar stripclubs en shops. Alle daklozen op de stoep hielpen ook niet echt om een positief oordeel te vellen. Een waar walhalla voor menig man, maar voor ons jonge meiden was het nog maar even de vraag of het wel zo leuk was.

Lopend, nog steeds door de stromende regen natuurlijk, gingen we naar de U-bahn. Eenmaal aangekomen bij de metro hadden we snel een kaartje gekocht en de metro genomen die ons naar het centum bracht, naar het Rathaus. Een plek waar we nog vaak zouden komen deze dagen. In het centum hadden we de Europa passage aan de linkerkant, de St. Petri-Kirche aan de rechterkant met daar omheen de eerste kerstmarkt van velen. Eerst gingen we maar naar de Europa passage, aangezien we hadden gelezen dat je hier wel goed kunt shoppen. Na de vijf etages afgestruind te hebben, hebben we het pand verlaten om de rest van de stad te bekijken.

We zijn snel even langs de St. Petri-Kirche gegaan en de kerstmarkt gecheckt. En nu was ik al geen fan van kerstmarkten, maar dit maakte het er niet beter op. Best wel triest! Vervolgens zijn we naar het Rathaus gelopen en hier was ook gelijk de tweede kerstmarkt die er iets beter uitzag. We wilden graag ergens een drankje doen maar aangezien ze alleen maar bier of glühwein schonken, moesten we dit helaas overslaan. Helaas.. Ik drink na jaren proberen nog steeds geen bier en ik word nou niet bepaald warm van warme wijn!

Al snel volgde kerstmarkt nr. 3 en de Neuer Wall, waar alle dure shops als Louis Vuitton en Chanel te vinden waren. Hier hebben wij natuurlijk niks te zoeken. We lopen naar de andere kant van het centrum. Inmiddels ook kerstmarkt nr. 4 en 5 gepasseerd. We besluiten om een hapje te eten bij een pizzeria. Dit bleek geen succes te zijn aangezien ze ons eten waren vergeten. Zowel voor- als hoofdgerecht. Gelukkig smaakte de malibu-cola wel.

Na het eten, wat uiteindelijk een eeuwigheid duurde, zijn we naar Sausolitos gegaan. Een Mexicaanse bar is het Chilehaus. Hier doen we wat drankjes en later op de avond besluiten we terug te gaan naar de Reeperbahn. Kijken wat hier te beleven was. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat het een maandagavond was, maar echt bruisend was het niet. Uiteindelijk hoorden we harde muziek uit een bar komen, wat zo ongeveer de enige levendige kroeg leek deze avond. In deze bar was live-muziek en daar houd ik wel van! Ook nog eens rockmuziek, nog een pluspunt. Na wat drankjes en een hele vervelende vent (die ons maar lastig bleef vallen met de informatie dat hij psychoses had) verder, zijn we maar naar huis gegaan. Oja, waarbij we achtervolgd werden door deze enge vent.


De volgende ochtend hadden we toch iets langer in bed gelegen dan gepland. Eenmaal gedoucht en wel besloten we weer de stad in te gaan om nog een paar gebouwen bij daglicht te zien. Na het ontbijt doen we dus weer een rondje stad: weer langs het Rathaus, weer langs de kerstmarkten, weer langs het Chilehaus, weer langs de kerken.

Omdat Hamburg natuurlijk bekend staat als havenstad (en terecht want het is de grootste havenstad van Duitsland en één van de grootste van Europa) wilden we graag naar de haven. Dus hoppa, met de U-bahn naar ‘Hafencity Universität’, de enige naam waarin de haven genoemd wordt. Dit bleek een verlaten plek langs het water te zijn en om ons heen kijkend, zagen we dat er meer mensen waren die dezelfde fout hadden gemaakt. Iets met een goede voorbereiding…

We gaan terug naar de Reeperbahn omdat ik daar had afgesproken met vrienden uit Australië, die toevallig ook in de buurt waren. Na zo’n twee en half uur wachten kwam ze daar eindelijk (lang leve de vertragingen van de trein). We deden een rondje Reeperbahn, namen hier en daar een drankje en kletsten bij. Onze avond eindigde weer bij Sausolitos, waar we genoten van en aantal cocktails. Aan het einde van de avond moesten mijn vrienden de trein pakken naar Hannover, dus namen we afscheid. Toch fijn om elkaar aan de andere kant van de wereld weer te zien. We gaven de Reeperbahn toch nog een poging maar hielden het al vrij snel voor gezien.


De volgende ochtend moesten we uitchecken. Gelukkig mochten we de auto hier nog even laten staan, zodat wij nog een paar uurtjes in de stad konden vertoeven. Inmiddels waren we erachter gekomen hoe we bij de haven moesten komen en hadden gekozen voor een boottocht door de haven. Voor €18 gingen we op een gigantisch luxe boot, waarbij de gids ons het één en ander vertelde over de haven. Helaas vonden wij het vrij saai om langs de vrachtschepen en containers te varen. Conclusie: wat een verspilling van onze tijd en geld.

Met deze laatste domper op zak, was het tijd om naar huis te gaan. Hoe verder we van Hamburg weg reden, hoe meer de zon haar gezicht liet zien. Zul je altijd zien… Drie dagen lang alleen maar regen gehad en nog geen half uur in de auto en we kunnen onze zonnebril opzetten.

Terugkijkend op deze drie dagen kan ik zeggen dat ik niet erg onder de indruk ben. Wellicht hadden we te hoge verwachtingen. Wellicht waren we op het verkeerde moment, op de verkeerde plek. Who knows..

Hamburg. Hopefully you’ll be better next time!


Nieuwsgierig naar meer Duitsland?

5x te doen in Bremen

8x te doen in Cochem

9x te doen in en rond de Moezelstreek

Money: kosten weekend Cochem


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Hamburg?

Wil je een auto huren in Hamburg?

Auto huren via Sunny Cars

♥ Janet

You may also like

53 comments

Fem 11 januari 2020 - 15:39

HafenCity Universität is overigens een halte in de wijk HafenCity, waar enorm veel gebouwd wordt en de prachtigste moderne architectuur te vinden is. Er zijn ook steeds meer restaurantjes en galeries, dus ook daar is echt van alles te zien… Wie gesagt: gewoon een keer terugkomen! 🙂

Reply
thatonetime 11 januari 2020 - 18:49

Hey, bedankt voor je reactie.. Ik voor van veel meer mensen dat ze erg positief zijn over Hamburg, dus het zal zeker aan ons hebben gelegen! Bedankt voor je tips.. ik ga zeker een keer terug!

Reply
Fem 11 januari 2020 - 15:36

O, wat zonde! Hamburg is echt prachtig en er is ontzettend veel te doen. Misschien de volgende keer toch ff checken waar je de haven kunt vinden en in welke wijken je moet zijn. Ottensen, bijvoorbeeld, St. Pauli, het Schanzenviertel. Hamburgs bijzonderste plekken vind je eerlijk gezegd niet in de binnenstad. Zeker nog een keer terugkomen, en dan gewoon in de lente, als overal bloesem is, of in de gouden herfst! (En ja, ik woon al 7 jaar in Hamburg, ik kan eindeloos doorgaan over alles dat Hamburg zo bijzonder maakt!)
Fem onlangs geplaatst…De 11 fijnste reisgidsen over HamburgMy Profile

Reply
Fem 27 december 2017 - 19:54

Jammer dat Hamburg je niet zo heeft kunnen bekoren! Ik raad je zéker aan nog eens terug te komen. Hamburg heeft echt veel te bieden, van hele alternatieve wijken met gekke winkels en street art, tot heel erg sjiek. Van beach clubs tot bijzondere kroegjes. Er zijn geweldige musea, er zijn prachtige parken om eindeloos in te banjeren, en aan de Alster kun je heerlijk wandelen en borrelen met geweldig uitzicht. Maandagavond is op zich geen hoogtepunt in het uitgaansleven, maar ook dan zijn er absoluut vele leuke dingen te beleven. Een havenrondvaart zou ik sowieso nooit echt aanraden, veel leuker, en goedkoper, is het om met een dagkaart voor het ov, waarmee je ook op de ferry mag, de ferry naar Övelgönne te nemen en daar een beetje in de museumshafen rond te kijken en daarna een lekker drankje te nemen op een van de terrassen, of op het Elbstrand…
Een deel is denk ik ook voorbereiding, want de leukste delen van de haven vind je niet bij HafenCity Universität (hoewel de wijk HafenCity wel interessant is als je interesse hebt in moderne architectuur). 😉 Wie gesagt, gewoon nog eens terugkomen, want Hamburg doet echt niet onder voor Berlijn!

Reply
thatonetime 28 december 2017 - 15:30

He hallo… Dank voor je berichtje. Ik hoor het vaker hoor, wij waren zeker niet goed voorbereid en dat rotweer heeft ons beeld een beetje beïnvloed denken we. We horen meerdere positieve verhalen dus ik wil graag eens terug. 🙂

Reply
Judith 6 oktober 2017 - 10:39

Ik vond Hamburg ook niet echt geweldig, had er meer van verwacht? Iets meer als Berlijn ofzo?

Reply
thatonetime 13 oktober 2017 - 16:06

Oh fijn dat ik niet de enige ben.. 😉

Reply
Fem 27 december 2017 - 19:50

Wat zonde! Hamburg is een prachtstad, met heel verschillende wijken (van alternatief tot sjiek), boordevol fijne koffietentjes, aparte winkeltjes, bijzondere architectuur, een rijke geschiedenis, prachtige musea en een heel bruisend uitgaansleven. Waar in Hamburg ben je dan allemaal geweest?

Reply
Felice Veenman 5 oktober 2017 - 08:26

wat jammer dat het zo tegenviel. Mijn dochter vond het een geweldige stad en wil er graag een keer met me naar toe..

Reply
Girls-Things 2 oktober 2017 - 17:49

Jammer dat het tegenviel. OP de foto’s ziet het er best mooi uit.
Girls-Things onlangs geplaatst…Mini Primark shoplog en meer (New Yorker & blogger jurk)My Profile

Reply
Fit Foodprints 1 oktober 2017 - 09:03

Jammer is dat als het tegenvalt, vooral als je hoge verwachtingen hebt! Hopelijk is het een volgende keer leuker!

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:32

Ja, misschien waren de verwachtingen te hoog.. of de omstandigheden verkeerd 🙁

Reply
Ana Rita 29 september 2017 - 13:02

Wat jammer dat Hamburg zo is tegengevallen! Op jouw foto’s ziet het er wel leuk uit in ieder geval.. Gelukkig heb je er toch een leuke herinnering aan over gehouden door het zien van jouw vrienden uit Australië 🙂

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:33

Jaaa dat was echt top! Dat heeft mijn hele trip goedgemaakt! 🙂

Reply
Marcella 27 september 2017 - 19:04

Jammer dat Hamburg tegen viel! Ik vond vooral Speicherstadt er superleuk. In dit oude deel vind je veeeeel pakhuizen, erg fotogeniek! Met de Reeperbahn had ik echt helemaal niets…
Marcella onlangs geplaatst…Station Sagen – Fietsen over een oud treinspoorMy Profile

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:34

Nee, wij ook niet. We vonden de Reeperbahn echt verschrikkelijk!

Reply
Sarah 27 september 2017 - 18:41

Fijn verslag. En handig, want wij zijn aan het uitkijken naar enkele kerstmarkten in Duitsland maar weten nog niet precies naar waar we willen gaan. Hamburg misschien maar niet doen dan. Jammer dat het wat tegenviel.

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:34

Wellicht moet je mijn oordeel niet volgen want ik vind alle kerstmarkten verschrikkelijk 😉

Reply
Danella 27 september 2017 - 15:15

Oh jammer dat het niet zo leuk was!
Danella onlangs geplaatst…Ondertussen online #9My Profile

Reply
Kristof 27 september 2017 - 12:49

Hamburg is nu niet direct een stad die bovenaan mijn lijstje staat als ik naar Duitsland wil. In ieder geval handig om te lezen wat jouw ervaringen waren.

Reply
Marla 27 september 2017 - 12:18

Ik ben ook op vakantie geweest in duitsland. We hadden toen ook alleen maar regen. Wel jammer dat het je zo tegenviel. Hopelijk volgende x beter.
Marla onlangs geplaatst…Ben jij ontevreden over jouw baan?My Profile

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:35

Dat is balen. Alleen maar regen is echt zuur 🙁

Reply
Kimberly 27 september 2017 - 12:06

Jammer dat het wat is tegen gevallen.. De laatste keer dat ik op vakantie was in Duitsland ben ik (opnieuw) naar Berlijn gegaan. Daar zou ik zo voor een derde keer naartoe gaan, ook wel is op plekken geweest dat het wat tegenviel..

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:36

Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar ik heb hier positieve verhalen over gehoord!

Reply
Herchapter 26 september 2017 - 19:18

Wel jammer dat het meeviel, maar ben je wel ervaring rijker. ik ben zelf nooit naar toe geweest maar lijkt me wel leuk om eens een keer naar toe te gaan. Leuke geschreven

Reply
Jannike | Moonlight Travel 26 september 2017 - 16:44

Jammer dat het tegenviel, ik ben er zelf nog nooit geweest.

Reply
Heleen Schrijvershof ? 26 september 2017 - 08:43

Jammer! Ik vind Duitsland zelf ook altijd een beetje hit and miss. Je hebt er hele mooie steden en natuur en soms is het een beetje mwah. Met net een beetje pech met het weer is het al snel minder leuk, dat scheelt natuurlijk alles.

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:36

Je hebt helemaal gelijk!

Reply
Dhini 26 september 2017 - 06:48

Ik ben zelf nog nooit in Hamburg geweest. Wat jammer dat je minder leuk vindt. Maar Ik ben juist benieuwd naar
Dhini onlangs geplaatst…OLIV’ BIO biologische huidverzorgingMy Profile

Reply
Sarah 26 september 2017 - 06:13

Ik heb jaren in Duitsland gewoond en Hamburg, ja is wel leuk om te shoppen maar ik hou meer van Dortmund. De kerstmarkt daar is onder andere een van de grootste en ze verkopen ook andere dranken ?

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:39

Wellicht een keertje naar Dortmund dan!

Reply
Maargy 26 september 2017 - 05:06

Altijd jammer als de bestemming een beetje tegenvalt, maar met zo’n leuk stel vriendinnen ben je dan toch wel weer een leuke ervaring rijker! 🙂

Reply
Tiffany 25 september 2017 - 22:03

Jammer dat het meeviel. Hopelijk op je volgende trip vind je de stad wat leuker.
Tiffany onlangs geplaatst…What I Wore In BarcelonaMy Profile

Reply
Laura 25 september 2017 - 20:46

Als ik ooit nog eens op citytrip ga (eens niet naar Engeland dan), wil ik wel eens naar Duitsland. Scheelt ook een pak kilometers en tijd. Nu weet ik in elk geval dat we Hamburg onderaan op de lijst moeten zetten 😉
Laura onlangs geplaatst…20 herfstitems die ik in huis wil halen!My Profile

Reply
Daphne 25 september 2017 - 15:49

Ha, leuk om eens een andere kant te lezen! Ben zelf nog nooit in Hamburg geweest, maar ben juist nu wel benieuwd haha!

Reply
Corine 25 september 2017 - 15:33

Jij zou Hamburg niet aanraden dus 😉
Staat wel een foutje in, denk ik, want er staat “Helaas.. Janet drinkt na jaren proberen nog steeds geen bier en ik word nou niet bepaald warm van warme wijn!” maar jij bent toch Janet of heeft je man dit geschreven? Of wie is ik? 🙂

Reply
Mahwish - Mammie Mammie 25 september 2017 - 15:05

Wat jammer dat het minder was fan verwacht. Maar wel leuk dat je hebt kunnen meeten met je vrienden uit Australië.

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:38

Ja, dat maakt alles weer goed 😉

Reply
Wanda 25 september 2017 - 14:23

Opvallend, want de meesten zijn inderdaad altijd erg enthousiast over Hamburg als zijnde een hele hippe stad. Ik ben er ooit wel geweest maar dat was inderdaad ook met een kerstmarkt en heb toen niet veel anders gezien. Mij lijkt vooral Speicherstadt met die pakhuizen erg leuk om te zien.
Wanda onlangs geplaatst…Wandelen in de herfst | Wandelroute LeinwijkMy Profile

Reply
Hip on Trip 25 september 2017 - 13:51

Haha, tja, soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar ach, je bent er lekker even uit geweest met leuke vrienden, toch?
Hip on Trip onlangs geplaatst…10 Tips, zo vind je goedkope accommodatieMy Profile

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:37

Zo is het!

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 25 september 2017 - 12:10

Jammer dat het een beetje tegenviel… Ik ben er nog nooit geweest, maar soms moet je een stad twee keer bezoeken en dan zie je weer andere dingen die je wel bevallen aan de stad 🙂
Neeltje | Thoughts in Style onlangs geplaatst…Expanding The Pin Collection Even More | Inspiration: Enamel PinsMy Profile

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:37

Dat is ook zo.. Wij waren er denk ik op het verkeerde moment en op de verkeerde plekken.

Reply
kim 25 september 2017 - 11:40

Duitsland… ahhhh ik hou van Duitsland! über Duitsland haha. Oprecht, er zijn zoveel plekjes die ik nog zou willen bezoeken en bekijken. Stiekem hebben wij de droom om ooit een huisje te mogen kopen in Duitsland!

Reply
Nicole Orriëns 25 september 2017 - 11:22

Jammer dat Hamburg niet zo leuk was als je had gehoopt. Hopelijk is het de volgende keer leuker. Het weer werkte ook niet mee denk ik.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…De ene houten vloer is de andere niet: hoe kies je de juiste?My Profile

Reply
Marjolein Goedhardt 25 september 2017 - 10:19

Duitsland is echt het land van de kerstmarkten, dat er zoveel zijn joh! Het lijkt me een prachtige stad, eigenlijk van horen zeggen. En eigenlijk niet zo heel ver, toch het proberen waard dus!
Marjolein Goedhardt onlangs geplaatst…Piemelpower: Stereotype reclames versus Gender neutraal, sjongejonge wat een piepertsMy Profile

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:40

Het zijn er inderdaad gigantisch veel en ik weet niet wat het is, maar ik vind het gewoon altijd weer tegenvallen en best saai.

Reply
Felice Veenman 25 september 2017 - 09:25

Dat is opmerkelijk! mijn dochter blijft aan mijn rok trekken om toch eens naar Hamburg te gaan…

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:41

Oh grappig. Toch maar eens proberen en mij het tegendeel bewijzen 😉

Reply
Rinette 25 september 2017 - 08:20

Zo te lezen is Hamburg meer een plek om uit te gaan dan om als stad te bekijken. Waren de kerstmarkten nog leuk of hoef je daarvoor niet naar Hamburg?
Rinette onlangs geplaatst…De keuken opruimen – lades en gootsteenkastMy Profile

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:40

Ik vind alle kerstmarkten niet echt leuk, dus daar kan ik niet echt over oordelen.

Reply
Lodi 25 september 2017 - 07:50

Wat jammer wanneer een stad niet aan je verwachtingen voldoet, maar het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren. Ik ben nog nooit in Hamburg geweest dus ik kan er niets over zeggen. Wel jammer van het weer en dat zo een boor tochtje dan ook zo tegenvalt.

Reply
thatonetime 3 oktober 2017 - 18:41

Ja dat was jammer maar kan gebeuren inderdaad.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More