Traveldiary Hamburg

by thatonetime
53 comments
Hamburg, Duitsland

Daar reden we dan… Door het sombere Duitsland.. In ons scheurbakkie, door de stromende regen. Langs de toeristische route omdat onze trouwe vriend, mister TomTom ons langs allerlei rare wegen stuurde.. op weg naar Hamburg!

We hadden er erg zin in. Iedereen die we spraken over Hamburg, had het over de Reeperbahn en hoe gezellig het wel niet was in Hamburg. ‘Die Reeperbahn moet ik uitchecken’ dacht ik nog.

Na enige stress (want: rijden in een onbekende stad is niet tof!) waren we eindelijk aangekomen op de Reeperbahn en hadden we ons onderkomen gevonden. Afin, we hadden het overleefd, de auto geparkeerd, ingecheckt en onze spullen op onze kamer gedumpt. Vervolgens gingen we maar eens kijken wat er allemaal op de Reeperbahn te beleven was. Wat mijn broer me verteld had was inderdaad correct.. Stripclub rechts, sexshop links en casino aan de overkant omringd door nog een paar stripclubs en shops. Alle daklozen op de stoep hielpen ook niet echt om een positief oordeel te vellen. Een waar walhalla voor menig man, maar voor ons jonge meiden was het nog maar even de vraag of het wel zo leuk was.

Lopend, nog steeds door de stromende regen natuurlijk, gingen we naar de U-bahn. Eenmaal aangekomen bij de metro hadden we snel een kaartje gekocht en de metro genomen die ons naar het centum bracht, naar het Rathaus. Een plek waar we nog vaak zouden komen deze dagen. In het centum hadden we de Europa passage aan de linkerkant, de St. Petri-Kirche aan de rechterkant met daar omheen de eerste kerstmarkt van velen. Eerst gingen we maar naar de Europa passage, aangezien we hadden gelezen dat je hier wel goed kunt shoppen. Na de vijf etages afgestruind te hebben, hebben we het pand verlaten om de rest van de stad te bekijken.

We zijn snel even langs de St. Petri-Kirche gegaan en de kerstmarkt gecheckt. En nu was ik al geen fan van kerstmarkten, maar dit maakte het er niet beter op. Best wel triest! Vervolgens zijn we naar het Rathaus gelopen en hier was ook gelijk de tweede kerstmarkt die er iets beter uitzag. We wilden graag ergens een drankje doen maar aangezien ze alleen maar bier of glühwein schonken, moesten we dit helaas overslaan. Helaas.. Ik drink na jaren proberen nog steeds geen bier en ik word nou niet bepaald warm van warme wijn!

Hamburg by night
Hamburg by night

Al snel volgde kerstmarkt nr. 3 en de Neuer Wall, waar alle dure shops als Louis Vuitton en Chanel te vinden waren. Hier hebben wij natuurlijk niks te zoeken. We lopen naar de andere kant van het centrum. Inmiddels ook kerstmarkt nr. 4 en 5 gepasseerd. We besluiten om een hapje te eten bij een pizzeria. Dit bleek geen succes te zijn aangezien ze ons eten waren vergeten. Zowel voor- als hoofdgerecht. Gelukkig smaakte de malibu-cola wel.

Na het eten, wat uiteindelijk een eeuwigheid duurde, zijn we naar Sausolitos gegaan. Een Mexicaanse bar is het Chilehaus. Hier doen we wat drankjes en later op de avond besluiten we terug te gaan naar de Reeperbahn. Kijken wat hier te beleven was. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat het een maandagavond was, maar echt bruisend was het niet. Uiteindelijk hoorden we harde muziek uit een bar komen, wat zo ongeveer de enige levendige kroeg leek deze avond. In deze bar was live-muziek en daar houd ik wel van! Ook nog eens rockmuziek, nog een pluspunt. Na wat drankjes en een hele vervelende vent (die ons maar lastig bleef vallen met de informatie dat hij psychoses had) verder, zijn we maar naar huis gegaan. Oja, waarbij we achtervolgd werden door deze enge vent.


De volgende ochtend hadden we toch iets langer in bed gelegen dan gepland. Eenmaal gedoucht en wel besloten we weer de stad in te gaan om nog een paar gebouwen bij daglicht te zien. Na het ontbijt doen we dus weer een rondje stad: weer langs het Rathaus, weer langs de kerstmarkten, weer langs het Chilehaus, weer langs de kerken.

Omdat Hamburg natuurlijk bekend staat als havenstad (en terecht want het is de grootste havenstad van Duitsland en één van de grootste van Europa) wilden we graag naar de haven. Dus hoppa, met de U-bahn naar ‘Hafencity Universität’, de enige naam waarin de haven genoemd wordt. Dit bleek een verlaten plek langs het water te zijn en om ons heen kijkend, zagen we dat er meer mensen waren die dezelfde fout hadden gemaakt. Iets met een goede voorbereiding…