Traveldiary: Sri Lanka #4 Mangrove, strand en safari

by thatonetime
34 comments

We vervolgen onze reis door Sri Lanka. De afgelopen dagen brachten we door in de prachtige Hill Country. We bezochten Kandy en Ella en namen de beroemde treinrit tussen deze steden. Deze treinrit staat bekend als één van de mooiste treinritten van de wereld.

Maandag 6 augustus

Vandaag is het dan echt tijd om de mooie omgeving van Ella te verlaten. Met een taxibusje en vier andere backpackers beginnen we aan onze rit richting de kust. Een warme rit met heel wat bochten. Na een paar uurtjes komen we aan in Arugam Bay, een surfdorpje aan de kust.

Op het moment dat ik in Arugam Bay aankom, weet ik gelijk dat het een goede match is. De leuke strandtentjes, de relaxte sfeer en de gezellige eettentjes. Eerste stop is dan ook het strand. Ondanks dat het aardig druk is met toeristen, mag dat de pret niet drukken. Na een hapje en een drankje nemen we plaats op een strandbedje en komen daar niet meer van af. We sluiten de avond af met een cocktail en wat eten, waarna we gaan slapen (op onze veel te harde bedden).

Arugam Bay, Sri Lanka

Dinsdag 7 augustus

Hoewel het lang geleden is dat ik een strandvakantie heb gehad, is een occasional chilldag op het strand ontzettend welkom. Vandaag was dus zo’n dag. Ontbijten op het strand, liggen op een strandbedje, een duik nemen in de zee, drankje doen, strandbedje, lunchen, zwemmen, strandbedje, drankje en weer het strandbedje. Zo zag mijn dag er ongeveer uit. Niets moeten en gewoon even heerlijk bijkomen in de warme zon. Hoewel Arugam Bay ideaal is om te surfen, is het zwemmen wat minder. De golven zijn aardig ruig en er kan een stroming staan. In de avond eten we bij de leuke tent pizza point waar de pizza pesto een echte aanrader is.

Arugam Bay beach

Woensdag 8 augustus

Eat-sleep-chill-repeat. Dat is de modus van vandaag en we komen ons strandbedje bijna niet af. Ik vind het oprecht even genieten om niets te hoeven doen. Dit moet natuurlijk niet te lang duren en daarom hebben we in de middag een mangrovetocht geboekt. Met een tuktuk worden we naar het nabijgelegen Pottuvil gebracht, waar we een eco tour door de mangrove gaan doen. Twee uur lang dobberen we over het water. Alleen wij met een local die ons voort duwt.

De mangrovetocht is niet echt populair onder de toeristen dus het is er erg rustig. Helemaal niet erg want nu zijn wij het met alleen de geluiden van de natuur om ons heen. Hoewel er veel krokodillen zouden moeten zitten, krijgen wij het voor elkaar om geen enkele krokodil te spotten. Wel zien we een aantal olifanten die hier ook gewoon los lopen en dus ook in het dorp kunnen komen. Ook spotten we talloze vogels. Ik heb nog nooit zoveel prachtige adelaars bij elkaar gezien. De één na de ander vliegt over ons heen. We maken een korte stop bij Pottuvil Beach, waar een aantal locals aan het surfen zijn maar het is vooral lekker relaxt ronddobberen op het vlot en genieten van de natuur.

Pottuvil mangrove tour
Pottuvil mangrove tour

Donderdag 9 augustus

Na een aantal dagen chillen op het strand is het tijd om Arugam Bay te verlaten. Wel een beetje met pijn in het hart. De sfeer in het dorpje vond ik fantastisch. We beginnen aan een