Traveldiary: Sri Lanka #5 Kaneel, reismaatjes en walvissen

by thatonetime
48 comments

Na de tempels in Anuradhapura, meerdere stranden, de mooie Hill County en de prachtige natuurpracht in Yala, reizen we af naar het zuiden van Sri Lanka. Het zuiden van het eiland staat vooral bekend om de vele kustplaatsen. Wat wij hebben gedaan lees je hier..

Zaterdag 11 augustus

In de ochtend checken we uit bij het fantastische Lakeside Cabana. We hebben hier een fantastische tijd gehad waarbij de eigenaren van het guesthouse hebben gezorgd dat ons bezoekje erg speciaal werd. Super leuk. Ze zijn zelfs zo aardig om na ons na het uitchecken weg te brengen naar het dorp. Gratis en voor niets. We gelukkig gelijk in de bus stappen die ons naar Tangalle brengt. Onze volgende bestemming.

In de middag komen we aan in Tangalle. Ons hotel blijkt een goede keus te zijn. Simpel maar pal aan de zee dus we kijken uit over wuivende palmbomen en grote golven. Onze eerste stop is een strandtentje om even wat te lunchen. Na de lunch laat ik Lisette achter. Zij wil even strandhangen en ik wil een wandeling door het dorp maken. Tijdens de wandeling kom ik er al snel achter dat je hier niet de mooiste stranden hebt. Sterker nog, je hebt hier amper strand. Als je geluk hebt kun je ergens op een droog strookje strand gaan liggen en bij vloed blijft hier al niets van over. Ik loop langs de oude vissersbootjes in de haven totdat ik bij het lokale strand kom. Het is weekend dus het is vol met locals. Het enige westerse gezinnetje met de twee hoogblonde kinderen valt wel op. Tegenover dit strandje is de (zwaarbeveiligde) marinebasis. Ik volg de weg totdat ik uitkom bij een mooi uitzichtpunt. De lokale boer laat zijn buffels hier uit op het grasveld. Ik geniet van het uitzicht totdat ik word aangesproken door een zwaarbeveiligde man. Ik schrik ervan en ben even bang dat ik op terrein ben gestapt waar ik helemaal niet mag komen. Al snel blijkt dit niet het geval te zijn en de bewaker is gewoon nieuwsgierig en komt een praatje maken. Ik vraag hem nog of ik de marinebasis op mag en dan lacht hij me toch enigszins uit met een ‘natuurlijk niet!’. Na dit praatje loop ik terug naar het hotel. We drinken nog een drankje voordat we een plekje gaan zoeken voor ons avondeten. We vinden een leuk barretje op het strand waar we heerlijk eten. We komen nog een verdwaald schildpadje tegen wat zich door de tafeltjes heen manoeuvreert. Duidelijk opzoek naar de zee. Heerlijk om weer een babyschildpadje te zien nadat ik twee jaar geleden in Maleisië een turtle hetchery bezocht. Eigenlijk mag je babyschildpadjes niet aanraken omdat hun schild heel kwetsbaar is. Een (domme) toerist vond het tafereel maar veel te leuk en bleef het schildpadje maar oppakken. Uiteindelijk werd het beestje gelukkig wel in zee gezet en kon ik met een gerust hart naar huis.

Tangalle, Sri Lanka