Travelplans: bijna vakantie!!

Momenteel is dit mijn laatste weekje werken. Nog een paar dagen en dan staat die welverdiende vakantie weer voor de deur. Het geluk van mijn baan is de vele weken vakantie, waar ik ook gretig gebruik van maak! Deze vakantie brengt me naar ….

Amerika! Over een aantal dagen brengt het vliegtuig me weer naar de andere kant van de wereld. Hoewel ik de afgelopen vijf jaren alleen maar naar de oostkant van de wereld heb gevlogen, vlieg ik nu naar het westen. Naar Amerika dus! YAY ♥

Wat zijn de plannen? 

Zondagochtend vliegen we naar Los Angeles, om vervolgens bijna vier weken rond te reizen. In Los Angeles halen we onze gehuurde Jeep op en dan kan onze rondtrip beginnen!

Allereerst rijden we naar Orange County, waar een (reis)vriendinnetje van mij werkt. Laat ze nou net een aantal vrij zijn op het moment dat wij aankomen, ideaal! We verblijven aan Huntington Beach om vanuit daar Orange County te verkennen en tijd door te brengen met mijn vriendinnetje.

Na een dag of twee is het de bedoeling om dan echt te beginnen met onze rondtrip. De route staat niet vast, maar we willen sowieso naar San Francisco, om onder andere naar Alcatraz te gaan. Daarnaast rijden we een rondje door het zuidwesten om langs alle prachtige nationale parken te gaan; Zion, the Grand Canyon, Yosemite, Death Valley, Joshua Tree, Bryce Canyon enzovoort. Ik kijk hier onwijs naar uit.

 

 

Daarnaast kijk ik erg uit naar Las Vegas, dit lijkt me supertof. Ook gaan we een stuk van Route 66 rijden en zo hebben we de route weer rond. We beginnen of sluiten onze reis af in Los Angeles. We moeten natuurlijk wel even een glimp pakken van het Hollywood sign en stiekem wil ik ook nog zo’n toeristische tour doen langs de huizen van celebrity’s. Lijkt me heel geinig.

 

Ik ben ervan overtuigd dat dit een prachtige reis gaat worden.

Zijn jullie al eens in het zuidwesten van Amerika geweest? Heb je nog tips?

♥ Janet 

Bron afbeeldingen: bluffutah – tripadvisor

14 thoughts on “Travelplans: bijna vakantie!!

  1. Oh wat super! Ik hou je in de gaten, ik ben heel erg nieuwsgierig naar je post over deze reis.
    Amerika staat al jaren op mijn lijstje, maar mijn man en ik zoeken nooit uitgebreid naar vakanties, wij komen wat leuks tegen en we gaan ervoor, zo zijn we een paar maanden terug nog naar Jamaica geweest. Nooit verwacht daar ooit heen te gaan, maar wel een aanrader, ik mis het nu al, haha!
    Heel veel plezier in de US, be safe en geniet! 🍀

    1. Jamaica, wat supertof! Heb je daar ook over geschreven? Nee, bij mij is het ook meer als er een goede deal op mn pad komt.. Ja leuk, ik zal binnenkort over onze reis schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge