Travelplans: een nieuwe reis!

by thatonetime
48 comments

Vorige week heb ik een nieuwe reis geboekt. Na wat speurwerk kwam ik gigantisch goedkope tickets tegen waar ik geen nee tegen kon zeggen. Ik boekte de tickets en daarmee staat de volgende reis gepland. Vijf dagen een nieuwe stad en tevens een nieuw land ontdekken. Lees hier wat mijn nieuwe travelplans zijn.

Met de vet goedkope vliegtickets, kon ik dit echt niet laten lopen. Ik vroeg een vriendin en zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte de tickets voor de herfstvakantie (want: werken in het onderwijs) en daarmee zijn vijf dagen Polen een feit!


Mijn travelplans: Polen!

Hoe tof!? Polen.. Vorig jaar zal ik al deze goedkope tickets naar Gdansk en twijfelde destijds al om heen te gaan of niet. Vorig jaar besloot ik toch om voor de iets duurdere tickets naar Portugal te gaan. Lekker naar de zon. De goedkope vliegtickets naar Polen bleef ik tegenkomen en nu kon ik er echt niet meer omheen. Deze keer laat ik Portugal schieten en kies ik ervoor om een nieuw land te ontdekken. Hierbij mijn nieuwe travelplans.

Nieuwe travelplans naar Gdansk, Polen

Wat te doen in Polen? 

We hebben een retourvlucht naar Gdansk (Voorheen Danzig genoemd) geboekt. Een stad bovenin het land, gelegen aan de Oostzee. Als we even geluk hebben zit het weer nog mee en kan er nog een zonnestraaltje vanaf. Dit maakt het fijn om de leuke badplaatsen in het noorden te bezoeken (ja, ik heb gehoord dat die er zijn…). Aangezien we eind november naar Polen vertrekken, ga ik er niet vanuit dat het weer al te mooi zal zijn maar you never know.. 

We hebben getwijfeld om vanuit Gdansk een bezoek te brengen aan Warschau. We hebben er echter (vooralsnog) toch voor gekozen om in Gdansk te verblijven en vanuit hier de omgeving van deze stad te ontdekken.


Gdansk 

We vliegen dus naar Gdansk en ik heb er ontzettend veel zin in om deze Poolse stad te ontdekken. Op internet kan ik niet echt heel veel dingen vinden over deze stad. Vrijwel elke site noemt hetzelfde.

Gdansk, Polen

de Lange Straat en Lange Markt

Gelegen in het centrum en boegbeeld voor de stad. Hier vind je de eeuwenoude patriottische huizen met gedecoreerde gevels. Als ik het internet moet geloven stammen de oudste huizen uit de Middeleeuwen en als ik de plaatjes moet geloven, ziet het er prachtig uit.


de Mariastraat

Dit moet een ontzettend kneuterig straatje zijn. Dit straatje, geplaveid met kinderkopjes en prachtig gedecoreerde huizen en winkeltjes is meerdere malen gebruikt als inspiratiebron voor kunst. Hier zijn ook meerdere films opgenomen. Ik ben heel benieuwd.Street art 

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Gdansk is heel veel street art te vinden. In een wijk zijn meer dan 60 monumentale muurschilderingen te vinden, die vaak een verhaal vertellen over de geschiedenis van het land. Lijkt me tof en heel interessant.