Travelplans: een nieuwe reis!

by thatonetime
48 comments

Vorige week heb ik een nieuwe reis geboekt. Na wat speurwerk kwam ik gigantisch goedkope tickets tegen waar ik geen nee tegen kon zeggen. Ik boekte de tickets en daarmee staat de volgende reis gepland. Vijf dagen een nieuwe stad en tevens een nieuw land ontdekken. Lees hier wat mijn nieuwe travelplans zijn.

Met de vet goedkope vliegtickets, kon ik dit echt niet laten lopen. Ik vroeg een vriendin en zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte de tickets voor de herfstvakantie (want: werken in het onderwijs) en daarmee zijn vijf dagen Polen een feit!


Mijn travelplans: Polen!

Hoe tof!? Polen.. Vorig jaar zal ik al deze goedkope tickets naar Gdansk en twijfelde destijds al om heen te gaan of niet. Vorig jaar besloot ik toch om voor de iets duurdere tickets naar Portugal te gaan. Lekker naar de zon. De goedkope vliegtickets naar Polen bleef ik tegenkomen en nu kon ik er echt niet meer omheen. Deze keer laat ik Portugal schieten en kies ik ervoor om een nieuw land te ontdekken. Hierbij mijn nieuwe travelplans.

Nieuwe travelplans naar Gdansk, Polen

Wat te doen in Polen? 

We hebben een retourvlucht naar Gdansk (Voorheen Danzig genoemd) geboekt. Een stad bovenin het land, gelegen aan de Oostzee. Als we even geluk hebben zit het weer nog mee en kan er nog een zonnestraaltje vanaf. Dit maakt het fijn om de leuke badplaatsen in het noorden te bezoeken (ja, ik heb gehoord dat die er zijn…). Aangezien we eind november naar Polen vertrekken, ga ik er niet vanuit dat het weer al te mooi zal zijn maar you never know.. 

We hebben getwijfeld om vanuit Gdansk een bezoek te brengen aan Warschau. We hebben er echter (vooralsnog) toch voor gekozen om in Gdansk te verblijven en vanuit hier de omgeving van deze stad te ontdekken.


Gdansk 

We vliegen dus naar Gdansk en ik heb er ontzettend veel zin in om deze Poolse stad te ontdekken. Op internet kan ik niet echt heel veel dingen vinden over deze stad. Vrijwel elke site noemt hetzelfde.

Gdansk, Polen

de Lange Straat en Lange Markt

Gelegen in het centrum en boegbeeld voor de stad. Hier vind je de eeuwenoude patriottische huizen met gedecoreerde gevels. Als ik het internet moet geloven stammen de oudste huizen uit de Middeleeuwen en als ik de plaatjes moet geloven, ziet het er prachtig uit.


de Mariastraat

Dit moet een ontzettend kneuterig straatje zijn. Dit straatje, geplaveid met kinderkopjes en prachtig gedecoreerde huizen en winkeltjes is meerdere malen gebruikt als inspiratiebron voor kunst. Hier zijn ook meerdere films opgenomen. Ik ben heel benieuwd.Street art 

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Gdansk is heel veel street art te vinden. In een wijk zijn meer dan 60 monumentale muurschilderingen te vinden, die vaak een verhaal vertellen over de geschiedenis van het land. Lijkt me tof en heel interessant.

Sopot, Gdansk Polen

Gdansk Culinair 

Ik vind lekker eten en drinken altijd belangrijk en superfijn. In Gdansk zijn blijkbaar veel toffe, hippe eetgelegenheden te vinden. Ook voor een lekker drankje moet je hier goed zitten. Ik ben benieuwd naar zowel de trendy kant, als de traditionele kant van Gdansk. En by the way.. hoe mooi is dit restaurant?

Travelplans: Gdansk, Polen

View Points 

Ik ben altijd fan van view points, waarbij je een fantastisch uitzicht over het gebied hebt. In Gdansk zijn er meerdere mogelijkheden om een fijn uitzicht over te stad te krijgen. Bijvoorbeeld bij de Tower of the archaeological Museum. Hoe tof is het om een panoramisch uitzicht van de stad te kunnen hebben!


Poorten van de stad

Gdansk is voorzien van een aantal poorten, welke inmiddels beruchte bezienswaardigheden zijn geworden. Enkele beruchte poorten zijn de Hooglandse poort, de Gouden poort en de Groene poort. Stuk voor stuk poorten met een verhaal.

Travelplans: Gdansk, Polen

Sopot 

Dit moet een leuke badplaats zijn, gelegen naast Gdansk. Hier moet een relaxte sfeer hangen en kan je je prima vermaken met de vele eet- en drinktentjes die er te vinden zijn. Ook is hier de langste houten pier van Europa te vinden.


Malbork 

Met haar 4,5 miljoen bakstenen is het kasteel in Malbork het grootste kasteel van Europa. Inmiddels staat het kasteel ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Kasteel Malbork, Polen

Nu heb ik nog vrijwel geen blogposts gelezen over Gdansk en omgeving en kon hier relatief weinig informatie over vinden. Dus mocht je tips hebben, dan hoor ik het natuurlijk heuuul graag! Ik heb heel veel zin in mijn nieuwe travelplans en kijk uit naar deze trip. Polen, here we come! 

Bron voor alle foto’s: www.visitgdansk.com

♥ Janet 

48 comments
0

You may also like

48 comments

Linda | travellersoftheworld oktober 15, 2017 - 8:34 pm

Super leuk dat je naar Gdansk gaat! Ik ben hier vorig jaar geweest, met srprs.me samen met mijn zusje. Wij hebben geweldige dagen gehad. Sopot en Malbork zijn beide de moeite waard en verder is het gewoon echt heel leuk om lekker rond te dwalen in de stad, het is klein, maar leuk en sfeervol. Het was voor ons de eerste keer in Polen en ik moet zeggen; het smaakte naar meer!
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Doen: vanuit Beijing naar de Chinese muurMy Profile

Reply
thatonetime oktober 16, 2017 - 6:28 pm

Bedankt voor je tips! Ik ben ook erg benieuwd.. Heb je nog tips voor leuke eettentjes of barretjes?

Reply
Peggy oktober 7, 2017 - 12:26 pm

Leuk hoor, Polen zou niet mijn eerste keus zijn. Ik moet ook nog een vakantie boeken en ben nog op zoek.
Peggy onlangs geplaatst…Estée Lauder Companies – Pink Ribbon Limited Edition Beauty ProductsMy Profile

Reply
Mahwish - Mammie Mammie oktober 6, 2017 - 9:35 am

Het zou niet in mij opgekomen zijn om naar Polen te gaan. Zijn wel mooie foto’s! Hoop dat je veel plezier zal hebben.

Reply
Irene oktober 6, 2017 - 9:02 am

Ik heb al meerdere goede verhalen gehoord over Gdansk. Ik vind de streetart op de fotos erg mooi.

Reply
Marcella oktober 5, 2017 - 10:51 am

Leuk, Gdansk! Staat ook al een flinke tijd op mijn wishlist. De tickets zijn vaak goedkoop én er zijn vluchten vanaf Groningen. Hoe fijn! Ik twijfel alleen altijd over die goedkope periode, want dat is najaar/winter en hoe is het daar dan? Ach, fijne café’tjes genoeg vast daar, dus ik moet maar eens boeken! Al geef ik dit keer wellicht toch nog eerst de voorkeur aan Portugal 😉
Marcella onlangs geplaatst…Top 5 favoriete accommodatiesMy Profile

Reply
thatonetime oktober 13, 2017 - 4:05 pm

Ja, het zal vast niet heel warm zijn dan, maar we vermaken ons vast wel 😉

Reply
Suzanna oktober 5, 2017 - 9:26 am

Wow alle plaatjes zien er hartstikke vet uit. Heel anders dan ik me voorstel als ik denk aan Polen. Jullie gaan het vast enorm naar je zin hebben dus heel veel plezier!

Reply
Kevin oktober 5, 2017 - 8:55 am

Wat super dat je zo goedkoop een ticket kon bemachtigen.. polen schijnt inderdaad erg mooi te zijn ben benieuwd naar je post als je er geweest bent
Kevin onlangs geplaatst…New York City Travel GuideMy Profile

Reply
Krystle oktober 5, 2017 - 8:02 am

Dat straatje ziet er gezellig uit! Ben ooit eens toen ik in de eerste zat met de klas naar Polen geweest. Maar dat is erg lang geleden.
Krystle onlangs geplaatst…Een stoere cap mét koosnaam voor je kindjeMy Profile

Reply
Lodi oktober 5, 2017 - 8:02 am

verrassend, ik ben nog nooit in Polen geweest. Leuk dat je alweer reisplannen hebt. Heerlijk!

Reply
Madelon oktober 4, 2017 - 8:15 am

Ik ben echt nog nooit in Polen geweest. Zou er ook niet snel met de kinderen heen gaan. Het ziet er allemaal wel erg mooi uit hoor. Anders dan dat ik me voor ogen had.
Madelon onlangs geplaatst…De lumies worden grote broer en zus, reviewMy Profile

Reply
Thomas Culinair oktober 3, 2017 - 6:50 pm

Toch een land waar je niet direct aan denkt, maar genoeg te zien en te doen zo te lezen!

Reply
Felice Veenman oktober 3, 2017 - 8:27 am

Ik heb met plezier je artikel gelezen. Wie weet moet ik er ook een keer heen om mijn gedachten over Polen als vakantieland te veranderen. Ik ben er 10 jaar geleden geweest en het is het enige land waar ik ooit ben geweest, wat ik geen fijn land vond

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:26 pm

Oh kan je vertellen wat je er niet fijn aan vond?

Reply
Sanne oktober 2, 2017 - 5:16 pm

Lijkt mij een heerlijke trip. Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig naar
Polen. Het staat al even op mijn verlanglijstje.

Reply
Judith oktober 2, 2017 - 1:41 pm

Wat gaaf zeg, zijn heel veel horrorfilms opgenomen weet ik toevallig. Oh en ze houden van alles met augurken als ik op de Poolse winkel mag afgaan hier.

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:26 pm

Augurken en horrorfilms, klinkt top haha

Reply
Nicole Orriëns oktober 2, 2017 - 12:32 pm

Ik vind die gekleurde huizen altijd zo leuk. Ik wist niet dat ze die in Polen ook hadden. De street art lijkt me ook erg leuk.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Gevangen in geluid: hoe oorsuizen een moeder tot het uiterste dreefMy Profile

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:26 pm

Ik wist dat ook niet inderdaad.. tof he!

Reply
Elsemieke | Living on a plane oktober 2, 2017 - 11:12 am

Een paar jaar geleden ben ik super random naar Gdansk gegaan. Een super leuke stad, dus ik denk echt dat je het naar je zin zult hebben. Ik ben benieuwd naar de verhalen!

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:27 pm

Oh fijn om te horen! Nog tips waar te eten enzo?

Reply
Nicole Orriëns oktober 2, 2017 - 4:55 am

Dat ziet er goed uit! Polen is niet direct een vakantiebestemming waar ik aan zou denken, maar des te leuker eigenlijk!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…14 Voor- en 9 nadelen van online shoppen!My Profile

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:27 pm

Dit stond ook niet heel hoog op mijn wishlist.. maar ik ben benieuwd!

Reply
Anoniem oktober 1, 2017 - 8:30 pm

Lieve janet en vriendin. Haha Portugal kan wel even wachten. Nog een heeeel leven voor je om nog eens langs te komen. Een hele mooie reis gewenst.

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:27 pm

Dankjewel!

Reply
Danella oktober 1, 2017 - 7:44 pm

Ahh leuk! Veel plezier alvast! Ben lang geleden een keer in Polen geweest, vond het wel leuk toen.
Danella onlangs geplaatst…Mijn tips voor vliegenMy Profile

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:28 pm

Dankjewel! En fijn om te horen. Was je ook in Gdansk?

Reply
Dhini oktober 1, 2017 - 7:25 pm

Wat lijkt mij leuk zo`n lekker reizen! Nog nooit naar Poland geweest
Dhini onlangs geplaatst…#instaDJoutfit daily #21My Profile

Reply
Kimberly oktober 1, 2017 - 6:39 pm

Polen is een hele leuke plaats! Have fun!

Reply
Yalou - We Are The Earth.nl oktober 1, 2017 - 5:48 pm

Wat leuk! Polen lijkt me schitterend. Heel veel plezier. Ik heb helaas geen tips voor, met een beetje geluk bezoek ik in november zelf voor de eerste keer dit land (mits ik niet word uitgeloot.. het is een weekendje weg van mijn studievereniging).
Yalou – We Are The Earth.nl onlangs geplaatst…Ben ik na een jaar nog vegetariër?My Profile

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:29 pm

Oh wat gaaf! Ik ben benieuwd of je heen mag… altijd leuk 😉

Reply
Lien oktober 1, 2017 - 3:41 pm

Wauw! Ik ben erg benieuwd naar je verhalen! Wij zijn deze zomer Polen even gepasseerd (lees: een klein stukje doorgereden op weg naar Slowakije, maar niet overnacht) en had er niet zo’n fijne indruk van. Maar dat zegt natuurlijk niks. Benieuwd hoe het je bevalt! Veel plezier daar!

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:29 pm

Nou, ik moet zeggen dat ik bij Polen ook niet een heel fijne, vrolijke indruk heb.. maar ik ben ook heel benieuwd! Dankjewel

Reply
marjolein oktober 1, 2017 - 1:57 pm

Supertof, ik zie de goedkope vliegtickets ook altijd voorbij komen maar mis de hoeveelheid vrije dagen snif. Polen is tof, ooit in warschau geweest. Veel plezier!
marjolein onlangs geplaatst…Grootste baby ’s van de wereld op een rij. Sommigen zijn net een kleuterMy Profile

Reply
thatonetime oktober 3, 2017 - 6:30 pm

Dankjewel! Ja die vrije dagen zijn altijd balen inderdaad 🙁

Reply
Corine oktober 1, 2017 - 1:50 pm

Het ziet er heel mooi uit, kan me voorstellen dat je zo’n stad wil ontdekken. Ik ben benieuwd naar hoe je het straks ervaren hebt.

Reply
Laura oktober 1, 2017 - 1:43 pm

Dat ziet er best wel een gezellig stadje uit! Ik zou wel graag eens naar Polen gaan, maar dan eerder als deel van een roadtr