Travelplans: mijn laatste reis van 2018!

by thatonetime
69 comments

Een tijdje geleden schreef ik dat ik een nieuwe reis had geboekt! Jullie konden op Instagram zien waar deze reis naartoe ging. Wat mijn plannen zijn voor deze laatste reis van 2018 lees je hier.

De laatste reis van 2018

Na het weekendje Bergen was er toch nog tijd (en geld) om één keertje weg te gaan voor de jaarwisseling. Mijn laatste reis van dit jaar gaat naar een nog geheel onbekend land voor mij: Ierland!

“Een klein landje met een grote reputatie: prachtige landschappen en een fascinerende, vriendelijke bevolking waarvan je een warm welkom kunt verwachten.”

Hoewel ik geen groot fan ben van de kou lijkt deze reis me toch prachtig. De temperaturen van de afgelopen dagen gaan me eigenlijk al te ver, laat staan het weer in Ierland rond kerst en oud & nieuw. Ondanks dit kleine minpuntje hebben we er toch voor deze bestemming gekozen. Waarom? Omdat de natuur overweldigend moet zijn en er op elke straathoek bijna wel een pub te vinden is. Laat dit nou net de twee dingen zijn waarvan ik gelukkig kan worden! 😉 Op tweede kerstdag vliegen wij naar Dublin om vervolgens tien dagen lang met een huurauto het land rond te crossen en de mooiste plekjes van het land te ontdekken.

https://www.instagram.com/p/Bot_MGTiA65/

Na het boeken van mijn reis heb ik (zoals gewoonlijk) direct een Lonely Planet besteld om inspiratie op te doen. En of ik die heb gekregen… genoeg zelfs! Hierbij mijn wishlist voor Ierland.


Dublin 

Wij landen op Dublin airport dus een bezoekje aan de stad staat sowieso op het programma. Dit doen we ofwel aan het begin of aan het einde van onze reis. Ik ben erg benieuwd naar deze stad. Ik heb positieve verhalen gelezen. De stad moet erg gezellig en mooi zijn.

Laatste reis van 2018: Dublin, Ierland
bron: Unsplash

De Ring of Kerry 

Ierlands mooiste panorama loop van zo’n 180 km lang. De route begint en eindigt in Killarney en brengt je langs de mooiste kliffen, door de mooiste bergen, verlaten stranden, indrukwekkende kastelen en toffe uitzichtpunten. Ik ben benieuwd!

Laatste reis van 2018: Ierland
bron: Unsplash

Glendalough 

Ongeveer 40 km ten zuiden van Dublin is in een prachtige omgeving dit eeuwenoude klooster te vinden. Gelegen in de Wicklow Mountains ligt deze mooie vallei met de overblijfselen van het klooster. Naast het klooster schijnt de natuur hier ook echt prachtig te zijn en kun je hier goed wandelen.


Causeway coastal route 

Een andere indrukwekkende route loopt van Belfast naar Derry. Deze kustroute brengt je ook langs prachtige kliffen, stranden en indrukwekkende uitzichten. Ook zijn hier filmlocaties van Game of Thrones te vinden zoals Downhill Beach (Dragonstone). De beroemde Carrick-a-Rede touwbrug en de bijbehorende 16 km lange route langs Ballintoy Harbour en het UNESCO werelderfgoed bekroonde Giant’s Causeway moet natuurlijk ook bewandeld worden. Ik weet niet zeker of we ook naar Noord-Ierland gaan, maar als het even kan, dan wil ik dit zeker doen.


The Dark Hedges 

In Game of Thrones ging Arya Stark in gezelschap van de Night’s Watch op de vlucht voor de Lannisters. Deze scène is opgenomen bij de dramatische Dark Hedges. Ook op Instagram zie ik regelmatig plaatjes voorbij komen van deze bomen wat zorgt voor een prachtig aanzicht.

bron: Unsplash

Cliffs of Moher

Deze wereldberoemde kliffen mag ik natuurlijk niet overslaan. Deze kliffen van 214 meter hoog staan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en behoren tot de hoogste kliffen van Europa. Alleen daarom vind ik het al een reden om dit toe te voegen aan mijn lijst.

bron: Unsplash

Guinness drinken in the pub

Wanneer je in Ierland bent ontkom je niet aan het drinken van een pint Guiness en natuurlijk moet dat in een Irish pub. Het liefste ook nog inclusief traditionele Ierse muziek. Het lijkt me onwijs gezellig en warm in de kroegen van Ierland (ook al drink ik geen Guinness).


Dit zijn de dingen die ik graag wil zien en doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe dingen te zien en te ontdekken. Mocht je nog tips hebben voor mijn laatste reis van 2018, dan hoor ik het graag.

♥ Janet