Travelplans: nieuwe reizen gepland!

by thatonetime
54 comments

Afgelopen week was een topweek voor mij. Ik boekte niet één, maar twee nieuwe reizen. De reizen moeten nog even op zich blijven wachten, maar de voorpret kan beginnen… Iets waar ik al bijna net zo enthousiast van word, als het reizen zelf. 🙂

Mijn nieuwe reizen

Wat betreft het plannen van nieuwe reizen en uitstapjes, ben ik gebonden aan de schoolvakanties. Dat geluk, of ongeluk heb ik aangezien ik werk in het onderwijs. Mijn ervaring is dat ik al redelijk vroeg moet beginnen met het plannen van reizen in de zomervakantie. Dit is een periode dat ik altijd langer op reis kan en ga. Ik heb ervaren dat hoe langer ik wacht, hoe duurder de vliegtickets voor bepaalde bestemmingen worden. Om die reden ben ik er eigenlijk altijd op tijd bij.

Zo heb ik mijn reis voor de zomervakantie al geboekt. Eigenlijk was het originele plan om een vlucht naar Indonesië te boeken en meer van dit land te ontdekken, verder dan Bali ben ik namelijk nog niet gekomen. Omdat de prijzen voor deze vluchten al relatief hoog lagen, zijn we verder gaan kijken.

Zo hebben er meerdere bestemmingen de revue gepasseerd. We zagen interessante vliegtickets naar China, Canada en India. Ook deze bestemmingen zijn het niet geworden. Waar we wel naar toe gaan lees je hieronder.


Nieuwe reis #1: Sri Lanka!

Een onbekende bestemming, maar ik heb er zoveel leuks en positiefs over gelezen. Ik ben erg benieuwd! De voorpret is natuurlijk gelijk begonnen; verschillende blogs over Sri Lanka zijn gelezen en ik heb de nieuwste Lonely Planet besteld. Hieronder is al een korte wishlist.

Treinreizen 

In Sri Lanka vind je één van de mooiste treinreizen ter wereld (volgens sommige mensen) tussen Kandy en Ella. De omgeving moet prachtig zijn; tussen de groene theeplantages en de mooiste natuur.