Travelplans: nieuwe reizen gepland!

by thatonetime
54 comments

Afgelopen week was een topweek voor mij. Ik boekte niet één, maar twee nieuwe reizen. De reizen moeten nog even op zich blijven wachten, maar de voorpret kan beginnen… Iets waar ik al bijna net zo enthousiast van word, als het reizen zelf. 🙂

Mijn nieuwe reizen

Wat betreft het plannen van nieuwe reizen en uitstapjes, ben ik gebonden aan de schoolvakanties. Dat geluk, of ongeluk heb ik aangezien ik werk in het onderwijs. Mijn ervaring is dat ik al redelijk vroeg moet beginnen met het plannen van reizen in de zomervakantie. Dit is een periode dat ik altijd langer op reis kan en ga. Ik heb ervaren dat hoe langer ik wacht, hoe duurder de vliegtickets voor bepaalde bestemmingen worden. Om die reden ben ik er eigenlijk altijd op tijd bij.

Zo heb ik mijn reis voor de zomervakantie al geboekt. Eigenlijk was het originele plan om een vlucht naar Indonesië te boeken en meer van dit land te ontdekken, verder dan Bali ben ik namelijk nog niet gekomen. Omdat de prijzen voor deze vluchten al relatief hoog lagen, zijn we verder gaan kijken.

Zo hebben er meerdere bestemmingen de revue gepasseerd. We zagen interessante vliegtickets naar China, Canada en India. Ook deze bestemmingen zijn het niet geworden. Waar we wel naar toe gaan lees je hieronder.


Nieuwe reis #1: Sri Lanka!

Een onbekende bestemming, maar ik heb er zoveel leuks en positiefs over gelezen. Ik ben erg benieuwd! De voorpret is natuurlijk gelijk begonnen; verschillende blogs over Sri Lanka zijn gelezen en ik heb de nieuwste Lonely Planet besteld. Hieronder is al een korte wishlist.

Treinreizen 

In Sri Lanka vind je één van de mooiste treinreizen ter wereld (volgens sommige mensen) tussen Kandy en Ella. De omgeving moet prachtig zijn; tussen de groene theeplantages en de mooiste natuur.


Ella 

Ella moet een fantastisch dorpje zijn middenin de bergen. Doordat het hogergelegen is, kun je hier genieten van prachtige uitzichten. Hier vind je dus ook die mooie theeplantages en meerdere watervallen. Ik heb veel positieve verhalen gelezen over dit dorpje, dat er zo’n lekkere sfeer moet hangen. Bij het lezen van deze berichten moest ik de vergelijking maken met Pai, Thailand. Dezelfde mooiheid en relaxte sfeer moet hier hangen.


Theeplantages

De mooiste foto’s ben ik op instagram tegengekomen van deze prachtige theeplantages. Ik kan niet wachten om deze te bezoeken en meer te leren over één van de grootste exportproducten; ceylonthee.


Wildlife

Je kunt hier meerdere dieren in het wild tegenkomen, waaronder Olifanten en luipaarden. Ik ben gek op jungletrekkingen en zoektochten naar mooie dieren in het wild. In Sri Lanka zijn er meerdere nationale parken waar je wildlife kan spotten en ik wil graag een paar safari’s maken, bijvoorbeeld in Minneriya of Yala National Park.


Anuradhapura

Deze stad was ooit de hoofdstad van Sri Lanka, wat dit een cultureel hoogtepunt van het land maakt. Tijdens mijn reizen houd ik van afwisseling tussen stad, land en strand. Sri Lanka lijkt hier ideaal voor.


Strand

Naast cultuur en veel groen vind ik een mooi strand altijd fijn! Vooral de afwisseling tijdens een reis vind ik zo tof. In Sri Lanka kun je een aantal toffe stranden en kustplaatsen vinden, bijvoorbeeld in Tangalle, Mirissa of Weligama.


Door naar de Malediven

Vanaf Sri Lanka is het maar anderhalf uur vliegen naar de Malediven. Alleen dat gegeven is al genoeg reden om ernaartoe te gaan. Het lijkt me erg tof om onze reis door Sri Lanka te combineren met de Malediven. Hoe tof zal het zijn om onze reis af te sluiten op één van de prachtige eilanden van de Malediven… heerlijk!

ik ben erg benieuwd naar Sri Lanka, maar deze reis moet nog even op zich wachten. Een reisje wat iets eerder gaat plaatsvinden is de trip naar…


Nieuwe reis #2: Leuven!

Eind februari ga ik een weekend naar deze Belgische stad met mijn zus en moeder. Tijdens een weekje roadtrippen door België heb ik al meerdere steden mogen ontdekken als Antwerpen, Brugge en Brussel. Deze keer gaan we dus naar Leuven, voor ons allemaal onbekend. Ik ben heel benieuwd en alle tips zijn welkom! 😀

♥ Janet 

54 comments
0

You may also like

54 comments

Mandy juni 18, 2019 - 6:10 pm

lijkt me echt een heerlijke bestemming. Zo jaloers op al jouwn reizen! Prachtige locaties

Reply
thatonetime juni 19, 2019 - 7:02 pm

Dankjewel!

Reply
www.oefly.cn maart 3, 2018 - 1:05 pm

This is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger.
I have joined your rss feed and look forward to in quest of more of your fantastic post.

Additionally, I have shared your site in my social networks http://www.oefly.cn/blog/member.asp?action=view&memName=StephanGatling000
http://www.oefly.cn onlangs geplaatst…http://www.oefly.cnMy Profile

Reply
furtdso linopv februari 22, 2018 - 12:34 pm

I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

Reply
Amelie februari 18, 2018 - 1:44 pm

Ik ben echt benieuwd naar je reisverhalen!
Amelie onlangs geplaatst…15 reisdilemma’s | TagMy Profile

Reply
thatonetime februari 19, 2018 - 5:51 pm

Ik kan ook niet wachten! 😀

Reply
layla februari 17, 2018 - 8:34 am

Wat leuk dat je deze 2 mooie reizen hebt kunnen plannen. In Sri Lanka ben ik nog nooit geweest, maar Leuven ligt zo’n 15 minuten met de auto van bij mij (1 uurtje met de bus). Geniet maar, zou ik zeggen :))
layla onlangs geplaatst…Plan with Layla #1My Profile

Reply
thatonetime februari 19, 2018 - 5:42 pm

Ah dat is lekker dichtbij! Heb je nog leuke tips?

Reply
Sherilynn februari 12, 2018 - 5:35 pm

Wat tof dat je naar Sri Lanka gaat! Ik heb al zoveel mooie verhalen over dat land gehoord van vrienden. En de Malediven, hallooo, heerlijk hoor!

Reply
thatonetime februari 14, 2018 - 3:16 pm

Ahh tof! Ik hoor eigenlijk ook alleen maar positieve verhalen. 🙂 Ik ben erg benieuwd.. vooral ook naar de Malediven 😉

Reply
Marcella februari 12, 2018 - 3:04 pm

Wat tof dat je naar Sri Lanka & de Malediven gaat. Goed vooruitzicht! Leuven is een erg leuke stad. Slenter er lekker rond, bezoek museum M en ga naar de Kruintuin. Alvast veel plezier!

Reply
thatonetime februari 14, 2018 - 3:17 pm

Dank voor je tips. Ik ben ook erg benieuwd naar Leuven.

Reply
Eva februari 3, 2018 - 10:38 pm

Sri Lanka is echt ge-wel-dig, goede keus om daar naartoe te gaan. Vond de treinreis en de landschappen heel bijzonder!
Eva onlangs geplaatst…Terugblik: januariMy Profile

Reply
thatonetime februari 4, 2018 - 4:10 pm

Dat hoor ik van meerdere mensen! Ik ben erg benieuwd naar het land.

Reply
Gabriëlle februari 2, 2018 - 11:00 am

Een perfecte combinatie inderdaad Sri Lanka en de Malediven, heel veel plezier!
Gabriëlle onlangs geplaatst…Winactie: Op avontuur in Zuid-Holland – Bij Boerderij Dichtbij & 2SUR5My Profile

Reply
thatonetime februari 2, 2018 - 7:55 pm

Dankjewel!

Reply
Kelly en Nanet januari 31, 2018 - 4:53 pm

Heel mooi Sri Lanka staat bij ons ook op het lijstje!

Reply
thatonetime februari 1, 2018 - 6:46 pm

Leuk. Ik ben erg benieuwd!

Reply
Anja januari 29, 2018 - 8:38 pm

Alleen al de plaatjes over Sri Lanka… en dan ook de Malediven… Kan me voorstellen dat je er nu al naar uitkijkt.

Reply
thatonetime februari 1, 2018 - 6:46 pm

Ja, de plaatjes die ik allemaal tegenkom zijn veelbelovend. Ik kan niet wachten 🙂

Reply
Felice Veenman januari 29, 2018 - 7:22 pm

Een heerlijk vooruitzicht ! een vriend van mij heeft een jaar in Shri Lanka gewerkt, het heeft destijds erg veel indruk op hem gemaakt!

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:19 pm

Leuk om te horen! Ik ben erg benieuwd naar het land na alle positieve verhalen die ik hoor.

Reply
Hip on Trip januari 26, 2018 - 10:23 am

Leuke plannen! Wij zijn afgelopen jaar in Sri Lanka geweest (veel tips op ons blog te vinden 😉 ) Het is een mooi & veelzijdig land, dus dat wordt genieten!
Hip on Trip onlangs geplaatst…10 redenen om naar Jaffna te gaanMy Profile

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:11 pm

Ik heb al het één en ander op jullie blog gelezen ja, heel erg fijn!

Reply
Rieneke | Backpackjunkies januari 26, 2018 - 7:59 am

Sri Lanka is een prachtig land en heeft verschillende aspecten. Ik zou alvast kijken of je tickets kunt boeken voor de trein, want dat traject is zo populair! Tenzij je het niet erg vind om een uur of 8 te staan natuurlijk ;). Wij hebben een safari gedaan en Udawalawe en dat was echt één van de hoogtepunten! Ik ben nog nooit zo dicht in de buurt van olifanten geweest. We zijn in Haputale naar Lipton’s Seat geweest en dat geeft een goede indruk van de theeplantages, hoewel je die op meerdere plekken kunt bezoeken. Alvast heel veel plezier met de voorpret!
Rieneke | Backpackjunkies onlangs geplaatst…Las Palmas de Gran CanariaMy Profile

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:10 pm

Dank voor je tips! Ik heb gelezen dat in sommige parken de olifanten vastgeketend zitten, heb je daar ook ervaring mee? En die treinreis moet ik inderdaad maar eens naar kijken.. acht uur staan lijkt me inderdaad hels 😀

Reply
Kheira januari 26, 2018 - 7:20 am

Wat een heerlijk vooruitzicht! Mijn zus is een paar jaar geleden naar Sri Lanka gegaan en die houdt nog steeds niet op met het vertellen hoe geweldig het was! Het lijkt me ook echt ideaal om te gaan naar de Malediven. Het ziet er zo mooi uit!

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:08 pm

Vanaf Sri Lanka is het maar anderhalf uur vliegen dus het is ideaal om te combineren. Naar Sri Lanka ben ik ook erg benieuwd, iedereen is er positief over!

Reply
Ana Rita januari 25, 2018 - 8:08 pm

Wauw wat een top vooruitzicht! Sri Lanka combineren met de Malediven staat ook op mijn wishlist! 😀
En Leuven klinkt ook als een leuke stad, ben benieuwd naar al jouw verhalen weer 🙂

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:05 pm

Ja, ik heb de afgelopen tijd veel leuke verhalen over Leuven gehoord dus ik ben benieuwd! 🙂

Reply
Linda | travellersoftheworld januari 25, 2018 - 6:37 pm

Wauw, wat gaaf Sri Lanka! Doordat ik in het onderwijs werk zit ik ook aan de vakanties vast, dus vroeg boeken is echt een must. Maar soms vind je toch leuke deals 🙂 Sri Lanka lijkt me een heerlijk land om te ontdekken, ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen en foto’s. Hoe lang gaan jullie (of lees ik er nu gewoon overheen?)

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:03 pm

We gaan vier weken heen.. Ik ben ook erg benieuwd! 🙂

Reply
Amelie januari 25, 2018 - 5:12 pm

Wauw die foto’s van Sri Lanka en de Malediven zien er aanlokkelijk uit! Vergeet Mechelen zeker ook niet op je planning te zetten!
Amelie onlangs geplaatst…Mijn eerste blush | Hema | Mini ShoplogMy Profile

Reply
thatonetime januari 29, 2018 - 8:03 pm

Mechelen is wellicht een goed idee voor een volgend citytripje 😉

Reply
Lindsey Beljaars januari 25, 2018 - 10:20 am

Wauw! Wat ongelofelijk gaaf!!
Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Zo ziet mijn fulltime blogdag eruitMy Profile

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:42 am

Dankjewel! 🙂

Reply
Eva januari 25, 2018 - 9:59 am

Oh wow Sri Lanka, lijkt me echt een prachtige reis! En haha, ik zit al vijf jaar op kot in Leuven dus ken de stad nu wel op mijn duimpje 🙂 de Kruidtuin is sowieso een aanrader!!
Eva onlangs geplaatst…10 redenen om Boedapest te bezoekenMy Profile

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:42 am

Dankjewel voor je tip! Ik ben erg benieuwd, heb veel positieve verhalen over Leuven gehoord!

Reply
The lemon kitchen januari 25, 2018 - 9:56 am

Malediven dat lijkt mij toch een mega paradijs!

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:40 am

Dat lijkt mij ook! Met maar anderhalf uur vliegen vanaf Sri Lanka lijkt het me ideaal om ‘even’ naartoe te vliegen.

Reply
Bregtje januari 24, 2018 - 9:30 pm

Wauw wat een heerlijke plannen! Voor mij blijft dat nog even bij dromen zolang mijn jongens nog klein zijn. Geniet ervan!

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:39 am

Wie weet ooit! 🙂

Reply
Wanda januari 24, 2018 - 8:43 pm

Leuke plannen hoor! En ja, als je inderdaad in het onderwijs werkt en dus afhankelijk bent van bepaalde weken dan kun je er maar beter snel genoeg bij zijn! Leuven staat hier ook al enige tijd op ons lijstje maar het is er nog steeds niet van gekomen.
Wanda onlangs geplaatst…5x mijn eerste reizenMy Profile

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:38 am

Dankjewel. Ik ben heel erg benieuwd 🙂 En gebonden zijn aan de schoolvakanties is niet altijd top nee. Fijn dat we zoveel weken achter elkaar vrij zijn, maar de prijzen zijn altijd minder.

Reply
ingrid januari 24, 2018 - 11:40 am

wat een mooie plannen. En zo’n treinreis lijkt me ook wel een keer leuk.

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:35 am

Ik ben heel erg benieuwd! En die treinreis moet echt ontzettend gaaf zijn! 😀

Reply
Marlies januari 24, 2018 - 11:38 am

Gaaf hoor. Ik kan me ook enorm verheugen op vakantie. Wij gaan ook altijd van de ene vakantie door naar het plannen van de volgende. Zo hebben we al maanden van tevoren voorpret! Sri Lanka lijkt me ook wel een hele bijzondere bestemming. Veel voorpret plezier alvast!

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:34 am

Dankjewel! 🙂 En voorpret vind ik ook echt te gek!

Reply
Judith | Worldwife.nl januari 24, 2018 - 10:47 am

Dat zijn mooie plannen! Ik heb Sri Lanka en de Malediven voor volgend jaar op de planning staan. Vooral die treinreis van Ella naar Kandy lijkt me super.
Leuven is een erg leuke stad. Heel gezellig. Ik schreef er een blog over 🙂

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:33 am

Die treinreis moet fantastisch zijn! Ik heb net gisteren de LP voor Sri Lanka ontvangen dus ik ga me eens even verdiepen! Ik zal je blog over Leuven lezen, voordat we gaan! Ik ben benieuwd 🙂

Reply
Lodi januari 24, 2018 - 9:54 am

Wat een mooie plannen, de Malediven daar zou ik ook nog wel eens heen willen en Leuven is ook hartstikke leuk, kan ik uit ervaring vertellen :). Ik hoop dat je plannen allemaal uit komen en fijne tijd in belgie alvast.

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:32 am

Dankjewel! Ik ben erg benieuwd naar zowel België als Azië. 🙂

Reply
Nicole Orriëns januari 24, 2018 - 9:40 am

Nou, dat ziet er goed uit. Je hebt leuke reisplannen moet ik zeggen.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Borstkankeronderzoek bij een manMy Profile

Reply
thatonetime januari 25, 2018 - 11:32 am

Dankjewel. Ik ben ook erg benieuwd!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: