Jeruzalem, Jordanië 2019 - 57

TRVL summary – augustus 2019


In de maandelijkse TRVL summaries geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me mee bezig heb gehouden. Wat ik in de maand augustus heb gedaan, lees je hier.

Wat deed ik de afgelopen maand? 

Ik:

⇒ was bij de klaagmuur in Jerusalem.

⇒ zag de zonsondergang over Jerusalem vanaf Mount Nebo.

⇒ ontdekte the Old City van Jerusalem.

⇒ ging naar Palestina en deed een tour door Bethlehem.

⇒ dronk ontzettend dure cocktails bij een rooftop bar met uitzicht over Jerusalem.

⇒ dronk drankjes en danste op de markt bij Mahane Yehuda.

⇒ nam de bus van Jerusalem naar Eilat om vervolgens de grens over te steken terug naar Jordanië.

⇒ spendeerde weer een aantal dagen in Aqaba.

⇒ ontdekte wederom de onderwaterwereld van de Rode Zee.

⇒ haalde mijn benen open aan koraal. 🙁

⇒ nam een bus naar Amman die vijf uur duurde.

⇒ ging naar Wadi Mujib om te hiken in water.

⇒ zwom onder watervallen, liep door canyons en dreef in rivieren.

⇒ ging naar Mount Nebo om het uitzicht te bekijken vanaf deze berg.

⇒ dobberde in de Dode Zee tijdens zonsondergang.

⇒ ging op zoek naar de mozaïeken in Madaba.

⇒ kocht veel te dure souvenirs op het vliegveld.

⇒ sliep een nachtje in Praag tijdens een stopover.

⇒ begon met mijn nieuwe baan en trof veel voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar.

⇒ ben inmiddels alweer twee weken aan het werk als juf van groep 4.

⇒ ging borrelen met vriendinnen.

⇒ had tijdens de warme dagen een bruiloft.

⇒ had een verjaardag en een kraamborrel.

⇒ boekte een nieuwe reis voor de kerstvakantie. Ik ga naar Zwitserland! Tips zijn welkom.

⇒ sloot de maand af met een buurtbarbecue. Een goede manier om onze nieuwe buren beter te leren kennen.


De drie meest gelezen blogposts van augustus

#3 Arugam Bay: optimaal chillen in Sri Lanka

Ook deze maand werd deze blogpost over Arugam Bay goed gelezen. Arugam Bay is één van de tofste en relaxte plekken die ik bezocht in Sri Lanka. Ik vond het echt een plek waar ik veel langer had willen blijven. Tips voor je bezoek aan Arugam Bay, lees je in deze blogpost.

Arugam Bay: optimaal chillen in Sri Lanka

De meestgelezen blogposts van augustus: Arugam Bay, Sri Lanka


#2 Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Mijn soloreis door Jordanië was een reis met vrijwel alleen maar hoogtepunten. Dwalen door ruïnes, hiken door water, snorkelen tussen koraal, slapen in de woestijn, dobberen in de Dode zee en lekker eten! Hier vind je mijn toffe en afwisselende route voor Jordanië, inclusief uitstapje naar Israël.

Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Jerash, Jordanië 2019 - 27

#1 Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

Een maand geleden genoot ik nog van de natuurpracht in Jordanië. Inmiddels ben ik weer in Nederland en zette ik voor jullie de kosten van mijn soloreis op een rij.

Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

De meestgelezen blog van augustus: de kosten van mijn rondreis door Jordanië, Aqaba

Instatistics augustus

Mijn populairste foto’s van de maand augustus zet ik hieronder weer op een rijtje.

#3 Drijven in de dode zee is zo’n bijzondere gewaarwording, maar ook een hele toffe ervaring om te dobberen op het laagste punt van de wereld.


#2 Ik ging naar de woestijn van Wadi Rum in Jordanië, waar ik rond crosste in een jeep, waar ik de zon onder zag gaan en sliep onder de sterren.


#1 Het populairste plaatje deze maand was ook van mijn reis door Jordanië en Israël. Deze foto is genomen vanaf the Mount of Olives. Vanaf deze berg genoot ik van een mooie zonsondergang over Jerusalem, Israël.


Vooruitblik september

September is een drukke maand. Niet alleen op werkgebied, maar alle weekenden zijn al bijna volgeboekt. Dit zijn gelukkig voornamelijk leuke dingen. Ik heb etentjes gepland, een kraambezoek, verjaardagen, een teamuitje en een stapavondje. Genoeg om naar uit te kijken.


Nieuwsgierig naar meer? 

⇒ TRVL summary – januari 2019

⇒ TRVL summary – februari 2019

⇒ TRVL summary – maart 2019

⇒ TRVL summary – april 2019

⇒ TRVL summary – mei 2019

⇒ TRVL summary – juni 2019

⇒ TRVL summary – juli 2019

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

40 Responses

 1. Ah zo leuk dit overzicht! Ik vind het zelf altijd leuk om terug te kijken, want dan heb je toch een soort online dagboek dat je terug kunt lezen.

 2. Wow, wat een prachtige foto’s weer en wat doe je veel! Of in ieder geval lijkt het zo 🙂 Ik moest glimlachen bij wat je zei over dure cocktails in een rooftop-bar. Moet spontaan denken aan onze ervaring in het Burj-Al-Arab in Dubai. Eerst moesten we ons – serieus – laten uitnodigen, anders kwamen we het hotel niet in.
  In mijn naïviteit antwoordde ik oprecht op de vraag van de bartender of ik van Franse cognac hield. Vervolgens kreeg ik een tailor-made cocktail van 45 euro (!) voor mijn neus. Ik vond het destijds zó erg. Maar achteraf is het toch wel een verhaal wat je nooit meer vergeet.

  1. Hahah wat een verhaal. In vergelijking met die prijzen, vielen mijn cocktails nog mee hoor! Ik heb ook erger meegemaakt bij de rooftopbar van het Marina Bay Sands hotel in Singapore. Wat een geld, maar het was een fantastische avond en ik vertel er nog steeds mensen over. 😉

 3. Hiken in het water? Je deed echt onwijs veel leuks tijdens je reis joh. Waar ga je naartoe in Zwitserland? Ga je op wintersport? Het zal er in december wel totaal anders zijn dan toen wij er in juni waren. Vast ook onwijs leuk én lekker kaasfonduen 🙂

  1. Hiken in het water is zo gaaf om te doen! We gaan niet op wintersport (denk ik), een weekje lang rondrijden was de bedoeling, maar ik heb eerlijk gezegd nog geen idee hoe of wat.

 4. Wat een geweldige maand is dit geweest! Ik heb al veel mooie foto’s van jou van Jordanië voorbij zien komen en het lijkt me inmiddels echt een geweldig land om doorheen te reizen. Leuk zo’n overzicht, zo heb je gelijk een goed beeld van je reis en maand 🙂

  1. Dankjewel! De reis was echt heerlijk. Ondanks dat het maar 15 dagen was, heb ik zo veel kunnen zien en doen. Ideaal! 🙂

 5. Een mooie maandoverzicht! Ik zou ook wel willen rond dobberen in de Dode Zee. Dat lijkt me heel bijzonder. Veel succes met je nieuwe baan!

  1. Drijven in de Dode Zee is zeker een bijzondere ervaring. Zoiets moet je toch een keer gedaan hebben. Dankjewel! 🙂

  1. Het was zeker een heerlijke maand. Ik hoor van iedereen dat september zo druk is.. blijkbaar proberen we na de zomerperiode alles in te halen haha.

  1. Dankjewel! Ik ben gebonden aan de schoolvakanties, dus wanneer ik vakantie heb, kan ik op reis gaan.. en dat is ook niet altijd hoor. 😉 Mijn maand was heerlijk! 🙂

 6. Wat een gave dingen heb je gedaan afgelopen maand! Jordanië moet prachtig zijn als ik de foto’s zie, aanrader dus om eens naartoe te gaan?

  1. Ik vind het zeker een aanrader. Het land is prachtig, de mensen zijn er vriendelijk en het is gemakkelijk bereisbaar.

 7. Wat een fijne maand heb je achter de rug zeg! Super mooie foto’s heb je in Jordanië gemaakt. Zo’n mooie bestemming. September is altijd zo’n drukke maand…ik loop momenteel ook over in het werk. Leuk trouwens dat je dit jaar groep 4 hebt.

  1. Dankjewel, Jordanië is ook echt fotogeniek, het is er prachtig! Oh bij jou dus ook erg druk, hopelijk komen we de maand een beetje goed door… succes!

 8. Wat een heerlijke maand heb je gehad! Heb je je been erg open gehaald door het koraal? Hoe is dat gebeurd? Ondanks dat het een drukke maand word, het je wel leuke vooruitzichten, ik hoop dat september weer leuk word voor je 🙂

  1. We moesten over koraal zwemmen, wat erg dicht aan de oppervlakte was. Het was op een gegeven moment te ondiep dat ik praktisch op het koraal lag. In een poging om verder te gaan, zonder het koraal aan te tasten heb ik dus mijn benen open gehaald. Alles was opgezwollen haha, mijn benen zijn er nog steeds van aan het bijkomen.

 9. Wat een mooie maand heb je achter de rug! De foto’s van je reis waren trouwens schitterend! September is waarschijnlijk bij de meesten wel een drukke maand, maar beter zo dan moest je niks te doen hebben

  1. Dankjewel, het was een heerlijke maand inderdaad! Ik had graag iets minder werk gehad in september hoor, zodat het niet gelijk volle bak is, maar helaas haha.

 10. wat een heerlijke maand heb je gehad en wat een prachtige foto’s weer! Hier lijkt september ook zo druk, net alsof we na de vakantie weer heel veel moeten.

  1. Dankjewel, het was zeker weten een fijne maand. Klopt inderdaad, alsof we na de vakantie dubbel zoveel werk moeten inhalen.

 11. Wat heb je een mooie maand gehad! Prachtige foto’s ook gemaakt, wauw! De drukte van de septembermaand herken ik wel, dat is bij mij ook het geval. Gelukkig ook veel leuke dingen, maar soms wel lastig dat er dan weinig ruimte is voor spontane dingen.

  1. Er is dan zeker weinig ruimte voor spontane dingen, maar gelukkig zijn er al veel leuke etentjes en andere leuke dingen gepland. 🙂

 12. Je reist erg veel, en ik lees je reisverslagen altijd graag. In hoeverre ben je bezig met de ecologische gevolgen van al die vliegreizen?

  1. Ik weet dat vliegen helaas één van de slechtste dingen is voor het milieu, maar het is ook iets waar ik helaas niet onderuit kom altijd. Ik compenseer soms mijn vluchten, maar dat is het voor nu eigenlijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars