TRVL summary – december 2018

In de maandelijkse TRVL summaries geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me mee bezig heb gehouden. En toen was het alweer 2019. Gelukkig nieuwjaar allemaal! Wat de maand december mij nog op de valreep heeft gebracht, lees je hier.

Wat deed ik de afgelopen maand?

Ik:

⇒ vierde maar liefst twee keer Sinterklaas.

⇒ had natuurlijk weer de nodige verjaardagen.

⇒ speelde 30 seconds.

⇒ ging twee gezellige dagen naar Terschelling met collega’s.

⇒ ging weer op pad om te shoppen voor ons nieuwe huis.

⇒ kocht een nieuwe bank en eettafel.

⇒ had een kerstborrel in de stad.

⇒ vierde ook twee keer kerst met familie.

⇒ vertrok tweede kerstdag samen met vriendlief naar het mooie Ierland.

⇒ haalde onze huurauto op in Dublin.

⇒ was verbaasd over het lekkere weer in Ierland.

⇒ dronk een drankje in the Temple Bar.

⇒ kwam erachter dat veel dingen gesloten zijn rond kerstmis.

⇒ begon aan onze roadtrip. Onze eerste stop was Wicklow om vervolgens door te gaan naar het mooie Glendalough.

⇒ sliep in een prachtig groot landhuis.

⇒ leerde hoe de Ieren vroeger leefden.

⇒ ging op zoek naar een aantal kastelen.

⇒ kocht na drie dagen al nieuwe schoenen (lang leve de sale!).

⇒ beklom een berg.

⇒ luisterde naar Ierse livemuziek en keek naar tapdansen.

⇒ ging op zoek naar de leukste kustplaatsjes van Ierland.

⇒ reed de Ring of Beara, wat onder de beroemde Ring of Kerry ligt.

⇒ ontdekte het prachtige Killarney National Park.

⇒ vierde oud en nieuw in het prachtig gelegen Killarney.

December in Ierland - Killarney NP
December in Ierland - Glendalough
December in Ierland - the Temple Bar
December in Ierland - Comeragh Mountains
December in Ierland - Killarney NP

De drie meest gelezen blogposts.

De drie meest gelezen blogposts van december

#3 Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

Voor het eerst in mijn leven zette ik een aantal goede voornemens op papier. Een aantal doelen die ik dit jaar wilde behalen en een aantal dingen die ik in 2018 ontzettend graag wilde doen. Deze maand blikte ik terug op het afgelopen jaar en keek ik wat er van mijn voornemens terecht was gekomen.

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018


#2 Kosten: maand backpacken in Sri Lanka 

Afgelopen zomer reisde ik samen met een vriendin ongeveer een maand lang door Sri Lanka. Tijdens onze rondreis hield ik mijn uitgaven bij en in deze blogpost zette ik ze op een rijtje.

Kosten: maand backpacken in Sri Lanka

Olifanten spotten in Sri Lanka

#1 Travelplans: mijn laatste reis van 2018

Eind december vertrok ik naar het mooie Ierland om 10 dagen lang rond te reizen. Inmiddels ben ik weer thuis en kan ik zeggen dat Ierland een geweldig land is. Wat mijn plannen waren voor onze rondreis, kun je in deze blogpost lezen.

Travelplans: mijn laatste reis van 2018

Het binnenland van Ierland

Instatistics december

Mijn meest populaire fotootjes van de maand december zet ik hieronder weer op een rijtje.

#3 Tijdens onze rondreis door Sri Lanka bezochten we de kustplaats Matara. Waar veel toeristen Matara overslaan, gingen wij opzoek naar de mooiste plekjes van deze stad. Tijdens onze wandeltocht door de stad liepen we over een brug en werden we getrakteerd op dit mooie uitzicht.


#2 Tijdens onze rondreis door Sri Lanka bezochten we het toeristische kustplaatsje Mirissa. Hier bezochten wij op een prachtige locatie een kaneelplantage en leerden we hoe kaneel gemaakt wordt. Ontzettend interessant.


#1 Deze foto is ook al gemaakt in Sri Lanka. In Mirissa gingen we op bezoek naar het zogenoemde Secret Beach.


Vooruitblik januari

2019. Het jaar begint goed terwijl we onze rondreis door Ierland afmaken. Daarna moet ik weer aan het werk, waar we de komende periode druk zullen zijn met de CITO periode. Er zullen weer allerlei toetsen afgenomen moeten worden, waarna de rapporten geschreven moeten worden. Hierop volgen weer oudergesprekken dus het wordt een drukke periode.
Ook ga ik vrolijk verder met het speuren naar mooie meubels en andere prullaria voor in ons toekomstige huis. 🙂


Nieuwsgierig naar meer? 

Hieronder vind je de TRVL summaries van 2018.

TRVL summary – januari 2018

TRVL summary – februari 2018

TRVL summary – maart 2018

TRVL summary – april 2018

TRVL summary – mei 2018

TRVL summary – juni 2018

TRVL summary – juli 2018

TRVL summary – augustus 2018

⇒ TRVL summary – september 2018

TRVL summary – oktober 2018 

TRVL summary – november 2018

♥ Janet

16 thoughts on “TRVL summary – december 2018

  1. Ierland lijkt me wel een mooie bestemming! Hoor en lees daar steeds vaker goede verhalen over. Misschien een stedentripje Dublin overwegen. Veel succes met de Cito’s. Dat is inderdaad altijd een drukke periode.

  2. Altijd leuk om te lezen, je maandoverzicht. Volgens mij hebben jullie wel genoten van Ierland? Smaakte naar meer in die regio? Ik wil ook echt eens een keer die kant op, maar de zonnigere bestemmingen blijven meer trekken. 🙂

    1. Ik kies eigenlijk ook altijd voor zonnige bestemmingen hoor, vind de kou helemaal niks. Ierland is me qua temperaturen echt meegevallen.. Het was op sommige momenten zelfs warmer dan in NL. 😀

  3. De onderste foto van de 5 foto’s op een rijtje vind ik mooi. En die boven de ‘instatistics’. Succes alvast met de drukke periode van de Cito’s. Mijn kinderen hebben ze ook al ieder jaar en ik word er zelf toch ook altijd nog plaatsvervangend zenuwachtig van (ook al probeer ik dat niet te laten merken), zeker nu mede ook op basis hiervan al een voorlopig schooladvies wordt gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge