De Sallandse Heuvelrug december 2021 -1

TRVL summary – december 2021

In de maandelijkse TRVL summaries vertel ik je hoe mijn maand eruit heeft gezien, wat ik heb uitgespookt en waar ik ben geweest. In deze TRVL summary blik ik terug op de maand december. Lees en kijk snel verder om te zien hoe ik deze feestmaand december heb doorgebracht. 

Wat deed ik in de maand december? 

Ik:

⇒ speelde een avond spelletjes met vriendinnen. 

⇒ had een afspraak bij de bedrijfsarts om het verloop van mijn revalidatie te bespreken. 

⇒ ging samen met mijn moeder een midweek naar Holten. 

⇒ nam Neo ook mee voor zijn eerste vakantie. 

⇒ verbleef in een speciale hondenbungalow op een vakantiepark.  

⇒ maakte korte wandelingen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. 

⇒ ging naar de Holterberg en andere leuke plekjes in het Nationaal Park. 

⇒ nam Neo voor de eerste keer mee naar een restaurant.  

⇒ kwam erachter dat dit prima te doen is, zolang Neo voldoende eten heeft. 😉 

⇒ ging zwemmen. 

⇒ maakte van deze midweek gelijk mijn eerste workation, want overdag werkte ik gewoon in de bungalow. 

⇒ verkocht wederom veel kerstkaarten.  

⇒ moest elke week weer naar de fysio en deed elke dag braaf al mijn oefeningen. 

⇒ ging eten bij mijn nicht in Groningen. 

⇒ ging op kraamvisite bij vrienden. 

⇒ had deze maand twee verjaardagen. 

⇒ ging borrelen met vriendinnen.

⇒ had dit jaar een verrassend rustige kerst en vond dat heerlijk. 

⇒ ging eerste kerstdag met familie eten. 

 heb tweede kerstdag samen met Netflix doorgebracht. 

De Sallandse Heuvelrug 2021 -1

De drie meest gelezen blogposts van december  

Ik schreef de afgelopen maand weer een aantal blogs voor de website. Naast het maandoverzicht van november, schreef ik over het prachtige Franse kustplaatsje Étretat met zijn beroemde witte krijtrotsen. Daarnaast deelde ik een wishlist waarin ik vertel welke National Parks in het zuidwesten van Amerika ik nog wil bezoeken. Ik schreef dit blog met een aantal tips van mede-reisbloggers. Ik deelde ook het jaaroverzicht van 2021, waarin ik uitschrijf welke reizen ik het afgelopen jaar heb mogen maken. 

Hieronder vind je de meestgelezen blogposts van de maand december. 

#3 Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tien tips

Ik wilde al langer meer aandacht besteden aan bewust en duurzaam reizen, maar telkens kwam het er niet van. Ik heb daar de afgelopen maand eindelijk verandering in gebracht en ik ben blij dat ik dit eindelijk heb gedeeld. Ik deel tien tips om plasticvrij te reizen, maar veel van deze tips kun je ook gewoon toepassen als je thuis bent. 

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tien tips

Bewust en duurzaam: plasticvrij Shampoo bars 3

#2 10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg

Luxemburg is een leuke en populaire bestemming. Gunstig ook dat het relatief dichtbij huis is, dus met een autorit ben je er binnen een paar uren. Daarnaast is het gunstig dat het relatief rustige bestemming is. Ik deelde hier de leukste plekjes van Luxemburg om te ontdekken. 

10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg

Vianden, Luxemburg

#1 Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park 

Ik deelde deze maand een wishlist met prachtige National Parks die ik nog wil bezoeken in het zuidwesten van Amerika. Als natuurliefhebber vond ik mijn roadtrip door Amerika echt geweldig, het éne natuurpark was nog mooier dan de ander. In dit blog schrijf ik niet over één van de National Parks die ik heb bezocht, maar over een State Park in Malibu. 

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Malibu Creek State Park, United States

Instatistics december  

Op de Instagram-pagina van That One Time blijf je op de hoogte van mijn avonturen. Hieronder deel ik de populairste foto’s van de maand december. 

#3 Een oud kiekje van mijn eerste reis door Australië. Toen ik in Perth woonde, heb ik een paar tripjes naar het zuiden gemaakt, naar Margeret River. Deze foto maakte ik tijdens één van die roadtrips, inmiddels alweer tien jaren geleden. 

https://www.instagram.com/p/CXIqo_RMbKn/

#2 Ik vind het altijd heel gaaf om op zoek te gaan naar wildlife. Omdat ik momenteel door mijn heupoperatie niet echt op reis kan gaan, of beter gezegd: niet heel actief kan doen op reis, ging ik op zoek naar ‘wildlife’ dichtbij huis. Dit is het resultaat. 

https://www.instagram.com/p/CW-z8ZCsSWV/

#1 Deze foto maakte ik toen ik naar het strand van Nilaveli in Sri Lanka ging, waar de koeien gewoon over straat lopen. Zo tof om dit soort taferelen te aanschouwen in andere culturen. 

https://www.instagram.com/p/CXNr8OqsAqC/

Vooruitblik januari  

De eerste week van januari heb ik nog vakantie. Hierin heb ik twee etentjes met vriendinnen gepland en een verjaardag. Daarnaast zal de week vooral bestaan uit knuffelen met Neo, Netflix (ik ben net begonnen met de serie ‘the Wheel of Time’) en stukjes proberen te lopen met Neo. Wellicht ga ik nog een paar dagen met mijn moeder weg, maar dit staat nog niet vast. 

Na de kerstvakantie ga ik voor het eerst week fysiek op school aan het werk. Dit is in eerste instantie eerst twee dagen in de week om te kijken of dit fysiek vol te houden is. Dit zal natuurlijk weer opgebouwd moeten worden, maar het is afhankelijk van mijn herstel hoe snel dit zal gaan. Het is ook nog onduidelijk wat de scholen na 9 januari moeten doen; gaan de scholen open op 10 januari of blijven ze dicht en moet er thuisonderwijs verzorgd worden? 

In januari gaan de fysiobezoeken natuurlijk gewoon door en aan het einde van de maand heb ik nog een etentje met vriendinnen gepland. Ik hoop dat we dan gewoon weer in een restaurant kunnen eten, maar ook dat is nog onzeker. Januari wordt altijd afgesloten met mijn verjaardag, maar ik verwacht dat we geen groot feest mogen geven. 


Nieuwsgierig naar meer? 

⇒ TRVL summary – november 2021

⇒ TRVL summary – oktober 2021

⇒ TRVL summary – september 2021

⇒ TRVL summary – juli en augustus 2021

⇒ TRVL summary – juni 2021

⇒ TRVL summary – mei 2021

⇒ TRVL summary – april 2021

⇒ TRVL summary – maart 2021

⇒ TRVL summary – februari 2021

⇒ TRVL summary – januari 2021

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

24 Responses

 1. Limburg is vanuit Groningen niet echt dichtbij, maar we rijden er graag naartoe omdat het er zo leuk is! Jouw blog is er dan ook zeker eentje om op te slaan!

 2. Klinkt als een lekkere relaxte maand en ja, hopelijk kun je in januari straks een hapje eten met je vriendinnen. Wij hebben voor de 16e een afspraak staan, maar dat zal hem wel niet gaan worden, vrees ik.

  1. Voornamelijk bordspellen inderdaad, soms kaartspelletjes. Wij spelen spelletjes als Ticket to Ride, de Kwalzalvers van Kakelenburg, de Kolonisten van Catan of Exploding Kittens.

 3. zo te lezen had jij een hele leuke december maand! die van mij was super saai, dat kwam doordat ik ziek werd. Januari wordt vast beter!

  1. He bah, wat vervelend. Ben je inmiddels weer helemaal opgeknapt? Een heel fijn 2022 gewenst!

 4. De Sallandse heuvelsrug is inderdaad ook een mooi gebied om te lopen met en zonder hond

 5. Wat een hoop leuke dingen heb je in december gedaan! Leuk ook dat je met Neo op vakantie bent gegaan en alweer wat wandelingen hebt gedaan. En gelukkig mogen de scholen straks open 🙂 Jeej! Veel succes straks met het opbouwen op je werk!

 6. Leuke dingen heb je gedaan! Honden bungalow, klinkt fijn! Ik heb met plezier deze maand je blogs weer gelezen en je foto’s op insta zien er fantastisch uit!

 7. Ik vind het heerlijk relaxed klinken en dat is steeds meer waar het om gaat voor mij. Niet dat opgefokte gedoe zoals ik dat van vroeger (voor de pandemie) kon herinneren. Outfits, hysterische supermarktbezoeken en meer. Liever geen pandemie meer trouwens, maar ik dat er wel een shift zal zijn in ons gedrag (hoop ik) als dat eenmaal weg (weg zal het misschien niet helemaal gaan, maar veel minder in elk geval) zal zijn. Ik wens je een gezond 2022 toe met een goed herstel!

 8. Ik ga die tips over platstic reizen maar even opzoeken, vind ik een zeer interessant gegeven om meer over te weten. Ik ben graag ecologisch bezig, toch wel. Onze planeet heeft dat echt nodig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.