TRVL summary – december 2021

by thatonetime
24 comments
De Sallandse Heuvelrug 2021 -1

In de maandelijkse TRVL summaries vertel ik je hoe mijn maand eruit heeft gezien, wat ik heb uitgespookt en waar ik ben geweest. In deze TRVL summary blik ik terug op de maand december. Lees en kijk snel verder om te zien hoe ik deze feestmaand december heb doorgebracht.

Wat deed ik in de maand december? 

Ik:

⇒ speelde een avond spelletjes met vriendinnen. 

⇒ had een afspraak bij de bedrijfsarts om het verloop van mijn revalidatie te bespreken.

⇒ ging samen met mijn moeder een midweek naar Holten. 

⇒ nam Neo ook mee voor zijn eerste vakantie. 

⇒ verbleef in een speciale hondenbungalow op een vakantiepark.  

⇒ maakte korte wandelingen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. 

⇒ ging naar de Holterberg en andere leuke plekjes in het Nationaal Park. 

⇒ nam Neo voor de eerste keer mee naar een restaurant.  

⇒ kwam erachter dat dit prima te doen is, zolang Neo voldoende eten heeft. 😉 

⇒ ging zwemmen. 

⇒ maakte van deze midweek gelijk mijn eerste workation, want overdag werkte ik gewoon in de bungalow. 

⇒ verkocht wederom veel kerstkaarten.  

⇒ moest elke week weer naar de fysio en deed elke dag braaf al mijn oefeningen. 

⇒ ging eten bij mijn nicht in Groningen. 

⇒ ging op kraamvisite bij vrienden. 

⇒ had deze maand twee verjaardagen. 

⇒ ging borrelen met vriendinnen.

⇒ had dit jaar een verrassend rustige kerst en vond dat heerlijk. 

⇒ ging eerste kerstdag met familie eten. 

 heb tweede kerstdag samen met Netflix doorgebracht. 


De drie meest gelezen blogposts van december  

Ik schreef de afgelopen maand weer een aantal blogs voor de website. Naast het maandoverzicht van november, schreef ik over het prachtige Franse kustplaatsje Étretat met zijn beroemde witte krijtrotsen. Daarnaast deelde ik een wishlist waarin ik vertel welke National Parks in het zuidwesten van Amerika ik nog wil bezoeken. Ik schreef dit blog met een aantal tips van mede-reisbloggers. Ik deelde ook het jaaroverzicht van 2021, waarin ik uitschrijf welke reizen ik het afgelopen jaar heb mogen maken.

Hieronder vind je de meestgelezen blogposts van de maand december. 

#3 Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tien tips

Ik wilde al langer meer aandacht besteden aan bewust en duurzaam reizen, maar telkens kwam het er niet van. Ik heb daar de afgelopen maand eindelijk verandering in gebracht en ik ben blij dat ik dit eindelijk heb gedeeld. Ik deel tien tips om plasticvrij te reizen, maar veel van deze tips kun je ook gewoon toepassen als je thuis bent.

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tien tips


#2 10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg

Luxemburg is een leuke en populaire bestemming. Gunstig ook dat het relatief dichtbij huis is, dus met een autorit ben je er binnen een paar uren. Daarnaast is het gunstig dat het relatief rustige bestemming is. Ik deelde hier de leukste plekjes van Luxemburg om te ontdekken. 

10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg


#1 Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Ik deelde deze maand een wishlist met prachtige National Parks die ik nog wil bezoeken in het zuidwesten van Amerika. Als natuurliefhebber vond ik mijn roadtrip door Amerika echt geweldig, het éne natuurpark was nog mooier dan de ander. In dit blog schrijf ik niet over één van de National Parks die ik heb bezocht, maar over een State Park in Malibu.

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park


Instatistics december  

Op de Instagram-pagina van That One Time blijf je op de hoogte van mijn avonturen. Hieronder deel ik de populairste foto’s van de maand december. 

#3 Een oud kiekje van mijn eerste reis door Australië. Toen ik in Perth woonde, heb ik een paar tripjes naar het zuiden gemaakt, naar Margeret River. Deze foto maakte ik tijdens één van die roadtrips, inmiddels alweer tien jaren geleden.

#2 Ik vind het altijd heel gaaf om op zoek te gaan naar wildlife. Omdat ik momenteel door mijn heupoperatie niet echt op reis kan gaan, of beter gezegd: niet heel actief kan doen op reis, ging ik op zoek naar ‘wildlife’ dichtbij huis. Dit is het resultaat.

#1 Deze foto maakte ik toen ik naar het strand van Nilaveli in Sri Lanka ging, waar de koeien gewoon over straat lopen. Zo tof om dit soort taferelen te aanschouwen in andere culturen.


Vooruitblik januari  

De eerste week van januari heb ik nog vakantie. Hierin heb ik twee etentjes met vriendinnen gepland en een verjaardag. Daarnaast zal de week vooral bestaan uit knuffelen met Neo, Netflix (ik ben net begonnen met de serie ‘the Wheel of Time’) en stukjes proberen te lopen met Neo. Wellicht ga ik nog een paar dagen met mijn moeder weg, maar dit staat nog niet vast.

Na de kerstvakantie ga ik voor het eerst week fysiek op school aan het werk. Dit is in eerste instantie eerst twee dagen in de week om te kijken of dit fysiek vol te houden is. Dit zal natuurlijk weer opgebouwd moeten worden, maar het is afhankelijk van mijn herstel hoe snel dit zal gaan. Het is ook nog onduidelijk wat de scholen na 9 januari moeten doen; gaan de scholen open op 10 januari of blijven ze dicht en moet er thuisonderwijs verzorgd worden?

In januari gaan de fysiobezoeken natuurlijk gewoon door en aan het einde van de maand heb ik nog een etentje met vriendinnen gepland. Ik hoop dat we dan gewoon weer in een restaurant kunnen eten, maar ook dat is nog onzeker. Januari wordt altijd afgesloten met mijn verjaardag, maar ik verwacht dat we geen groot feest mogen geven.


Nieuwsgierig naar meer? 

⇒ TRVL summary – november 2021

⇒ TRVL summary – oktober 2021

⇒ TRVL summary – september 2021

⇒ TRVL summary – juli en augustus 2021

⇒ TRVL summary – juni 2021

⇒ TRVL summary – mei 2021

⇒ TRVL summary – april 2021

⇒ TRVL summary – maart 2021

⇒ TRVL summary – februari 2021

⇒ TRVL summary – januari 2021

♥ Janet

You may also like

24 comments

rachel 10 januari 2022 - 09:01

je hebt weer leuke dingen gedaan!! en met dat plastic betreft zeg ik alleen maar goed bezig

Reply
thatonetime 11 januari 2022 - 15:08

Dankjewel!

Reply
Marcella 8 januari 2022 - 15:46

Limburg is vanuit Groningen niet echt dichtbij, maar we rijden er graag naartoe omdat het er zo leuk is! Jouw blog is er dan ook zeker eentje om op te slaan!

Reply
thatonetime 11 januari 2022 - 15:08

Dat snap ik helemaal, dat is de rit zeker waard.

Reply
Wanda 6 januari 2022 - 17:44

Klinkt als een lekkere relaxte maand en ja, hopelijk kun je in januari straks een hapje eten met je vriendinnen. Wij hebben voor de 16e een afspraak staan, maar dat zal hem wel niet gaan worden, vrees ik.

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:34

Dat hoop ik ook, ben wel weer toe aan een lekker etentje of een gezellig terrasje pakken.

Reply
nicole orriens 6 januari 2022 - 10:08

Zelf ben ik helemaal niet zo van de spelletjes. Dus ik ben wel benieuwd: doen jullie bordspellen? Wat voor soort spelletjes spelen jullie?

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:39

Voornamelijk bordspellen inderdaad, soms kaartspelletjes. Wij spelen spelletjes als Ticket to Ride, de Kwalzalvers van Kakelenburg, de Kolonisten van Catan of Exploding Kittens.

Reply
Felice Veenman 5 januari 2022 - 10:36

zo te lezen had jij een hele leuke december maand! die van mij was super saai, dat kwam doordat ik ziek werd. Januari wordt vast beter!

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:43

He bah, wat vervelend. Ben je inmiddels weer helemaal opgeknapt? Een heel fijn 2022 gewenst!

Reply
Lindaschrijftop 5 januari 2022 - 09:21

De Sallandse heuvelsrug is inderdaad ook een mooi gebied om te lopen met en zonder hond

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:43

Helemaal mee eens!

Reply
Linda 4 januari 2022 - 12:46

Wat een hoop leuke dingen heb je in december gedaan! Leuk ook dat je met Neo op vakantie bent gegaan en alweer wat wandelingen hebt gedaan. En gelukkig mogen de scholen straks open 🙂 Jeej! Veel succes straks met het opbouwen op je werk!

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:44

Lief, dankjewel! De eerste vakantie van Neo was ook zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
Mandy Eggens 1 januari 2022 - 11:49

Leuke dingen heb je gedaan! Honden bungalow, klinkt fijn! Ik heb met plezier deze maand je blogs weer gelezen en je foto’s op insta zien er fantastisch uit!

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:32

Ah, bedankt voor de complimenten.

Reply
nicole orriens 31 december 2021 - 13:18

Mijn eigen actieradius is toch wel heel erg klein vrees ik als ik dit zo lees. Maximaal 80 kilometer denk ik ; )

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:31

Dat brengt je ook wel ergens. 😉

Reply
Rory 31 december 2021 - 12:14

Ik vind het heerlijk relaxed klinken en dat is steeds meer waar het om gaat voor mij. Niet dat opgefokte gedoe zoals ik dat van vroeger (voor de pandemie) kon herinneren. Outfits, hysterische supermarktbezoeken en meer. Liever geen pandemie meer trouwens, maar ik dat er wel een shift zal zijn in ons gedrag (hoop ik) als dat eenmaal weg (weg zal het misschien niet helemaal gaan, maar veel minder in elk geval) zal zijn. Ik wens je een gezond 2022 toe met een goed herstel!

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:30

Dankjewel, ik wens jou ook een heel fijn 2022.

Reply
Jouvence 30 december 2021 - 22:39

Wat een hoop leuke & gezellige dingen heb je in december gedaan!

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:30

Dankjewel, het was zeker gezellig.

Reply
hippiemeisje 30 december 2021 - 21:43

Ik ga die tips over platstic reizen maar even opzoeken, vind ik een zeer interessant gegeven om meer over te weten. Ik ben graag ecologisch bezig, toch wel. Onze planeet heeft dat echt nodig.

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:29

Dat ben ik helemaal met je eens.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More