goede voornemens Ierland 2018-2019 - 26

TRVL summary – januari 2019

In de maandelijkse TRVL summaries geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me mee bezig heb gehouden. Januari was een drukke maand met veel werken en werd ik een jaartje ouder!

Wat deed ik de afgelopen maand? 

Ik:

⇒ begon 2019 in het mooie Killarney.

⇒ reed de mooie Ring of Kerry en genoten van de mooiste uitzichten.

⇒ wandelde op de Kerry Cliffs.

⇒ bezocht de stad Limerick.

⇒ ging naar de prachtige Cliffs of Moher.

⇒ stond versteld van de indrukwekkende maanlandschap van the Burren.

⇒ had een kerstborrel in de stad.

⇒ sliep in de drukke stad Galway.

⇒ bezocht het National Park Connemara.

⇒ ging naar het prachtige langhuis Kylemore Abbey.

⇒ reed over de brug die te zien was in the film the Quiet Man.

⇒ at de lekkerste steak in Galway.

⇒ ging op de laatste dag van onze reis shoppen in Dublin.

⇒ moest na onze reis weer hard aan het werk.

⇒ was druk bezig met plannen en rapporten schrijven.

⇒ ging borrelen met collega’s.

⇒ had een nieuwjaarsborrel met vrienden.

⇒ werd op de laatste dag van de maand een jaartje ouder!

De drie meest gelezen blogposts van januari

#3 Reisroute: roadtrip Ierland

Onze route van onze reis door Ierland werd deze maand goed gelezen. 10 dagen lang crossten wij rond met een huurauto en gingen we op zoek naar de mooiste stukjes natuur van het land. Wat wij hebben gedaan lees je in deze blogpost.

Reisroute: roadtrip Ierland

In januari bezochten wij het mooie en ruige Ierland.

#2 Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat ik een rondreis door Maleisië maakte, maar ik vind deze reis nog steeds één van de tofste en afwisselendste reizen die ik gemaakt heb. In deze blogpost deel ik de reisroute die wij hebben afgelegd.

Reisroute: vijf weken Maleisië (en Singapore en Australië)

Bohey Dulang, Maleisië 2016 - 1

#1 Kosten: maand backpacken in Sri Lanka

Deze maand deed mijn blogpost over onze uitgaven in Sri Lanka het weer ontzettend goed. Wil je weten wat het kost om een maand rond te reizen in dit prachtige land? Check dan even mijn blogpost.

Kosten: maand backpacken in Sri Lanka 

Op jeepsafari om olifanten te spotten in Minneriya, Sri Lanka

Instatistics januari

Mijn meest populaire fotootjes van de maand januari zet ik hieronder weer op een rijtje.

#3 Deze prachtige plek vind je op maar een uur rijden van Dublin. Ben jij wel eens in the Wicklow Mountains geweest?

#2 Nog meer van the Wicklow Mountains. Heb ik je al overtuigd om een bezoekje te brengen?

#1 Alleen maar foto’s van Ierland deze maand! Wij zochten naar wat groen in de grote stad.

https://www.instagram.com/p/BsOUzWXHYLH/

Vooruitblik februari 

Ik start de maand ben het vieren van mijn verjaardag. Daarnaast heb ik een drukke maand. De oudergesprekken staan weer voor de deur, de rapporten moeten weer besproken worden. Ik heb een aantal uitjes op de planning; zo ga ik een dag naar Leeuwarden en een dag naar Nijmegen. Ik ga eten met vriendinnen en er staat een verjaardag op de planning. Een drukke, maar leuke maand!

Nieuwsgierig naar meer? 

TRVL summary – december 2018

TRVL summary – november 2018

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

81 Responses

 1. Ierland ziet er echt prachtig uit, geen wonder dat ze je populairste foto’s waren!
  Ben je al in Nijmegen geweest? Ik heb er jaren gewoond en vind het echt een heel leuke stad.
  Oudergesprekken kosten altijd veel tijd om voor te bereiden, ik ken het maar al te goed! Begrijp ik goed dat jij ze hebt nadat je de rapporten meegeeft? Wij hebben ze ongeveer na 2 maanden school en dan nog eens in april.

  1. Wij geven inderdaad eerst de rapporten mee en een week later zijn de oudergesprekken. De eerste ronde oudergesprekken hebben wij al gehad in okt/nov en aan het einde van het schooljaar hebben we de laatste ronde. Ik ben nog niet in Nijmegen geweest, ik ga er volgende week heen. Ik heb een huis gekocht in Bemmel, dus ik ga er vlakbij wonen. Ik zal er vast en zeker vaak genoeg komen!

 2. Ik word echt zo blij van je verhalen en foto’s van Ierland. Ik zou er graag eens een keer naar toe willen. Misschien in de herfstvakantie – dan heb ik nog geen plannen.

 3. Wat een mooie foto’s van Ierland zeg! Heerlijk om zo het nieuwe jaar te beginnen. Nog gefeliciteerd met je verjaardag en veel succes met de oudergesprekken.

 4. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat je naar Leeuwarden gaat, mijn oude woonplaats. Je maakt me trouwens erg benieuwd naar het maanlandschap van the Burren. Ik moet echt nog eens terug naar Ierland en dit keer de westkust bezoeken!

 5. Ooohh, Ierland. Dat is geen verkeerde plek om het jaar te beginnen! Ik heb zelf nog niet veel van het land gezien, maar wat ik heb gezien vond ik prachtig. Ik heb zelf ooit een keer een dagtour naar de Cliffs of Moher gedaan vanuit Dublin. Gekkenwerk, en ik ga graag nog een keer terug om er langer de tijd voor te nemen ;-). Veel plezier in februari!

 6. Aaah, die foto’s van de Wicklow Mountains maakten mij zo nostalgisch! Da’s echt een wonderlijk stukje Ierland. Allé, alles in Ierland is wonderlijk en zo onderschat! Geen slechte plek om je verjaardag te vieren 😉

  1. Ik stond ook versteld van het land hoor, echt prachtig! Met mijn verjaardag was ik (helaas) alweer thuis.. 😉

 7. Zo, werkelijk een prachtige foto’s van Ierland! Ik vind het altijd fijn om het jaar op een andere plek te starten. Dit jaar was het ons helaas niet gelukt ;/

 8. Mooie maand! Geweldig land toch, Ierland? Behalve de natuur vonden wij de mensen zelf ook echt heel tof, mss wel de vriendelijkste van Europa. Nog in de Ierse pub geweest en naar een sterk verhaal geluisterd onder het genot van een Guiness of whiskey?

 9. Gelukkige verjaardag! Ik ben wel een beetje jaloers op jouw voorbije januari! De Kliffen van Moher en de rest van Ierland staan namelijk hoog op mijn verlanglijstje!!

 10. Wat leuk dat je zo’n terugblik op de maand hebt geschreven. Ierland stond nooit echt hoog op mijn lijstje, maar het begint nu wel een beetje te kriebelen! Vooral Wicklow Mountains lijkt me prachtig!

 11. Gezellige maand heb je gehad en ook weer leuke vooruitzichten voor deze maand. Sri Lanka lijkt me zo geweldig maar ook Dublin, Maleisië en Singapore staan nog op mijn lijstje!

 12. Jouw foto’s, wauw! Fijn ook zo’n overzicht. En nog efeliciteerd met je verjaardag. Hoop dat je een leuke dag hebt gehad. Veel succes met je werk de komende maand, en veel plezier in Nijmegen en Leeuwarden. Ik vind zelf Nijmegen echt een aanrader.

 13. Leuk om te lezen. En fijn om terug en vooruit te blikken. Even stilstaan is belangrijk. Kijk alvast uit naar de volgende summary!

 14. Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Deze maand is mijn hubbie jarig geweest en wordt ons dochtertje 7 jaar. Ook een drukke maand met feestjes (kinderfeestje en familiefeestje). Mooie foto’s. Ik vertelde volgens mij al eerder dat ik ook een of twee keer naar Dublin ben geweest. Erg leuk. Maar meer dan de stad heb ik niet gezien. Ja, ik geloof wel dat we een plaatsje aan de kust hebben bezocht (dus wel Dublin uit geweest) maar dat was niet eens heel succesvol want ik weet er nog maar weinig van. Onze Azië-vakanties zijn inmiddels ook alweer járen geleden. En New York ook. Oeh, ik krijg weer reiskriebels!

 15. Ahh, Ierland! Ben tot nu toe alleen in Dublin geweest (en één dagje naar een stad daarbuiten) maar het lijkt me mooi om hier een roadtrip te maken. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik daarbij ook wel behoorlijk geinfluenced ben door Games of Thrones haha.

  Altijd leuk om te zien welke blogs bij anderen populair zijn. Maleisie en Singapore vond ik erg leuke bestemmingen.

  Enne, nog gefeliciteerd met je verjaardag! 😉

 16. Een drukke maand, lijkt me zo, maar wat een gave uitzichten op die foto’s! Ierland lijkt me een rauwe, mooie natuurbestemming.

 17. Wat bijzonder om in de winter naar Ierland te gaan. Maar waarom ook eigenlijk niet? In juni ga ik een vriendin opzoeken die vlakbij Dublin woont. De stad heb ik al twee keer bezocht maar de Wicklow mountains komen op de verlanglijst. Bedankt voor de inspiratie!

  1. Haha ja dat was voor mij ook een uitdaging om in de winter naar Ierland te gaan maar dat viel me echt mee.. Het was zelfs warmer dan in Nederland.

  1. Oh leuk. Ik vond de stad zelf niet fantastisch, maar daarbuiten is er zoveel moois (mooie natuur) te zien.

 18. Drukke maand hoor ik wel haha. En oh leuk Leeuwarden, toevallig heb ik er nog een stuk over geschreven, woon er redelijk in de buurt. En ja kan me voorstellen dat je Maleisië mooi vond, voor mij al tijd geleden, maar boy, so nice!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars