TRVL summary – juni en juli 2020

by thatonetime
0 comment
Étretat, Normandië, Frankrijk

In de maandelijke TRVL summaries vertel ik je hoe mijn maand eruit heeft gezien. Wat ik heb uitgespookt en waar ik ben geweest. De afgelopen periode was het rustig op de blog en op het gebied van reizen. Corona had ons nog steeds in de ban en ik vergat zelfs een maandoverzicht te schrijven. Bij deze de maandoverzichten van de maanden juni en juli, waarin ik ein-de-lijk weer op reis ging!

Wat deed ik de afgelopen maanden? 

Ik:

⇒ ging voor het eerst in lange tijd weer ergens uit eten, want het mocht weer!

⇒ kreeg een weekendje mijn nichtje op bezoek.

⇒ ging eten met vriendinnen.

⇒ ging nog een keer lunchen en uit eten, gewoon omdat het kon.

⇒ schreef rapporten en had oudergesprekken op school.

⇒ moest naar het ziekenhuis voor de ontstekingen in mijn heup.

⇒ ging borrelen met collega’s.

⇒ had leuke spelletjesavonden met vrienden.

⇒ deed weer mee met een pubquiz.

⇒ had een verjaardag.

⇒ was druk op het werk met de afronding van het schooljaar.


⇒ ging nog een keer eten met vriendinnen.

⇒ vierde weer een aantal verjaardagen.

⇒ moest weer naar het ziekenhuis voor mijn heup.

⇒ nam afscheid van de kinderen uit de klas.

⇒ besloot spontaan om samen met een vriendin naar Normandië, Frankrijk te gaan.

⇒ haalde last minute wat kampeerbenodigdheden.

⇒ vertrok met een volgeladen auto richting Rouèn in Normandië.

⇒ vrat me vol aan croissants en baguettes.

⇒ ontdekte leuke en pittoreske dorpjes zoals Honfleur, Deauville en Bayeux.

⇒ bezocht het kasteel van Caen.

⇒ dook de geschiedenis in bij de D-day stranden Utah Beach en Omaha Beach.

⇒ bezocht de prachtige kliffen van Étretat.

⇒ kampeerde op een klif met uitzicht op de zee in Yport.

⇒ dwaalde door prachtige botanische tuinen in Vauville en Giverny (tuinen van Monet).

⇒ genoot van de mooiste zonsondergang bij Mont Saint-Michel.

⇒ struinde door de smalle straten van het kloostereiland Mont Saint-Michel.

⇒ wandelde over de stadsmuren van Saint Malo.

⇒ deed een kaasproeverij in het dorpje Camembert onder het genot van een lokale cider.

⇒ ging op de terugweg langs de veel te drukke designeroutlet in Roermond.

⇒ waste in drie dagen alles weer schoon.

⇒ vertrok na deze drie dagen voor een nieuwe roadtrip naar Slovenië.

⇒ keek mijn ogen uit in het meest blauwe meer wat ik ooit heb gezien in Blaubeuren, Duitsland.

⇒ ontdekte het romantische Duitse dorpje Rothenburg ob der Tauber.

⇒ maakte een minihike (want: heup) in het prachtige Nationaal Park Berchtesgaden te Duitsland.

⇒ nam een kabelbaan omhoog om optimaal te genieten van het prachtige uitzicht over de bergen van Berchtesgaden.

⇒ bezocht het toeristische Frozendorpje Hallstatt in Oostenrijk. Dit dorpje stond al lang op mijn lijstje, want dit dorpje was de afbeelding van mijn eerste puzzel die ik kocht.

⇒ sloot de maand af aan het prachtige Lake Bled in Slovenië.


De drie meest gelezen blogposts van juni en juli

De laatste maanden gaat het niet zo goed met het schrijven van blogposts. Ik schreef eigenlijk elke maand minder, omdat ik het relatief druk had op het werk en daarna vakantie aan het vieren was. Geen probleem, dat komt vanzelf weer goed. Ik schreef in de maanden juni en juli maar drie blogposts. Naast het maandoverzicht, schreef ik een blogpost over de coronamaatregelen en reisadviezen. Ik maakte een overzicht van de Europese landen waar we op vakantie mochten gaan. Daarnaast deelde ik de tofste tips voor een bezoek aan de kustplaats Tangalle in Sri Lanka.

En dan gaan we nu over naar de drie populairste blogs van de maanden juni en juli.

#3 10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg

Luxemburg was mijn laatste trip voordat Corona toesloeg. Het was mijn eerste trip naar Luxemburg en dat beviel erg goed. Ik ontdekte dat het land prachtige Middeleeuwse dorpjes heeft en indrukwekkende natuur. Een ideale bestemming voor een korte trip en in deze blogpost deel ik een aantal toffe plekjes voor je reis.

10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg


#2 Roadtrips in Europa: 4 mooie en inspirerende routes

Een logische in de hitlijsten; roadtrips zijn erg populair nu we niet intercontinentaal mogen reizen. Ook ik ging twee keer met de auto weg en een roadtrip is simpelweg een heerlijke manier van reizen dus ik raad het ook iedereen aan.

Roadtrips in Europa: 4 mooie en inspirerende routes


#1 13 leuke plekjes om te bezoeken in Zeeland

Net als in de maand mei, is de blogpost met een overzicht van de leukste plekken in Zeeland de meestgelezen blogpost. Al die maanden lang dus. Wij gingen met z’n allen massaal op vakantie in eigen land, dus ik snap het wel. Daarnaast is Zeeland ook gewoon heel erg leuk.

13 leuke plekjes om te bezoeken in Zeeland

Middelburg, Zeeland 2019 - 2

Instatistics juni en juli

In juni en juli poste ik al een aantal foto’s van mijn reis op Instagram, die goed in de smaak vielen. De populairste foto’s van de maanden juni en juli vind je hieronder.

#3 Ik wist niet zo goed wat ik van Normandië moest verwachten (behalve D-Day), maar het heeft me zo verrast! Ik heb nooit geweten dat Normandië zoveel toffe en mooie plekken te ontdekken had, waaronder deze prachtige kliffen van Étretat.

#2 Heb je ooit water gezien wat zó blauw en groen was? Ik niet hoor! Onderweg naar Slovenië maakten we meerdere stops, waaronder bij Blautopf; een intens turkoise meer in het Duitse Blaubeuren.

#1 De laatste foto van de juli kreeg ook gelijk de meeste likes. Aan het einde van de maand was ik in Slovenië, waar ik gelijk een foto deelde van onze eerste bestemming; het prachtige Lake Bled.


Vooruitblik augustus

Ik start de maand augustus vanuit het prachtige Slovenië, waar we nog even zullen genieten van de mooiste natuur en gezelligste steden om te ontdekken. Wanneer ik terugkom, heb ik nog een weekje vakantie en daarna starten de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar weer. Er staat een studiedag op de planning en het klaslokaal moet weer ingericht worden. Aan het einde van de maand start officieel het nieuwe schooljaar weer, ook voor de leerlingen. Bring it on!


Nieuwsgierig naar meer? 

⇒ TRVL summary – mei 2020

⇒ TRVL summary – april 2020

⇒ TRVL summary – maart 2020

⇒ TRVL summary – februari 2020

⇒ TRVL summary – januari 2020

♥ Janet

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More