TRVL summary – mei 2018

In de maandelijkse TRVL summaries geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me mee bezig heb gehouden. Wat ik in de maand mei allemaal heb gedaan, lees je hieronder.

Wat deed ik de afgelopen maand?

Ik:

– genoot lekker van de meivakantie.

– vierde bevrijdingsdag met wat borrels op het terras!

– ging uit eten.

– had een aantal verjaardagen, as usual.

– ging een dagje shoppen en eten met mijn zus en nichtje.

– vierde Hemelvaartsdag in het buitenland. Ik ging een lang weekend naar het Duitse Cochem.

– bezocht hier niet één, niet twee, maar drie kastelen.

– dwaalde door de steegjes van Cochem.

– deed een boottripje over de Moezel.

– liep over een lange hangbrug.

– at schnitzels en dronk Riesling.

– ontdekte de natuurpracht van ons eigen landje in het Drents-Friese Wold.

– had een uitje met vriendinnen. We gingen solex rijden.

– we sloten de dag af met een lekker etentje en borrels in de kroeg.

– ging natuurlijk barbecuen met dit lekkere weer.

– ging wandelen in het bos en bij de hunebedden.

– ging een dag staken.

– ging nog een keertje uit eten.

– oja, er moest ook gewoon weer gewerkt worden.

In mei at ik uiteraard ook buiten de deur: carpaccio
In mei ging ik uit eten in Meppel: Thai beef salad
Nationaal park Drents-Friese Wold
Bergje, Meppel

De drie meest gelezen blogposts van mei

#3 Netflix favourites #3 travel inspiratie  

Het is geen geheim dat ik het heerlijk vind om heel wat uurtjes weg te kijken op Netflix. Ik schreef er al vaker over. Deze keer schreef ik over mijn favoriete reisinspiratie. Hoewel ik meestal lekker series wegkijk, kan ik op z’n tijd ook genieten van één van deze prachtige documentaires.

Netflix favourites #3 travel inspiratie 


#2 9x to do in en rond de Moezelstreek 

In mei verbleef ik een lang weekend in het mooie Duitse Cochem, ook pittoresk dorpje aan de Moezel. Niet alleen in Cochem is genoeg te beleven, maar in de regio ook. Wat een prachtige omgeving heb ik mogen ontdekken, genieten!

9x to do in en rond de Moezelstreek


#1 8x to do in Cochem, Duitsland

Deze blogpost over het Duitse Cochem werd het meest gelezen. In dit artikel vind je tips en inspiratie voor je bezoek aan dit mooie dorpje. Van kastelen tot kabelbanen, er is genoeg te doen hier!

8x to do in Cochem, Duitsland 

Mei 2018: Hangbrug Geierlay, Duitsland

INSTATISTICS mei

In mei poste ik, sinds een lange tijd, weer wat fotootjes op Instagram om te laten zien wat voor mooie dingen ik had ontdekt.

#3 Één van de dingen die ik deed tijdens mijn weekend in Cochem was het bezoeken van deze mooie hangbrug. Hoe tof is dit!?


#2 Ik deed een boottochtje over de Moezel. Dit boottochtje bracht me bij dit mooie dorpje Beilstein. Dit middeleeuws dorpje is net zo prachtig als Cochem en zeker een bezoekje waard.


#1 Één van de redenen waarom ik Cochem wilde bezoeken, was dit kasteel. Het beroemde burcht Eltz vind je op een half uurtje van Cochem. Wat een prachtig kasteel!


Vooruitblik juni 

Juni wordt een maand van hard bikkelen. De Cito-periode staat voor de deur dus er zullen veel toetsen afgenomen moeten worden, rapporten schrijven, oudergesprekken, plannen evalueren en nog veel meer nu we richting het einde van het schooljaar gaan.

Daarnaast gaat één van mijn beste vrienden trouwen. Dat wordt vast een mooie dag. Ook ga ik nog een weekendje weg met vriendinnen. We gaan Leiden ontdekken. Ik ben benieuwd, tips zijn welkom!


Nieuwsgierig naar meer? 

⇒ TRVL summary – januari 2018

⇒ TRVL summary – februari 2018

⇒ TRVL summary – maart 2018

⇒ TRVL summary – april 2018

♥ Janet

26 thoughts on “TRVL summary – mei 2018

  1. Dankzij jouw prachtige foto’s van de Moezel weet ik dat we nog een keertje in een andere periode terug moeten naar deze omgeving. In maart was alles nog zo kaal en troffen we het ook zeker niet met het weer. Ook Burg Eltz en burg Metternich waren nog gesloten dus die willen we zeker weten nog eens bezoeken.
    Wanda onlangs geplaatst…Terugblik mei 2018: No time to playMy Profile

    1. Lijkt me een goede reden om nog een keertje terug te gaan inderdaad. Sowieso een leuke bestemming, wat voor seizoen dan ook. 😀

  2. Drukke maar leuke maand achter de rug en voor de boeg. Succes met je werk, zo te zien moet je nog heel veel doen voordat je kunt genieten van de zomervakantie.

  3. De mei maand was volgens mij leuk en druk, ik heb je blogs al eerder gelezen en lees deze met veel plezier. Leuke plannen voor de maand juni. Ik ben ooit een keer in Leiden geweest ( op een bruiloft) dus kan je niet aan tips helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge