De tulpenroute Flevoland: op zoek naar de mooiste tulpenvelden

by thatonetime
30 comments
Tulpenroute Flevoland 7

Het is weer zover; het tulpenseizoen is weer begonnen! Nederland staat bekend om haar tulpen en elk jaar kun je op verschillende plekjes in het land de tulpenvelden vinden. Mooie kleurrijke taferelen op de foto zetten en een bosje verse tulpen mee naar huis nemen voor op de eettafel? Check hier de tofste tips voor je bezoek aan de Tulpenroute Flevoland, die ook gewoon in 2021 af te leggen is!


Tulpenvelden in Nederland

Jaarlijks staan de tulpen rond eind april/begin mei volop in bloei en dat is dé tijd om een bezoekje te brengen aan de tulpenvelden voor een mooi kleurrijk vergezicht. In Nederland zijn er in deze tijd van het jaar meerdere tulpenroutes uitgestippeld die je leiden langs de mooiste tulpenvelden van het land. Vandaag neem ik je mee naar de Tulpenroute van Flevoland.


Tulpenroute Flevoland

Vorig jaar was de route nog afgelast, gelukkig gaat het dit jaar wel door en kun je op zoek gaan naar de tofste tulpenvelden. Tulpenroute Flevoland wordt gehouden van 16 april tot en met 2 mei. Er zijn meerdere fietsroutes uitgestippeld, een wandelroute en drie autoroutes die je langs de mooiste tulpenvelden van Flevoland leidt. Het thema van deze editie van 2021 is ‘Vrede’.

Om de spreiding van bezoekers te monitoren wordt er dit jaar gewerkt met het bestellen van tickets. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat je niet met honderden mensen tegelijk in een tulpenveld staat. Voor een ticket voor een autoroute betaal je € 5,00 (per auto).


Autoroutes Tulpenroute Flevoland

Je kunt kiezen uit drie toffe autoroutes die je naar de mooiste tulpenvelden van de regio brengt. Elke route heeft meerdere startlocaties om de mensen te spreiden.

Autoroute Dronten: deze route is 103 kilometer lang en brengt je naar de mooiste tulpenvelden in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.

Autoroute Lelystad: een route van 76 kilometer lang. Deze route brengt je langs het Knarbos en Natuurpark Lelystad, de kunstroute Meerkoetenweg en leer je over de vele vliegtuigwrakken in het IJsselmeergebied.

Autoroute Zeewolde/Almere: deze route is 100 kilometer lang. Bij deze route kom je onder andere langs een boerenpitstop en leer je over de vele crashpalen die je in de polder ziet.

Om de autorit wat leuker te maken voor de kinderen kun je ervoor kiezen om een toffe speurkaart mee te nemen. Deze speurkaart is gratis te downloaden van de website van Tulpenroute Flevoland.


Tulpenpluktuinen

Je kunt natuurlijk niet zomaar een random tulpenveld inlopen en even wat tulpen voor jezelf plukken. Maar heb je altijd al eens zelf je eigen boeket willen samenstellen? Het kan bij één van de tulpenpluktuinen. Je kunt hier ongestoord door de bloeiende tulpen lopen en in alle rust je emmer vullen met de tofste tulpen om vervolgens mee naar huis te nemen. In de tulpenpluktuinen vind je verschillende soorten tulpen. In Flevoland vind je onder ander de tulpenpluktuin in Marknesse en in Biddinghuizen.

1. Tulpenpluktuin Marknesse

De tulpenpluktuin in Marknesse heeft een totaal oppervlak van ruim 5000 m2. Je kunt hier rustig rondlopen en op zoek gaan naar de mooiste tulpen van het veld. Check ook even de uitkijktoren voor wat mooie uitzichten van bovenaf.

Tevens kun je hier voorlichting krijgen over de bloemen en worden de tulpen netjes voor je ingepakt na je plukavontuur. Na je avonturen kun je hier ook genieten van een hapje en een drankje of een leuke souvenir kopen.

Ook dit jaar kun je de tulpenpluktuin in Marknesse bezoeken, maar zijn er een aantal maatregelen om mee rekening te houden. Je checkt alle info hier.

Praktische informatie

Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Toegangsprijs: € 2,00 p.p. Ga je zelf tulpen plukken, dan betaal je € 0,25 per tulp.


2. Pluktuin Biddinghuizen: Hanneke’s Pluktuin

Iets zuidelijker dan de pluktuin in Marknesse vind je Hanneke’s Pluktuin. In Biddinghuizen vind je deze tulpenpluktuin waar meer dan 80.000 bollen gepland zijn. In deze tuin vind je echter niet alleen tulpen, maar allerlei verschillende soorten bloemen.

Bij Hanneke’s pluktuin hebben ze ook een kas. Om de kas te kunnen betreden is een mondkapje nodig.

Praktische informatie

Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Toegangsprijs: de entree van de Pluktuin is gratis. €9,50 voor 20 zelfgeplukte bloemen.


Fiets- en wandelroutes langs de tulpenvelden van Flevoland

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de fiets of lopend op pad te gaan. Op de website van Tulpenroute Flevoland kun je vier verschillende fietsroutes downloaden, wisselend in lengte. Er is een fietsroute voor de omgeving van Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde.

Ook kun je er gratis een wandelroute downloaden langs de mooiste tulpenvelden. Deze wandelroute is in de omgeving van Swifterbant.

De fiets- en wandelroutes zijn vrij toegankelijk en zijn met bordjes bewegwijzerd. De routes zijn ook te verkrijgen bij diverse bedrijven langs de fietsroutes.


Praktische tips voor je bezoek aan de Tulpenroute Flevoland

Elk jaar staan de tulpenvelden in het voorjaar in bloei. Dit is vrijwel altijd aan het einde van april/begin mei, maar de bloei is ook afhankelijk van het weer. Houd dit dus goed in de gaten.

De Tulpenroute Flevoland wordt gehouden van 16 april tot en met 2 mei. Je kunt dagelijks de route afleggen tussen 09.00 uur en 18.00 uur.

Je kunt maar een geringe tijd genieten van de tulpenvelden, meestal is het een kwestie van een paar weken voordat de tulpen gekopt worden. Wees er dus op tijd bij.

Hoogstwaarschijnlijk kom je niet alleen tulpenvelden tegen, maar check ook eens naar andere bloemsoorten. Zo zijn er ook velden met bijvoorbeeld hyacinten of narcissen te vinden.

Denk eraan dat je de meeste tulpenvelden privéterrein is van kwekers, houd hier dus rekening mee als je de op zoek gaat naar de tulpenvelden. Ga niet zomaar tulpen plukken of het tulpenveld betreden. Zie je bij de entree van een erf een vlag wapperen, dan weet je dat je welkom bent.

Flevoland is vrij uitgestrekt. Houd er rekening mee dat je niet alle tulpenvelden naast elkaar zult vinden, maar soms zit er kilometers tussen voordat je bij een volgende tulpenveld bent.

Zorg ervoor dat je telefoon of camera goed is opgeladen om al dat moois vast te leggen!


Nieuwsgierig naar meer?

De Veluwe: 20 leuke plekjes die je bezocht moet hebben

15x te doen in Leiden 

Zutphen: 26x zien en doen in deze historische hanzestad

15x zien en doen in Asten en omgeving

13 leuke plekjes om te bezoeken in Zeeland

Rotterdam: 11x doen tijdens je weekend weg

15x zien en doen in Almelo en omgeving 

Amersfoort: 9x doen in deze historische stad

10x te doen in Alkmaar

Rotterdam: 11x doen tijdens je weekend weg

♥ Janet

You may also like

30 comments

Nia Hayes - ShunCy 7 september 2021 - 02:11

Ooit, in de tijd dat we nog gratis koffiekopjes kregen bij de Starbucks en de videotheek dus een Videotheek was, deed ik een duit in het zakje voor het milieu.
Nia Hayes – ShunCy onlangs geplaatst…How to grow mums to sellMy Profile

Reply
Mirre 29 mei 2021 - 10:32

Lijkt me leuk om dit volgend jaar een keer te doen. Dit keer ben ik er wel langs gereden met de auto (vanaf de snelweg) en dat was al spectaculair, maar volgend jaar wil ik de route graag op de fiets doen!
Mirre onlangs geplaatst…De leukste activiteiten in de stad GroningenMy Profile

Reply
Kristof 19 mei 2021 - 06:49

Echt prachtig! Ik wil al een paar jaar die tulpenvelden een keer bezoeken maar vorig jaar en ook dit jaar is het er al zeker niet van gekomen.

Reply
marjolein 9 mei 2021 - 15:13

Leuk! Ik heb de routes goed doorgenomen en mijn favorieten genoteerd! Heel fijn uitgelegd en van grote waarde ,thanx
marjolein onlangs geplaatst…Nieuw verblijf bij Chateau de la Preuille: Le DonjonMy Profile

Reply
Marcella 8 mei 2021 - 14:15

Onze roadtrip Nederland starten we in Lelystad vanwaar we naar Hoorn rijden. Dus dan kunnen we net zo goed even een kijkje nemen bij de bollenvelden in Flevoland. Ik ben heel benieuwd!
Marcella onlangs geplaatst…9x Doen in provincie Groningen – De leukste dorpen & stedenMy Profile

Reply
Kirsten 7 mei 2021 - 15:33

Heel erg mooi! Wij hebben onlangs de Zeewolde-Almere route grotendeels gereden. En natuurlijk Hanneke’s pluktuin bezocht!
Kirsten onlangs geplaatst…De Kleine Beer – Een tiny house mét pizzaoven op de Veluwe | Droompark BeekbergenMy Profile

Reply
Tania 2 mei 2021 - 07:58

Zo mooi al die tulpen. Jammer dat wij dat hier niet in de buurt hebben

Reply
Mandy 30 april 2021 - 13:11

Oh wat leuk! Ook goed dat ze werken met tickets. Ik woon niet 1,2,3 in de buurt van Flevoland maar misschien ga ik zo’n route wel doen! Ik ben echt verliefd geworden op de tulpen velden en toeren is altijd leuk

Reply
Michal 30 april 2021 - 07:45

Een rondje bollenvelden is altijd goed. Ik deed dat zelf op Goeree-Overflakkee als alternatief voor het drukke Lisse en omgeving. Maar Flevoland is ook een goed alternatief. Ik ben volgende week in Dronten, maar weet niet zeker of ik m’n kinderen zover krijg om 103 km met me in de auto te zitten (en of de tulpen nog bloeien) 😉
Michal onlangs geplaatst…Een rondje bollenvelden op Goeree-Overflakkee is tulpen kijken zonder drukteMy Profile

Reply
Daniëlle Springer 29 april 2021 - 19:33

Wat een handige post! Ik vind dit dus zo onwijs mooi altijd!
Daniëlle Springer onlangs geplaatst…Mistero Milano Gellak Explorer Starterset reviewMy Profile

Reply
BlogEnBeauty 29 april 2021 - 14:11

Wow prachtig al die tulpen, ik vind het zo mooi staan.
BlogEnBeauty onlangs geplaatst…UPDATE na 2 week FoodMindset ProgrammaMy Profile

Reply
Lindaschrijfthetop 29 april 2021 - 11:44

Wat een goede tips. Als ik in Flevoland ben ga ik er zeker een keer naar toe.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Lavendel snoeien? – De beste tips en tuin weetjesMy Profile

Reply
rachel 28 april 2021 - 07:22

dit maakt mijn dag altijd goed 😀 en het zeker een bezoekje waard! je hebt er in ieder geval een leuke en duidelijke blogpost van gemaakt

Reply
Jouvence 27 april 2021 - 15:56

Wauw, wat ontzettend mooi zeg die tulpenvelden! Helaas is Flevoland niet in de buurt.

Reply
Mitchel 25 april 2021 - 19:01

Tulpen! Ik ben er weg van. Ik wist helemaal niet dat er zulke routes zijn. Daar kun je wel echt heerlijk kijken naar al die prachtige kleuren.
Mitchel onlangs geplaatst…Verwarmende vriendschappen met autismeMy Profile

Reply
Manon 25 april 2021 - 12:44

Heel mooi zeg! Heb nog weinig tulpen in huis gehad dit jaar.

Reply
Wanda 25 april 2021 - 10:09

Oh, hier word ik altijd zo vrolijk van, al die prachtige bloeiende tulpenvelden. Flevoland zit er helaas voorlopig even niet in, maar ik ga vanmiddag een kijkje nemen bij een aantal tulpenvelden in Drenthe dus hopelijk kom ik straks ook met net zulke mooie foto’s thuis!

Reply
Linda 24 april 2021 - 12:14

Zo mooi zeg die bloeiende bollenvelden. Ik krijg gelijk zin om hierheen te gaan. Jammer dat wij geen auto hebben alleen. Ik word blij van al die vrolijke plaatjes 🙂

Reply
Kelly 23 april 2021 - 17:32

Zo mooi die bollenvelden. Ik ben gisteren naar de bollenvelden rondom Lisse, De Zilt en Hillegom geweest. Ook supermooi en het was lekker rustig op een doordeweekse dag. De bollenvelden in Flevoland zou ik ook wel een keer willen bezoeken.

Reply
Yvonne 23 april 2021 - 12:27

Zo’n vrolijk gezicht altijd, die bloeiende tulpenvelden. Ik wil komende week misschien zelf naar Flevoland en een week later naar Groningen. Maar ben ook nogal wispelturig, dus even zien of het er van komt. 🙂 Je mooie foto’s zijn in elk geval al een mooie motivatie.
Yvonne onlangs geplaatst…Wandelen tussen de bloesem door de boomgaarden bij RessenMy Profile

Reply
Jacoba 23 april 2021 - 06:43

Wat is het tof om die velden vol bloemen te zien hè? Ik rij toevallig dit weekend door Flevoland, misschien stop ik er wel bij een. Dank voor de inspiratie!
Jacoba onlangs geplaatst…20 leuke moederdagcadeaus voor reislustige moedersMy Profile

Reply
Tessa 21 april 2021 - 14:58

Wat een prachtige foto’s. Ik zou deze routes graag zien, maar heb helaas geen auto 🙁
Tessa onlangs geplaatst…Review: Louis Widmer Skin Appeal Starter SetMy Profile

Reply
nicole orriens 21 april 2021 - 07:29

Prachtig zeg. Ik word helemaal vrolijk van die gekleurde velden. Bloemen zijn toch maar een fijn cadeautje van moeder natuur.

Reply
Melanie Hoogvliet 21 april 2021 - 07:11

Ik hou van tulpen ik vind ze prachtig! Wij zijn eigenlijk nog nooit naar een tulpenveld geweest. Het is wel iets waar ik heel graag nog eens heen zou gaan.

Reply
Rory 20 april 2021 - 18:35

Oooooh die gele tulp met die rode streepjes erin! En het is allemaal heel dicht in de buurt van mij. Vaak zie ik wel veel van die IG-posts voorbij komen van bloggers die in de tulpenvelden dartelen (zou ik dus ook kunnen doen, hahaha). Maar even zonder gekheid. Wat leuk! En dan bij die ene dat je per tulp 0,25 betaalt? Wow.
Rory onlangs geplaatst…Alles in 1, zo handig kan het zijnMy Profile

Reply
Marko Barendregt 20 april 2021 - 10:24

Wat een heerlijke lente-blog! Krijg er helemaal zin in. Eigenlijk is het misschien niet eens een nadeel dat je dit jaar een ticket moet bestellen om de bezoekers te verspreiden. Maakt het rustiger en ook mooier.

Reply
Lindaschrijfthetop 20 april 2021 - 07:12

De bollenvelden staan nog hoog op mijn lijstje om een keer te fotograferen. Het liefst met een molen op de achtergrond.

Reply
Frederique 20 april 2021 - 07:09

5 euro per auto vind ik heel schappelijk. Tulpenvelden blijven gewoon zó mooi (en fotogeniek!). En zo’n pluktuin lijkt me ook wel wat (mijn kids zouden dat superleuk vinden).

Reply
Stylicity 19 april 2021 - 19:26

Zo mooi!

Reply
Esmée Rodrigo 19 april 2021 - 15:13

Wat een prachtige post! En super fijn alles uitgelegd en beschreven 🙂
Esmée Rodrigo onlangs geplaatst…Shopbop Spring Style EventMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More