Wanderlust in huis #2: 6 tips en tricks

by thatonetime
51 comments
Wanderlust in huis - wereldkaarten in huis 5

Hoewel mijn grootste passie reizen is, spendeer ik het meeste van mijn tijd gewoon thuis. Als ik niet op reis ben, denk ik graag aan reizen en gaat er geen dag voorbij dat ik niet met reizen bezig ben. Wat ik allemaal doe om mijn wanderlust aan te wakkeren lees je hier. Hoe creëer je wanderlust in huis?

Ondanks dat ik graag op reis ben (en dat is het liefste wat ik doe), zit ik vaker thuis. Ik vind dit echter helemaal niet erg. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Ik schreef al eens over de zes dingen die ervoor zorgen dat ik thuis toch elke dag aan reizen denk. Hier is het tweede deel van mijn reislustige bezigheden; wanderlust in huis.


Tips om wanderlust in huis te creëren.

1. Reisprogramma’s kijken 

Ik schreef al over de survivalprogramma’s die ik volg. Niet alleen laten ze hier goed zien hoe je moet overleven in de wildernis, ook laten ze je de meest prachtige (afgelegen) plekken op aarde zien. Wat een mooie bestemmingen komen hier voorbij en ik leer hier ook veel van.

Naast survivalprogramma’s kijk ik ook andere programma’s die in het teken van reizen staan. Zo kijk ik geregeld ‘3 op reis’ maar ook ‘Floortje naar het einde van de wereld’, ‘Reizen Waes’ en ‘Wie is de mol’ zijn favoriet. Ik vind het zo mooi om te zien hoe gaaf ze bepaalde bestemmingen in beeld kunnen brengen. En ja, hierdoor wordt de bucketlist alleen nog maar langer.


2. Tijdschriften 

Hoewel één van mijn goede voornemens is dat ik graag meer boeken wil lezen dit jaar, houd ik het toch vaak bij blogs en tijdschriften. Een boek is op de één of andere manier vaak toch een hele opgave. Een boek over reizen maakt het dan wel weer iets gemakkelijker.

Ik vind het heel tof om af en toe een reisblad te kopen. Daarnaast ben ik lid van het reismagazine Columbus Travel, waarvan elke maand een nieuw exemplaar op mijn deurmat verschijnt. Ik schaf ze aan voor de prachtige afbeeldingen die erin staan en de inspirerende reisverhalen.


3. Lonely Planet 

Nog even terug naar de reisboeken. Ik heb dus gewoon Lonely Planets in huis van bestemmingen waar ik nog nooit ben geweest. Soms koop ik ergens een Lonely Planet van een bestemming die op mijn bucketlist staat of wat me gewoon een toffe bestemming lijkt. Dan droom ik al een beetje weg voordat er überhaupt concrete plannen zijn om deze bestemming te bezoeken. Zo heb ik dus al jaren een lonely planet van Vietnam terwijl ik er nog nooit ben geweest. Zonde? Vind ik niet. Ik zie het als leuk leesvoer.


4. Wereldkaarten 

Ik houd van dingen aan de muur en in mijn huis die met reizen te maken hebben. Zo schreef ik al eens dat ik graag veel foto’s en kaarten van mijn reizen in huis heb staan. Ik vind mooie, grote wereldkaarten ook echt heel mooi. Nu heb ik al een tijdje een hele grote scratch map waar ik mijn reizen bijhoud en ben ik sinds kort trotse eigenaar van een grote wereldkaart voor aan mijn muur. Op uitnodiging van de website www.wereldkaarten.nl heb ik een wereldkaart uitgezocht die ik eigenlijk al heel lang in huis wilde hebben, maar wat er toch ook nooit echt van kwam tot op heden. Op de website kun je de wereld aan wereldkaarten vinden, zoals de gave wereldkaarten als schoolplaat of deze gave stadskaarten.  Nu wilde ik heel graag een wereldkaart op hout en ik ben echt heel blij met mijn keuze. Wat een prachtige kaart.

Neem eens een kijkje op de website van wereldkaarten.nl. Ze hebben zoveel moois en het is ook nog eens een goede en snelle levering.


5. Mijn website bijhouden 

Iets waar ik eigenlijk wel heel frequent mee bezig ben is mijn eigen website. Het schrijven van mijn reisverhalen en blogposts over de prachtige bestemmingen die ik heb bezocht, zorgt ervoor dat ik eigenlijk morgen weer het vliegtuig wil pakken om terug te gaan en een nieuw avontuur aan te gaan. Ook het uitzoeken van foto’s bij mijn blogposts vind ik echt leuk om te doen en hiermee is mijn passie ook echt mijn hobby geworden.


6. Netflix 

Inmiddels ben ik een echte Netflix fan. Hoewel de meeste series en films die ik kijk niet gerelateerd zijn aan reizen, zijn er toch genoeg mooie films en series om je wanderlust aan te wakkeren. Zo heb je natuurlijk Planet Earth, Our Planet en No Reservaties of Travels with my father (welke ik overigens wel echt té gespeeld vond). Heb je de docu’s Unbranded en Growing up Wild gezien?

Dit zijn inmiddels al twaalf dingen die ik doe om mijn huis ‘reisproof’ te maken. Wat doe jij om je wanderlust aan te wakkeren? 


Nieuwsgierig naar meer?

Wanderlust in huis: tips en tricks

Electronica op reis: wat neem ik mee in mijn koffer?

Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?

De leukste spellen voor het hele gezin

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tips

De leukste reisspellen om mee te nemen in je koffer

Bewust en duurzaam: milieuvriendelijke toiletartikelen

♥ Janet 

You may also like

51 comments

Lizzie 16 oktober 2018 - 18:12

Hmm ik zou zo van dit alles. Zalig. Niks fijners dan dat (behalve t echte reizen dan!!)

Reply
thatonetime 6 november 2018 - 18:18

Haha helemaal met je eens! 😀

Reply
Bianca Schrijft 26 maart 2018 - 18:03

Mijn wanderlust wakker ik graag aan. Alleen met een partner met autisme is een drukke en onbekende reis niet haalbaar. Daarom gaan we al jaren naar hetzelfde hotel. Gelukkig vind ik het daar ook prima. Mijn lijst van droomreizen is zeker aanwezig en best lang.

Reply
thatonetime 8 april 2018 - 18:22

Oh dat snap ik. Wie weet in de toekomst..

Reply
Melanie/ travelwithmel 19 maart 2018 - 19:03

Heel herkenbaar allemaal! Ik kan mij ook weer zo erg verliezen in nieuwe reisbestemmingen. Gelukkig staan er dit jaar alweer een aantal leuke bestemmingen op de planning (Florida volgende maand en in de zomer Hawaii), dus ik mag zeker niet klagen!
http://travelwithmel.nl/tips-rondreis-zuid-afrika/

Reply
thatonetime 23 maart 2018 - 17:08

Nou, dan mag je zeker niet klagen.. wat een gaaf vooruitzicht zeg! Hawaii staat ook wel hoog op mijn lijstje hoor, de natuur lijkt me er echt prachtig!

Reply
Susan | Since 1994 18 maart 2018 - 10:48

Leuke dingen heb je in huis! Ik heb nog geen enkele Lonely Planet, maar zou er eigenlijk best een willen aanschaffen. Binnenkort maar eens even naar kijken 🙂

Reply
The lemon kitchen 13 maart 2018 - 07:29

Ja reizen kan zo fijn zijn! Nieuw plekken bezoeken geinspireerd raken, andere cultuur en eten! Ik ga misschien naar america omdat mijn vriend gaat voetballen

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:00

Wat een goed vooruitzicht heb je dan! Heel gaaf.. 🙂

Reply
Dhini 11 maart 2018 - 20:47

Voor ons is helaas al lang geleden. Hopelijk dit jaar en komende jaren gaan wij op reis

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:49

Andere prioriteiten toch 😉

Reply
Deborah 11 maart 2018 - 17:49

Het is dat ik niet zoveel vakantiedagen heb. En om over die geldboom in de tuin maar te zwijgen… Anders wist ik het wel 🙂
Eigenlijk doe ik niet zo heel veel om mijn reislust aan te wakkeren. Misschien komt dat omdat ik hier thuis ook heel veel leuke dingen om handen heb.
Overigens ideale boeken van Lonely Planets

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:50

Ieder z’n ding toch. Die geldboom is hier ook altijd een dingetje hoor 😉

Reply
Frederique 11 maart 2018 - 16:52

Ja, Columbus vind ik zo’n prachtig tijdschrift! Toen mijn kids nog klein waren kregen ze alles met wereldbollen en vliegtuigjes en weet ik het allemaal, mini atlasjes, een hobbelvliegtuig i.p.v een paard, knuffeltreintjes haha. Arme kids besef ik nu ik dit schrijf 😉

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:51

Hahah niets mis mee toch!

Reply
Felice Veenman 11 maart 2018 - 16:46

Ik probeer als ik een ander land ben, altijd een Engelse vertaling van een van hun favoriete schrijvers te pakken te krijgen. Misschien een ideetje voor je?

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:52

Oh wat een leuk idee! Ik neem altijd voor mijn neefjes en nichtjes tijdens elke reis een t-shirt mee van de vakantiebestemming. Ook neem ik wel eens Engelse boekjes voor ze mee, kunnen ze Engelse woordjes leren.

Reply
Julie 11 maart 2018 - 16:04

Wat pak je het leuk aan! Je kan inderdaad geen 365 dagen per jaar op vakantie helaas! Ik ga volgende week enkele dagen voor het eerst naar Londen! 🙂

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:53

Ik vond Londen echt een leuke stad. Er heerst zo’n tof sfeertje daar. Heel veel plezier en geniet ervan!

Reply
Anja 11 maart 2018 - 15:42

Is helaas al weer veel te lang geleden dat we op vakantie zijn geweest, voor nu geniet ik vooral van de verhalen van anderen.

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:54

Dat is ook al leuk toch. Ik vind verhalen van anderen lezen echt leuk. Zo wordt mijn bucketlist alleen maar langer..

Reply
Sandy 10 maart 2018 - 10:52

Ik heb vrijwel geen reiservaring maar ik vind het wel leuk om reisblogs te lezen en om reisfoto’s te bewonderen op Instagram <3

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:55

Als ik instagram bekijk, dan kom ik de ene na de andere prachtige bestemming tegen!

Reply
Yova 10 maart 2018 - 07:46

Wereldkaarten is juist heel mooi. Moet war wel vinden zoiets. Ik kijk ook graag naar reizen. Ik vind zo mooi om te kijken. En kijk ook naar dieren in natuur. Groetjes,

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:56

Helemaal mee eens! Reisprogramma’s zijn echt leuk om te kijken en goed om je reislust te vergroten.

Reply
Madelon - Meer met mama 9 maart 2018 - 22:03

Wat een toffe post! Ik vind de wereldkaart super tof! Op TV kijken we best veel naar programma’s. Zelf doen zit er nu niet echt in met 3 kleine kindjes.

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:57

Dat maakt het al iets lastiger ja.. toch kom ik altijd veel gezinnen tegen die met jonge kids gaan reizen, daar heb ik altijd wel respect voor.

Reply
Xarifa 9 maart 2018 - 09:03

Ik doe het door reisblogs te lezen! Je kan ook gewoon heel goed een dagje in Nederland als reis zien.

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:58

Dat is zeker waar. Ik geniet ook altijd heel erg in Nederland. Één van mijn voornemens voor dit jaar was om meer van Nederland te ontdekken en dan met name de nationale parken die we hier hebben.

Reply
Grassiella 9 maart 2018 - 01:38

Ik kan me wel vinden in het oneindig wegdromen in de mooie bestemming plaatjes in magazines. Maar ook op tv.

Reply
Wanda 8 maart 2018 - 22:43

Vooral veel struinen op blogs en andere reissites om leuke plekjes te ontdekken waar ik nog zelf naar toe wil! Reisprogramma’s vind ik ook geweldig, net als het doorbladeren van reisgidsen. Vooral die van de Michelin bevallen me dan erg goed omdat ze ook buiten de geijkte paden gaan.

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 18:59

Het lezen van andere verhalen vind ik ook erg leuk om te doen en doe ik ook dagelijks. Toch altijd even een reeks andere reisblogs afstruinen…heerlijk!

Reply
Nicole Orriëns 8 maart 2018 - 14:07

Die wereldkaarten vind ik trouwens wel heel mooi. Ook al ben ik niet reislustig, die zou ik best op mijn muur willen hangen.

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:04

Daar hoef je inderdaad niet reislustig voor te zijn. 🙂

Reply
Cynthia 8 maart 2018 - 13:27

Naast dat ik een molloot ben (ik geef het maar gewoon toe), vind ik de landen daar altijd heel mooi in beeld gebracht. Dan wil ik meteen het vliegtuig pakken om het met eigen ogen te zien!

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:05

Haha, niets om je voor te schamen toch! Ik vind dat ook altijd zo mooi, vooral de dronebeelden.

Reply
Eva 8 maart 2018 - 11:52

Jaaaa ik kijk ook graag survivalprogramma’s!
En zo’n wereldkaart aan de muur vind ik ook super. Toch eens kijken op de website die je meegaf.

Groetjes, Eva
http://www.dark-rebel.com

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:05

Moet je zeker eens een kijkje nemen, er is zoveel leuks te vinden!

Reply
Ronny Kamp 8 maart 2018 - 07:47

‘Wanderlust’. Ik weet niet of ik dat wel echt heb. Op het moment niet in elk geval. Veel te druk met dochter van vier, werk en bloggen. 😉
Een dagtripje naar een leuke bestemming in Nederland gaat er echter wel in. 🙂

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:06

Ieder z’n eigen ding toch.. Nederland is ook heel mooi!

Reply
Nicole Orriëns 8 maart 2018 - 06:51

Mijn wanderlus is zo dood als een pier, en dat vind ik eigenlijk wel prima. Ik ben totaal niet reislustig : )

Reply
Inge 8 maart 2018 - 05:40

Ik doe graag iets met m’n reisfoto’s

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:07

Ik doe eigenlijk veel te weinig met mijn reisfoto’s.. ik zou er graag meer mee willen doen.

Reply
Danique | Feral Dreamer 7 maart 2018 - 21:46

Die wereldkaart heb ik ook, was super lang bezig met krassen van China haha. Leuk artikel, ik hoop ook dat ik op een dag heel veel verschillende Lonely Planets heb. Heb nu alleen nog maar Korea en China!

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:07

Haha, dat is wel een gunstig land met zo’n grote oppervlakte. 😀

Reply
Linda | travellersoftheworld 7 maart 2018 - 21:11

Ik heb een hele plank vol fotoboeken en dezelfde kraskaart als jij hebt. Sinds kort hebben wij ook een mooie wereldkaart op hout, bijna dezelfde, alleen die van ons heeft een fellere kleur groen en blauw. Ik vind ze echt gaaf! Zeker een toevoeging in huis 🙂 Leuk artikel met leuke inspiratie ook weer!

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:10

Ik vind het ook gaaf om zo’n wereldkaart aan de muur te hebben hangen. Fotoboeken maken ben ik dus echt slecht in hè… dat is een werkje wat bij mij altijd blijft liggen (ik moet nog fotoboeken maken van mijn reizen van 6 jaar geleden).. drama!

Reply
Lien 7 maart 2018 - 20:11

Ah wat een leuke blogpost! Ik mis de wall deco world map nog in je lijstje: https://footprintsaroundtheworld.be/wall-deco-world-map-thuis-en-toch-op-reis/

Reply
thatonetime 13 maart 2018 - 19:11

Die is ook gaaf ja! Ik heb ‘m gezien bij je en ben die ook al vaker op Facebook tegengekomen.

Reply
karin 7 maart 2018 - 16:58

ik kijk ook altijd graag naar survivalprogramma’s. Ik weet nu precies hoe ik water kan ontzilten met een stuk plastic 🙂

Reply
thatonetime 7 maart 2018 - 18:20

Haha topper!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More