Wanderlust in huis - wereldkaarten in huis 5

Wanderlust in huis #2: 6 tips en tricks

Hoewel mijn grootste passie reizen is, spendeer ik het meeste van mijn tijd gewoon thuis. Als ik niet op reis ben, denk ik graag aan reizen en gaat er geen dag voorbij dat ik niet met reizen bezig ben. Wat ik allemaal doe om mijn wanderlust aan te wakkeren lees je hier. Hoe creëer je wanderlust in huis?

Ondanks dat ik graag op reis ben (en dat is het liefste wat ik doe), zit ik vaker thuis. Ik vind dit echter helemaal niet erg. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Ik schreef al eens over de zes dingen die ervoor zorgen dat ik thuis toch elke dag aan reizen denk. Hier is het tweede deel van mijn reislustige bezigheden; wanderlust in huis.


Tips om wanderlust in huis te creëren.

1. Reisprogramma’s kijken 

Ik schreef al over de survivalprogramma’s die ik volg. Niet alleen laten ze hier goed zien hoe je moet overleven in de wildernis, ook laten ze je de meest prachtige (afgelegen) plekken op aarde zien. Wat een mooie bestemmingen komen hier voorbij en ik leer hier ook veel van.

Naast survivalprogramma’s kijk ik ook andere programma’s die in het teken van reizen staan. Zo kijk ik geregeld ‘3 op reis’ maar ook ‘Floortje naar het einde van de wereld’, ‘Reizen Waes’ en ‘Wie is de mol’ zijn favoriet. Ik vind het zo mooi om te zien hoe gaaf ze bepaalde bestemmingen in beeld kunnen brengen. En ja, hierdoor wordt de bucketlist alleen nog maar langer.


2. Tijdschriften 

Hoewel één van mijn goede voornemens is dat ik graag meer boeken wil lezen dit jaar, houd ik het toch vaak bij blogs en tijdschriften. Een boek is op de één of andere manier vaak toch een hele opgave. Een boek over reizen maakt het dan wel weer iets gemakkelijker.

Ik vind het heel tof om af en toe een reisblad te kopen. Daarnaast ben ik lid van het reismagazine Columbus Travel, waarvan elke maand een nieuw exemplaar op mijn deurmat verschijnt. Ik schaf ze aan voor de prachtige afbeeldingen die erin staan en de inspirerende reisverhalen.


3. Lonely Planet 

Nog even terug naar de reisboeken. Ik heb dus gewoon Lonely Planets in huis van bestemmingen waar ik nog nooit ben geweest. Soms koop ik ergens een Lonely Planet van een bestemming die op mijn bucketlist staat of wat me gewoon een toffe bestemming lijkt. Dan droom ik al een beetje weg voordat er überhaupt concrete plannen zijn om deze bestemming te bezoeken. Zo heb ik dus al jaren een lonely planet van Vietnam terwijl ik er nog nooit ben geweest. Zonde? Vind ik niet. Ik zie het als leuk leesvoer.


4. Wereldkaarten 

Ik houd van dingen aan de muur en in mijn huis die met reizen te maken hebben. Zo schreef ik al eens dat ik graag veel foto’s en kaarten van mijn reizen in huis heb staan. Ik vind mooie, grote wereldkaarten ook echt heel mooi. Nu heb ik al een tijdje een hele grote scratch map waar ik mijn reizen bijhoud en ben ik sinds kort trotse eigenaar van een grote wereldkaart voor aan mijn muur. Op uitnodiging van de website www.wereldkaarten.nl heb ik een wereldkaart uitgezocht die ik eigenlijk al heel lang in huis wilde hebben, maar wat er toch ook nooit echt van kwam tot op heden. Op de website kun je de wereld aan wereldkaarten vinden, zoals de gave wereldkaarten als schoolplaat of deze gave stadskaarten.  Nu wilde ik heel graag een wereldkaart op hout en ik ben echt heel blij met mijn keuze. Wat een prachtige kaart.

Neem eens een kijkje op de website van wereldkaarten.nl. Ze hebben zoveel moois en het is ook nog eens een goede en snelle levering.


5. Mijn website bijhouden 

Iets waar ik eigenlijk wel heel frequent mee bezig ben is mijn eigen website. Het schrijven van mijn reisverhalen en blogposts over de prachtige bestemmingen die ik heb bezocht, zorgt ervoor dat ik eigenlijk morgen weer het vliegtuig wil pakken om terug te gaan en een nieuw avontuur aan te gaan. Ook het uitzoeken van foto’s bij mijn blogposts vind ik echt leuk om te doen en hiermee is mijn passie ook echt mijn hobby geworden.


6. Netflix 

Inmiddels ben ik een echte Netflix fan. Hoewel de meeste series en films die ik kijk niet gerelateerd zijn aan reizen, zijn er toch genoeg mooie films en series om je wanderlust aan te wakkeren. Zo heb je natuurlijk Planet Earth, Our Planet en No Reservaties of Travels with my father (welke ik overigens wel echt té gespeeld vond). Heb je de docu’s Unbranded en Growing up Wild gezien?

Dit zijn inmiddels al twaalf dingen die ik doe om mijn huis ‘reisproof’ te maken. Wat doe jij om je wanderlust aan te wakkeren? 


Nieuwsgierig naar meer?

Wanderlust in huis: tips en tricks

Electronica op reis: wat neem ik mee in mijn koffer?

Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?

De leukste spellen voor het hele gezin

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tips

De leukste reisspellen om mee te nemen in je koffer

Bewust en duurzaam: milieuvriendelijke toiletartikelen

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

51 Responses

 1. Mijn wanderlust wakker ik graag aan. Alleen met een partner met autisme is een drukke en onbekende reis niet haalbaar. Daarom gaan we al jaren naar hetzelfde hotel. Gelukkig vind ik het daar ook prima. Mijn lijst van droomreizen is zeker aanwezig en best lang.

  1. Nou, dan mag je zeker niet klagen.. wat een gaaf vooruitzicht zeg! Hawaii staat ook wel hoog op mijn lijstje hoor, de natuur lijkt me er echt prachtig!

 2. Het is dat ik niet zoveel vakantiedagen heb. En om over die geldboom in de tuin maar te zwijgen… Anders wist ik het wel 🙂
  Eigenlijk doe ik niet zo heel veel om mijn reislust aan te wakkeren. Misschien komt dat omdat ik hier thuis ook heel veel leuke dingen om handen heb.
  Overigens ideale boeken van Lonely Planets

 3. Ja, Columbus vind ik zo’n prachtig tijdschrift! Toen mijn kids nog klein waren kregen ze alles met wereldbollen en vliegtuigjes en weet ik het allemaal, mini atlasjes, een hobbelvliegtuig i.p.v een paard, knuffeltreintjes haha. Arme kids besef ik nu ik dit schrijf 😉

 4. Ik probeer als ik een ander land ben, altijd een Engelse vertaling van een van hun favoriete schrijvers te pakken te krijgen. Misschien een ideetje voor je?

  1. Oh wat een leuk idee! Ik neem altijd voor mijn neefjes en nichtjes tijdens elke reis een t-shirt mee van de vakantiebestemming. Ook neem ik wel eens Engelse boekjes voor ze mee, kunnen ze Engelse woordjes leren.

 5. Wat pak je het leuk aan! Je kan inderdaad geen 365 dagen per jaar op vakantie helaas! Ik ga volgende week enkele dagen voor het eerst naar Londen! 🙂

  1. Ik vond Londen echt een leuke stad. Er heerst zo’n tof sfeertje daar. Heel veel plezier en geniet ervan!

 6. Is helaas al weer veel te lang geleden dat we op vakantie zijn geweest, voor nu geniet ik vooral van de verhalen van anderen.

  1. Dat is ook al leuk toch. Ik vind verhalen van anderen lezen echt leuk. Zo wordt mijn bucketlist alleen maar langer..

 7. Ik heb vrijwel geen reiservaring maar ik vind het wel leuk om reisblogs te lezen en om reisfoto’s te bewonderen op Instagram <3

 8. Wereldkaarten is juist heel mooi. Moet war wel vinden zoiets. Ik kijk ook graag naar reizen. Ik vind zo mooi om te kijken. En kijk ook naar dieren in natuur. Groetjes,

  1. Helemaal mee eens! Reisprogramma’s zijn echt leuk om te kijken en goed om je reislust te vergroten.

  1. Dat maakt het al iets lastiger ja.. toch kom ik altijd veel gezinnen tegen die met jonge kids gaan reizen, daar heb ik altijd wel respect voor.

  1. Dat is zeker waar. Ik geniet ook altijd heel erg in Nederland. Één van mijn voornemens voor dit jaar was om meer van Nederland te ontdekken en dan met name de nationale parken die we hier hebben.

 9. Vooral veel struinen op blogs en andere reissites om leuke plekjes te ontdekken waar ik nog zelf naar toe wil! Reisprogramma’s vind ik ook geweldig, net als het doorbladeren van reisgidsen. Vooral die van de Michelin bevallen me dan erg goed omdat ze ook buiten de geijkte paden gaan.

  1. Het lezen van andere verhalen vind ik ook erg leuk om te doen en doe ik ook dagelijks. Toch altijd even een reeks andere reisblogs afstruinen…heerlijk!

 10. Naast dat ik een molloot ben (ik geef het maar gewoon toe), vind ik de landen daar altijd heel mooi in beeld gebracht. Dan wil ik meteen het vliegtuig pakken om het met eigen ogen te zien!

  1. Haha, niets om je voor te schamen toch! Ik vind dat ook altijd zo mooi, vooral de dronebeelden.

 11. ‘Wanderlust’. Ik weet niet of ik dat wel echt heb. Op het moment niet in elk geval. Veel te druk met dochter van vier, werk en bloggen. 😉
  Een dagtripje naar een leuke bestemming in Nederland gaat er echter wel in. 🙂

  1. Ik doe eigenlijk veel te weinig met mijn reisfoto’s.. ik zou er graag meer mee willen doen.

 12. Die wereldkaart heb ik ook, was super lang bezig met krassen van China haha. Leuk artikel, ik hoop ook dat ik op een dag heel veel verschillende Lonely Planets heb. Heb nu alleen nog maar Korea en China!

 13. Ik heb een hele plank vol fotoboeken en dezelfde kraskaart als jij hebt. Sinds kort hebben wij ook een mooie wereldkaart op hout, bijna dezelfde, alleen die van ons heeft een fellere kleur groen en blauw. Ik vind ze echt gaaf! Zeker een toevoeging in huis 🙂 Leuk artikel met leuke inspiratie ook weer!

  1. Ik vind het ook gaaf om zo’n wereldkaart aan de muur te hebben hangen. Fotoboeken maken ben ik dus echt slecht in hè… dat is een werkje wat bij mij altijd blijft liggen (ik moet nog fotoboeken maken van mijn reizen van 6 jaar geleden).. drama!

  1. Die is ook gaaf ja! Ik heb ‘m gezien bij je en ben die ook al vaker op Facebook tegengekomen.

 14. ik kijk ook altijd graag naar survivalprogramma’s. Ik weet nu precies hoe ik water kan ontzilten met een stuk plastic 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.