Een wereldkaart aan de muur van wereldkaarten.nl

by thatonetime
44 comments
Wereldkaarten 11

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje in mijn mailbox met de vraag of ik een wereldkaart wilde ontvangen. Een mooie wereldkaart komt natuurlijk altijd goed uit en nu is het ook nog eens zo dat ik binnenkort ga verhuizen.

Wereldkaarten

Na deze uitnodiging ben ik gelijk inspiratie gaan opdoen op de website van wereldkaarten.nl. Je kunt hier uit meer dan 90 verschillende soorten wereldkaarten kiezen. Een toffe optie vind ik een wereldkaart als schoolplaat. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals een wereldkaart op plexiglas, canvas, aluminium, hout of een behangetje. Omdat ik al een hele mooie wereldkaart op hout heb, koos ik deze keer voor een kaart op canvas. Ook kun je hier toffe gadgets en cadeau’s vinden voor de reizigers onder ons. Vooral de wereldbol vind ik erg gaaf.


Hoe kies je een wereldkaart?

Met meer dan 90 soorten wereldkaarten is het een hele klus om een wereldkaart te kiezen. In welke kleur wil ik de kaart? Welke kleur moet de achtergrond hebben? Ik weet nog niet eens welke kleur mijn nieuwe huis krijgt. Kies ik een wereldkaart die goed bij mijn andere wereldkaarten past? Ga ik juist voor een compleet andere kaart? Wil ik een abstracte kaart? Of een echt ouderwetse kaart zoals ik die uit de atlas ken? Het is een hele klus om te kiezen en het liefste wil ik er een stuk of veertien in mijn winkelmandje doen. Na lang wikken en wegen kies ik er ééntje uit en besluit ik die te bestellen.


De wereldkaart bestellen 

Na het kiezen van een toffe wereldkaart kan ik een formaat kiezen. Dit kun je doen van 40 x 30 cm tot wel 200 x 150 cm. Ik kies voor een kaart van 120 x 90 cm. Bij sommige wereldkaarten kun je iets bijbestellen zoals vlaggetjes om in je wereldkaart te prikken waar je allemaal bent geweest. Omdat mijn kaart op canvas is krijg ik de mogelijkheid om hier een baklijst bij te bestellen. Ik sla deze optie over en ga naar mijn winkelmandje.


Het resultaat

Na betaling was het afwachten wanneer de wereldkaart thuisbezorgd zou worden. De website belooft het pakket binnen vijf dagen te leveren. Ik ging op vakantie maar naar verluid was het pakketje binnen de beloofde tijd afgeleverd en stond er thuis een leuk cadeautje op mij te wachten.

Het pakket werd netjes ingepakt afgeleverd waardoor de wereldkaart heelhuids en zonder beschadigingen is afgeleverd. De lading noppenfolie waarin het canvas verwikkeld zat was erg in trek bij mijn neefjes en nichtjes.


Mijn mening

Ik ben erg tevreden met de wereldkaart. Ik koos voor een kaart met twee wereld halfronden naast elkaar. De kleur is erg mooi en helder op het canvasdoek. Het doek is goed gespannen en ik vind het ook een pluspunt dat de wereldkaart doorloopt op de zijkanten van het canvas.


Nieuwsgierig naar meer? 

Ik schreef al eerder over wanderlust in huis. Wanneer ik niet op reis ben, word ik maar al te graag herinnerd aan al mijn mooie reizen die ik heb gemaakt en aan alles wat met reizen te maken heeft. Lees voor meer informatie mijn andere artikelen eens over wanderlust in huis.

6x wanderlust in huis

6x wanderlust in huis #2

Wil je zelf zo’n mooie wereldkaart in huis? Kijk dan eens op de website van wereldkaarten.nl.

Is misschien een toffe canvas foto meer iets voor jou moet je eens een kijkje nemen op de website van CanvasCompany.nl.

♥ Janet 

⇒ Deze blogpost is geschreven in samenwerking met wereldkaarten.nl.

You may also like

44 comments

Jessica 17 november 2018 - 09:30

Ik kan me goed voorstellen dat het inderdaad lastig kiezen is haha, ik krijg van websites met zo veel aanbod ook altijd een beetje keuzestress ;p Maar je hebt een goede keuze gemaakt, die vintage stijl is tof!

Reply
thatonetime 24 november 2018 - 20:38

Ik ben er ook erg blij mee maar ik snap je probleem haha.

Reply
Inge 15 november 2018 - 15:04

Ik ben ook al de hele tijd op die website aan het kijken naar de wereldkaarten! Goed om hier een review te vinden. Je bent dus wel erg tevreden over de kwaliteit van het canvas en de print?

Reply
thatonetime 24 november 2018 - 20:19

Ja, de print is erg helder op het canvas!

Reply
Zineb 14 november 2018 - 13:42

Super gaaf dit! Ik ben al een tijdje opzoek naar een wereld kaart maar er zijn zoveel verschillende. Deze staat nu wel in mijn top 3!

Reply
thatonetime 14 november 2018 - 15:56

Pff het is lastig kiezen he… #luxeproblemen 😉

Reply
Chicamoms 13 november 2018 - 19:30

Supergaaf zijn ze, heb er zelf ook 1!

Reply
thatonetime 14 november 2018 - 15:52

Heel gaaf. Wat voor soort kaart heb jij?

Reply
Frederique 13 november 2018 - 19:18

Wij hebben ook een wereldkaart in huis hangen maar die is best lelijk al zeg ik het zelf haha. Jij hebt een erg mooi exemplaar. Ik houd ervan dat het een beetje vintage aandoet.

Reply
thatonetime 14 november 2018 - 15:51

Whahaha tijd voor een nieuwe kaart dus.

Reply
natalie 13 november 2018 - 07:27

Ik vind een wereldkaart wel tof aan de muur, maar ze moeten passen in mijn scandinavisch interieur, dus zou liever een moderne variant hebben

Reply
thatonetime 13 november 2018 - 17:25

Het moet inderdaad passen bij je interieur.. je kunt niet zomaar elke willekeurige wereldkaart ophangen. Op de website van wereldkaarten.nl zijn er meer dan 90 dus wellicht zit er wat voor je bij. 🙂

Reply
Nadia 13 november 2018 - 06:18

Wij hebben één met een vingerprint! Vond het destijds wel lastig kiezen met al die verschillede dingen.

Reply
thatonetime 13 november 2018 - 17:20

Gaaf! Dat kan ik me heel goed voorstellen ja..

Reply
Sylvie | getoutoftown.be 12 november 2018 - 19:54

Leuk exemplaar heb je gekozen. En sowieso is een wereldkaart fijn om te hebben. Je ziet altijd wat nieuws. Ik ben ook heel blij met de mijne.

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 20:01

Super tof! Wat voor wereldkaart heb jij aan de muur hangen?

Reply
Melissa 12 november 2018 - 18:32

Heel stoer, zou het zelf niet in de woonkamer hangen. Maar vind wel heel gaaf

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 19:01

Ergens anders in huis wel of überhaupt geen wereldkaart?

Reply
Yousra Yasmine 12 november 2018 - 18:03

Wauw wat een mooie wereldkaart! Ik vind het altijd prachtig! Ik ben nu opzoek naar een wereldbol voor in huis hihi maar een poster is ook super gaaf! Nu twijfel ik hihi! Ik ga nu eens kijken op de site waar jij je wereldkaart hebt gekocht! Bedankt voor de tip!

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 18:13

Een wereldbol vind ik ook erg gaaf! Maar dan niet zo’n standaard wereldbol die we van school kennen. 🙂

Reply
Mieke | mieksmind 12 november 2018 - 16:46

Zelf heb ik een wereldkaart waarbij ik de landen ‘open’ kan krassen waar ik ben geweest

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:20

Leuk! Ik heb ook een scratch map! Heb je al veel opengekrast?

Reply
mario 12 november 2018 - 14:51

Wat een leuk cadeautje voor iemand die gek is op reizen. Met de kleuren en achtergrond is het ook nog mooier dan de standaard wereldkaart.

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:21

Gaaf he! Zeker een leuk cadeau.. Ik kan niet genoeg wereldkaarten hebben! 😉

Reply
Gabrielle 12 november 2018 - 13:55

Ik ben eigenlijk een rasechte huismus, maar zo’n kaart weet ik wel op zijn waarde te schatten. Ik kan me super goed indenken dat hij aan mooie plekjes herinnert en inspireert tot volgende reizen!

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:22

Niets mis met een rasechte huismus.. 😉 Droom je wel eens van plekjes ver weg of heb je daar helemaal geen behoefte aan?

Reply
Linda 12 november 2018 - 11:36

Wat een mooie wereldkaart! Ik heb zelf een andere kaart aan de muur hangen en vind het heerlijk om bij de kaart weg te dromen en toekomstige reisjes te plannen ☺️

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:23

Niets leuker dan dat toch! 🙂 Genieten!

Reply
the lemon kitchen 12 november 2018 - 11:30

wow super mooi zeg, wil ik ook wel! Thnx voor de tip

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:23

Leuk!! Wat heb jij aan de muur hangen dan?

Reply
alexa 12 november 2018 - 11:15

ah leuk hoor! ik heb al heel veel dingen aan de muur en een andere wereldkaart! maar hij zal ongetwijfeld mooi bij jou staan!

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:24

Vast en zeker! Wat voor wereldkaart heb jij dan?

Reply
Felice Veenman 12 november 2018 - 09:35

volgens mij ben je niet langer hip en hot als je geen wereldkaart aan de muur hebt hangen !

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:25

Haha is dat zo? Ik ken nog genoeg mensen die er geen hebben. 😉

Reply
Mira 12 november 2018 - 09:08

Heel mooi vind ik deze, niet zo´n standaard kaart!

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:25

Gaaf ontwerp he! Ze hebben zoveel leuke kaarten op de site staan.. #ikwilzeallemaalwel

Reply
Marion 12 november 2018 - 08:49

Ik heb een Wereldkaart in de vorm van een oude schoolplaat, die een prachtige plek heeft gekregen in de kamer van onze zoon.

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:26

Wat gaaf zeg. Zo’n schoolplaat lijkt me ook echt mooi.

Reply
priscilla 12 november 2018 - 08:39

Heel erg gaaf! Denk dat als je veel reist en ziet van de wereld dat het geweldig is om dit te hebben.

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:26

Dat denk ik ook! Maar ook als je niet zo veel reist lijkt me dit prachtig aan de muur.

Reply
lodi 12 november 2018 - 06:59

Je ziet ze nu natuurlijk weer erg veel voorbij komen en ik vind ze altijd erg leuk, ik ben vooral verrast door de grote diversiteit. Mooi hoor.

Reply
thatonetime 12 november 2018 - 17:27

Ik kon ook amper kiezen door de hoeveelheid… maar als dat het enige probleem is! 😉

Reply
Linda | travellersoftheworld 10 november 2018 - 19:21

Wij hebben precies dezelfde en ik ben er ook super blij mee. Hij is zo mooi

Reply
thatonetime 10 november 2018 - 21:11

Super leuk! Ik zag ‘m al bij jullie op de website! 😀

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More