Uluru, Australië 2011 - 17

Een jaar werken en reizen in Australië

Een jaar naar het buitenland. Het is niet niks. Wat voor mij een redelijke impulsieve actie was vooraf, bleek uiteindelijk één van de beste beslissingen te zijn uit mijn leven. In deze blogpost vertel ik in een notendop hoe mijn jaar Australië was.

Een jaar Australië

Werken in Perth

Eind november 2012 vertrok ik in mijn eentje naar Australië. Ik had net mijn opleiding afgerond. De dag voordat ik vertrok had ik nog mijn diploma op kunnen halen. Na afscheid te hebben genomen van mijn vrienden en familie liep ik met mijn backpack op mijn rug door de douane. Vanaf dat moment stond ik er helemaal alleen voor. Op naar Australië. Dit was mijn eerste solo-reis. En ik houd niet van half werk, dus ik bleef gelijk een heel jaar weg.

Na een reis van zo’n 30 uur zette ik laat op de avond voet op Australië. Hier werd ik opgewacht door de vader van het gezin waar ik zou gaan werken. Voordat ik naar Australië ging, had ik al werk geregeld. Ik zou voor ruim een half jaar als au-pair gaan werken in Perth. Ik ben op zich niet echt van het plannen, maar het was toch wel fijn om opgevangen te worden in een vreemd land.


Al snel kwam ik in aanraking met andere au-pairs en ontmoette ik veel locals. Heel fijn om naast mijn werk ook de stad te kunnen verkennen met lotgenoten. Ik had een fantastische tijd waarin ik veel vrienden heb gemaakt. Zelfs tegenwoordig heb ik nog contact met een aantal van deze mensen en zo heb ik al meerdere trips gemaakt om ze op te zoeken.

Ik was redelijk snel gesetteld in Perth. Ik had een fijn gezin waar ik voor werkte met leuke kinderen. Ik had veel vrienden waar ik mee ging sporten en op stap ging. Na een tijdje kwam ik ook in contact met de Nederlandse school in Perth. Hier kon ik een semester lang het team versterken en Nederlandse les geven aan kinderen, helemaal top!


Roadtrippen door het land

Na ruim een half jaar was het tijd om het inmiddels vertrouwde Perth vaarwel te zeggen. De komende maanden zou ik gaan reizen door Australië. Hoewel ik niet heel enthousiast was, zou ik de komende weken gaan kamperen in een tentje. Ik wilde graag met de auto door Australië reizen en op plekken komen waar je niet zomaar kunt komen. Ik wilde mijn eigen route kunnen bepalen en niet afhankelijk zijn van de bus-, trein- of vliegroute. We hebben maandenlang met de auto door het land gereisd. Wonder boven wonder vond ik het kamperen nog fantastisch ook!

We kwamen op hele gave plaatsen en sliepen met ons tentje op de meest bijzondere plekken, heerlijk. Het kost wel wat moeite; elke avond een plek vinden om onze tenten neer te zetten, hout verzamelen voor het vuur, tenten opzetten, eten maken op het vuur en dat elke dag weer. Al deze moeite is het dubbel en dwars waard geweest.

De route van mijn roadtrip was: Perth- Lancelin- the Pinnacles- Kalbarri NP- Shell Beach- Monkey Mia- Exmouth- Carnarvon- Karijini NP- Port Hedland- Broome- Cape Leveque- Derby- Windjana Gorge NP the Kimberley- Tunnel Creek- Katherine- Daly Waters- Alice Springs- Kings Canyon- Uluru/ Ayers Rock- the Olga’s- Alice Springs- Darwin- Townsville- Cairns- Airlie Beach.


Na zo’n vier maanden te hebben gedaan over bovengenoemde route, zou mijn reis stoppen in Airlie beach waar ik de laatste weken zou wonen en werken in een kroeg, een kebabzaak en als schoonmaakster van vakantiehuizen. Leuke backpackersjobs! Ik wilde graag nog verder naar het zuiden afreizen (Brisbane, Sydney en Melbourne), maar het geld was helaas op dus kon ik in principe geen kant op. Ik was genoodzaakt om in Airlie Beach te blijven, niet heel vervelend als je daar in de zomer zit en je hebt de Whitsundays binnen handbereik. Ook dit bleek een fantastische periode te worden.


Een jaar Australië genoeg?

Mijn tijd zat er helaas na een jaar op. De laatste periode had ik dus in Airlie gewerkt, waardoor ik nog lang niet alles heb kunnen zien. Dit was voor veel mensen nogal raar om te horen dat ik een jaar in Australië was geweest, zonder de grote steden als Sydney en Melbourne bezocht te hebben. Ik vond het totaal niet erg, want ik had een toptijd gehad. Bovendien was dit natuurlijk een goede reden om terug te komen naar Australië en de rest van het land te ontdekken. Dat bleek ik twee jaar later te gaan doen.

Na precies 365 dagen stond ik dus weer op Schiphol waar mijn familie en vrienden weer stonden.. Maar ditmaal om mij weer welkom te heten.

Ik kan iedereen aanraden om dit fantastische land te bezoeken. Australië is gemakkelijk bereisbaar, ideaal om te werken en om optimaal vakantie te houden!

Heb jij ook wel eens gewoond of gewerkt in het buitenland?


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Lijkt werken in het buitenland jou leuk? Check dan hier eens!

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.