Een jaar werken en reizen in Australië

by thatonetime
27 comments
Uluru, Australië 2011 - 17

Een jaar naar het buitenland. Het is niet niks. Wat voor mij een redelijke impulsieve actie was vooraf, bleek uiteindelijk één van de beste beslissingen te zijn uit mijn leven. In deze blogpost vertel ik in een notendop hoe mijn jaar Australië was.

Een jaar Australië

Werken in Perth

Eind november 2012 vertrok ik in mijn eentje naar Australië. Ik had net mijn opleiding afgerond. De dag voordat ik vertrok had ik nog mijn diploma op kunnen halen. Na afscheid te hebben genomen van mijn vrienden en familie liep ik met mijn backpack op mijn rug door de douane. Vanaf dat moment stond ik er helemaal alleen voor. Op naar Australië. Dit was mijn eerste solo-reis. En ik houd niet van half werk, dus ik bleef gelijk een heel jaar weg.

Na een reis van zo’n 30 uur zette ik laat op de avond voet op Australië. Hier werd ik opgewacht door de vader van het gezin waar ik zou gaan werken. Voordat ik naar Australië ging, had ik al werk geregeld. Ik zou voor ruim een half jaar als au-pair gaan werken in Perth. Ik ben op zich niet echt van het plannen, maar het was toch wel fijn om opgevangen te worden in een vreemd land.


Al snel kwam ik in aanraking met andere au-pairs en ontmoette ik veel locals. Heel fijn om naast mijn werk ook de stad te kunnen verkennen met lotgenoten. Ik had een fantastische tijd waarin ik veel vrienden heb gemaakt. Zelfs tegenwoordig heb ik nog contact met een aantal van deze mensen en zo heb ik al meerdere trips gemaakt om ze op te zoeken.

Ik was redelijk snel gesetteld in Perth. Ik had een fijn gezin waar ik voor werkte met leuke kinderen. Ik had veel vrienden waar ik mee ging sporten en op stap ging. Na een tijdje kwam ik ook in contact met de Nederlandse school in Perth. Hier kon ik een semester lang het team versterken en Nederlandse les geven aan kinderen, helemaal top!


Roadtrippen door het land

Na ruim een half jaar was het tijd om het inmiddels vertrouwde Perth vaarwel te zeggen. De komende maanden zou ik gaan reizen door Australië. Hoewel ik niet heel enthousiast was, zou ik de komende weken gaan kamperen in een tentje. Ik wilde graag met de auto door Australië reizen en op plekken komen waar je niet zomaar kunt komen. Ik wilde mijn eigen route kunnen bepalen en niet afhankelijk zijn van de bus-, trein- of vliegroute. We hebben maandenlang met de auto door het land gereisd. Wonder boven wonder vond ik het kamperen nog fantastisch ook!

We kwamen op hele gave plaatsen en sliepen met ons tentje op de meest bijzondere plekken, heerlijk. Het kost wel wat moeite; elke avond een plek vinden om onze tenten neer te zetten, hout verzamelen voor het vuur, tenten opzetten, eten maken op het vuur en dat elke dag weer. Al deze moeite is het dubbel en dwars waard geweest.

De route van mijn roadtrip was: Perth- Lancelin- the Pinnacles- Kalbarri NP- Shell Beach- Monkey Mia- Exmouth- Carnarvon- Karijini NP- Port Hedland- Broome- Cape Leveque- Derby- Windjana Gorge NP the Kimberley- Tunnel Creek- Katherine- Daly Waters- Alice Springs- Kings Canyon- Uluru/ Ayers Rock- the Olga’s- Alice Springs- Darwin- Townsville- Cairns- Airlie Beach.


Na zo’n vier maanden te hebben gedaan over bovengenoemde route, zou mijn reis stoppen in Airlie beach waar ik de laatste weken zou wonen en werken in een kroeg, een kebabzaak en als schoonmaakster van vakantiehuizen. Leuke backpackersjobs! Ik wilde graag nog verder naar het zuiden afreizen (Brisbane, Sydney en Melbourne), maar het geld was helaas op dus kon ik in principe geen kant op. Ik was genoodzaakt om in Airlie Beach te blijven, niet heel vervelend als je daar in de zomer zit en je hebt de Whitsundays binnen handbereik. Ook dit bleek een fantastische periode te worden.


Een jaar Australië genoeg?

Mijn tijd zat er helaas na een jaar op. De laatste periode had ik dus in Airlie gewerkt, waardoor ik nog lang niet alles heb kunnen zien. Dit was voor veel mensen nogal raar om te horen dat ik een jaar in Australië was geweest, zonder de grote steden als Sydney en Melbourne bezocht te hebben. Ik vond het totaal niet erg, want ik had een toptijd gehad. Bovendien was dit natuurlijk een goede reden om terug te komen naar Australië en de rest van het land te ontdekken. Dat bleek ik twee jaar later te gaan doen.

Na precies 365 dagen stond ik dus weer op Schiphol waar mijn familie en vrienden weer stonden.. Maar ditmaal om mij weer welkom te heten.

Ik kan iedereen aanraden om dit fantastische land te bezoeken. Australië is gemakkelijk bereisbaar, ideaal om te werken en om optimaal vakantie te houden!

Heb jij ook wel eens gewoond of gewerkt in het buitenland?


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Lijkt werken in het buitenland jou leuk? Check dan hier eens!

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet


You may also like

27 comments

Ctheworld 15 november 2018 - 22:10

Komende zomer gaan wij vier weken naar Australië. Van Perth naar Darwin, met jeep en daktent. Ik krijg er helemaal zin in als ik jouw verhaal lees. Was ik ma mijn studie ook maar een jaar maar Australië gegaan (ipv naar Parijs)!

Reply
thatonetime 24 november 2018 - 20:30

Heerlijk, dan heb je een mooie reis voor de boeg. Dat vond ik het mooiste gedeelte van het land. Ga vooral naar Karijini NP en lekker kamperen op de mooiste plekjes!

Reply
Woodrow Bultron 24 februari 2018 - 08:02

I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

Reply
Kimberly 17 september 2017 - 09:14

Mooi die herinneringen, staat nog steeds op m’n lijstje!

Reply
Bo 16 september 2017 - 08:08

Super gaaf dat je dit hebt kunnen doen. Die herinnering neemt niemand je meer af.

Reply
Karel 11 september 2017 - 09:04

Leuk, een reis vol verhalen die je hele leven nog bij zullen blijven.

Reply
Kimberly 11 september 2017 - 07:05

Wauw zeg.. Ik vind altijd dat mensen zoveel lef hebben om gewoon te gaan! Stoer!

Reply
marjolein 10 september 2017 - 19:37

Wat een heerlijke ervaring moet dat zijn geweest op een prachtige locatie, sweet memories

Reply
Girls-Things 10 september 2017 - 09:53

Wat ontzettend gaaf! Een hele mooie ervaring lijkt mij dat.

Reply
Willem Meester 9 september 2017 - 06:33

Wij zijn een startend gezin en hebben ook dit soort plannen in ons hoofd. Goed om te lezen dat dit je zo goed is bevallen. Voor ons is de puzzel nog wat ingewikkelder maar heb er al het vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Reply
Miss K 8 september 2017 - 16:42

Lijkt me echt leuk! Goed dat je die beslissing genomen hebt! volgens mij echt een topervaring

Reply
Ester 8 september 2017 - 14:09

De ervaring die je op zo’n trip opdoet is onbetaalbaar.
Heerlijk!!

Reply
Kevin 8 september 2017 - 13:22

Wauw wat geweldig dat je dit gedaan hebt. Ik wil ook nog steeds in het buitenland wonen en werken. Zit nergens aan vast nog dus kan eigenlijk zo gaan. Australië lijkt mij echt een mooi land om nog eens te zien!

Reply
Yalou - We Are The Earth.nl 8 september 2017 - 10:52

‘En ik houd niet van half werk, dus ik bleef gelijk een heel jaar weg’ – love it. Heel vet dat je dat gedaan hebt. Ik hoor van zoveel mensen dat ze werkend en kamperend door Australië zijn getrokken, en de verhalen en foto’s zijn zo mooi en inspirerend! Ooit, ooit volg ik je voorbeeld, wellicht als ik zelf afgestudeerd ben 😉

Reply
Joyce 8 september 2017 - 09:47

Stoer zeg! Australië lijkt me geweldig!

Reply
Beau Bewust 8 september 2017 - 09:30

Wauw wat te gek zeg, leuk ook dat je nog steeds contact hebt met mensen die je vandaar kent.

Reply
Nicole Orriëns 8 september 2017 - 05:18

Wat geweldig dat je er zo goed op terugkijkt en dat het zelfs de beste beslissing van je leven is. Leuk om te lezen!

Reply
Carlijn 7 september 2017 - 17:08

Wat cool dat je de knoop hebt doorgehakt om te gaan, wat een superervaring! Ben stiekem wel een beetje jaloers!

Reply
Ana Rita 6 september 2017 - 19:51

Super leuk verslag! Ik heb tot mijn 4e in mijn geboorteland Portugal gewoond, en tijdens mijn studie ben ik 2x een halfjaar weg geweest, eerst Athene en daarna Curaçao. Ik snap je gevoel rondom het reizen dus erg goed!

Een van mijn huisgenoten uit Athene reist nu trouwens ook door Australië in een eigen busjes waar ze ook in woont. Ik ben zo jaloers op haar foto’s, wat een vrijheid moet dat zijn! Zelf droom ik ervan om een keer naar Whitsunday te gaan 🙂

Reply
Sandy 6 september 2017 - 10:50

Bijzonder knap dat je dit allemaal doet. Ik ben echt een scheitlaars en zou denk ik niet een vol jaar in mijn eentje weg kunnen. ^_^

Reply
thatonetime 6 september 2017 - 15:30

Haha ze zeggen altijd dat je het gewoon moet doen. Dan kom je er wel achter hoe leuk het is.. 😉

Reply
Andrea 6 september 2017 - 08:42

Wauw wat een te gekke ervaring lijkt me Dat! Gewoon heerlijk een jaar ertussen uit en op mooie plekken slapen in een tent. Het klinkt heerlijk.

Reply
Rinette 6 september 2017 - 08:24

Wat gaaf dat je dit gedaan hebt! Ik zou het denk ik niet durven een jaar lang alleen weg. Australië is ook niet om de hoek. Leuk dat je nog steeds contact hebt met mensen die je daar ontmoet hebt.

Reply
Judith 6 september 2017 - 07:22

Echt een fantastische reis! Ik heb hetzelfde gedaan in Spanje toen ik een jaar of 17 was, de vrienden van toen heb ik nog contact mee, je bouwt zo een leuke band op

Reply
thatonetime 6 september 2017 - 15:30

Ja dat is één van de leukste dingen he..

Reply
Lodi 6 september 2017 - 06:47

Heel leuk om te lezen, toen ik 20 jaar geleden een jaar ging werken in Australië was het allemaal nog best nieuw. Ik had geen werk geregeld dat kwam daar allemaal. Ik heb uiteindelijk in dat jaar een heel rondje gemaakt met af en toe werken bij een fruitboer. Heerlijk om jouw verhaal te lezen.

Reply
thatonetime 6 september 2017 - 15:29

Ik kan me voorstellen dat het toen nog een stuk moeilijker was dan tegenwoordig. Wel gaaf hoor!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More