Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?

by thatonetime
9 comments

Inmiddels hebben we alweer volop last van gure herfstwinden, uitgedunde bomen en regenbuien. De temperaturen beginnen te dalen en elke ochtend loop ik door het dauw. De winter is in aantocht. Hoewel een langverwachte wintersportreis naar Zwitserland helaas niet gaat plaatsvinden deze winter, zal ik me alsnog moeten opmaken voor een periode van kou.. een winter in eigen land. En ook die kom ik niet door zonder de juiste maatregelen: de juiste winterkleding.

Zonder welke kledingstukken kan ik de deur niet uit in de winter?

Wie mij kent, weet dat ik echt niet goed gedij in de winter. Ik ben een koukleum; ik heb het snel en vaak koud, lig altijd onder meerdere kleedjes en dekentjes, stook de kachel flink en ga niet de deur uit zonder mezelf goed ingepakt te hebben. Ik draag (niet overdreven) vaak een hemd, shirt, vest en dan nog eens een goede winterjas. Mijn winterkleding moet goed bestand zijn tegen kou en regen, want anders overleef ik het niet. Helemaal nu ik dagelijks met Neo moet wandelen. 😉

Oktober 2020 - Wandelen in winterkleding

Winterjas

In mijn oude winterjas woon ik al ongeveer drie jaar, dus een nieuwe jas kan geen kwaad. Voor aankomende winter heb ik voor het eerst in mijn leven een ski-jas gehaald. Helaas kan ik hem niet gebruiken tijdens mijn reis naar de sneeuw, maar draag ik de jas gewoon in Nederland. Wie weet krijgen we ook hier sneeuw. Ik zocht een jas uit de uitgebreide collectie van winterjassen van Protest uit, in de hoop dat deze warm genoeg zou zijn. Bij het zoeken naar een winterjas kijk ik altijd goed naar de isolerende materialen, maar ook naar het draagcomfort en gebruiksgemak. Daarnaast heb ik ditmaal gekozen voor een opvallend kleurtje voor toekomstige activiteiten in de sneeuw. Inmiddels heb ik de jas al een aantal dagen binnen en ben erg tevreden over het resultaat. Het kleurtje komt ook hier prima van pas, als ik in de ochtend of avond met de hond ga wandelen.