That One Time reisverhalen: Antelope Canyon, Amerika

Wishlist: deze National Parks in het zuidwesten van Amerika wil ik nog bezoeken

Als je blij wordt van natuurpracht, dan zit je goed met een trip naar de Verenigde Staten van Amerika. De landschappen zijn er erg divers; van torenhoge bossen tot diepe dalen en droge zoutvlaktes en van immense watervallen en hoge bergtoppen tot gevaarlijke vulkanen, geisers en wildlife. Ik had het geluk om al een paar van deze prachtige Nationale Parks af te vinken tijdens onze roadtrip door het zuidwesten van Amerika, maar helaas hebben wij niet alles kunnen zien. Hier lees je welke National Parks in het zuidwesten van Amerika nog op mijn wishlist staan.

National Parks in Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is een onwijs groot land en daarmee is de diversiteit qua natuurpracht enorm. Tijdens onze roadtrip van vier weken door het zuidwesten van Amerika heb ik dan ook al enorm genoten van mijn eerste kennismaking met Amerika. Beter gezegd; het heeft al mijn verwachtingen dik overtroffen. Een reis naar Amerika stond nooit echt bovenaan mijn lijst, maar inmiddels weet ik wel beter.

In Amerika vind je maar liefst 63 nationale parken, waarvan de meeste parken in Californië en Alaska te vinden zijn (maar liefst acht parken in elke staat) en meerdere parken ook op de UNESCO werelderfgoedlijst te vinden zijn.

Voor een flinke dosis natuur en wildlife ben je in Amerika dus aan het goede adres. Met veel waardevolle tips van mede-reisbloggers maakte ik een wishlist van National Parks in het zuidwesten van Amerika die ik graag eens wil bezoeken. Zo spotte Ivonne van Myfootprints deze machtige bizon hierboven in Yellowstone.

Welke National Parks in het zuidwesten van Amerika heb ik bezocht?

Tijdens onze roadtrip van vier weken door het zuidwesten van Amerika stond ik keer op keer versteld van de indrukwekkende landschappen. Tijdens deze reis bezocht ik meerdere National Parks en het waren stuk voor stuk hoogtepunten. Ik bezocht onderstaande National Parks tijdens onze roadtrip, kijk je mee?

1. Yosemite National Park 

2. Death Valley National Park 

3. The Grand Canyon National Park

4. Monument Valley National Park 

5. Zion National Park 

6. Bryce Canyon National Park

7. Joshua Tree National Park 

National Parks in het zuidwesten van Amerika die nog op mijn wishlist staan

Met zo veel National Parks in het land, was het voor mij onmogelijk om alle parken te bezoeken tijdens onze vierweekse roadtrip. En dan moet je keuzes maken. Gelukkig bestaat er in deze situatie geen verkeerde keuze, want elk National Park is een beleving op zich.

In het zuidwesten van Amerika zijn een aantal National Parks die ik nog niet heb bezocht, maar waarvoor ik dus graag eens terugkom.

1. Channel Islands National Park

Tijdens onze roadtrip door het zuidwesten van Amerika, had ik nog nooit gehoord van de Channel Islands. Als ik dit eerder had geweten, had ik zeker een bezoek aan Channel Islands National Park willen plannen omdat een eiland bezoeken altijd een goed idee is.

Channel Islands National Park is een eilandengroep voor de kust van Los Angeles en bestaat uit vijf van de acht Channel eilanden, elk met verschillende recreatiemogelijkheden. Veel mensen komen hier om de drukke stad te ontvluchten. Channel Islands National Park bestaat uit de eilanden Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel, Santa Rosa en Anacapa. Ondanks dat de eilanden niet heel groot zijn, is er een grote diversiteit aan flora en fauna.

Je vindt het bezoekerscentrum op het vasteland in Ventura. De eilanden zijn bereikbaar met boten van parkconcessiehouders (Island Packers) of met een privéboot. Je moet vooraf wel even reserveren.

2. Pinnacles National Park

In Californië vind je in Pinnacles National Park een uniek, bergachtig landschap, gevormd door meerdere vulkaanuitbarstingen van meer dan 23 miljoen jaren geleden. Bizar om te beseffen dat deze landschappen al zo lang bestaan. Het park is in 1908 opgericht door president Theodore Roosevelt. Tegenwoordig kun je hier terecht voor een portie indrukwekkende grotten en rotsformaties, uitgestrekte bossen en de pinnacles; bijzonder gevormde alleenstaande rotspilaren. Deze doen me denken aan de hoodoos bij Bryce Canyon.

Bryce Canyon National Park, Amerika 2017 - 16

3. Lassen Volcanic National Park

Ik heb gewoon nog nooit in mijn leven een vulkaan bezocht, daarom mag een bezoek aan Lassen Volcanic National Park niet ontbreken op deze lijst.

Lassen Volcanic National Park vind je in het noorden van Californië en het park is bijna geheel door vulkanische activiteit gevormd. Het is toch bizar om je te beseffen dat deze landschappen al zo lang geleden gevormd zijn. In Lassen Volcanic National Park vind je warme bronnen en naar zwavel ruikende modderpoelen. Je kunt via de Lassen Volcanic National Park Highway naar het hoogste punt van het park (2594 m) rijden.

Het National Park is vooral geliefd onder de wintersportliefhebbers, maar ook in de zomer kun je hier goed vertoeven. Wist je dat zelfs in de zomer bepaalde wegen nog steeds gesloten kunnen zijn door de sneeuw en ijs.

4. Sequoia & Kings Canyon National Park

Hoe tof is het om tussen de grootste bomen ter wereld te kunnen lopen? Sequoia & Kings Canyon National Parks zijn twee aan elkaar grenzende parken. De eeuwenoude gigantische sequoiabomen die je hier kunt vinden, kunnen tot wel 80 meter hoog worden.

Één van de leukste bezienswaardigheden in het park is de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld. Hij is 83,8 meter hoog, 11,1 meter in doorsnee en rond 2.300 tot 2.700 jaar oud. Je hoeft echter niet per se naar deze boom te gaan om versteld te staan, want vrijwel alle andere sequoia’s doen hier niet voor onder. Daarnaast vind je er onder andere ook immense bergen, diepe grotten, bergmeren en watervallen.

Ik bezocht deze parken nog niet, maar ik bezocht al wel het Caleveras Big Trees State Park nabij Yosemite National Park, waar je ook deze reuzenbomen kunt vinden.

5. Arches National Park

Arches National Park wordt niet vaak meegenomen in reisroutes door het zuidwesten van Amerika, maar dat is ontzettend zonde, volgens Marcella van Marcellamolenaar.nl. Arches is een prachtig natuurpark in het oosten van de Amerikaanse staat Utah. Het park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties die gevormd zijn door eeuwenlange invloed van weer en wind. Tijdens een mooie wandeling loop je langs een heleboel kenmerkende vormen. Sommige rotsen hebben een grappige vorm, zoals in de vorm van vingers of met een groot balancerend rotsblok bovenop. Ook zijn er meer dan 2000 natuurlijke arches in het park die wel eens breken omdat ze door de jaren heen te fragiel worden. Er was net een arch gebroken voordat Marcella een bezoek bracht aan het National Park en ook de delicate arch zou het niet lang meer houden. Wil je al deze gave vormen bewonderen, maak dan dus een beetje haast met je bezoek!

Lees hier alle tips die Marcella geeft voor je bezoek aan Arches National Park.

7. Canyonlands National Park

Linda van Travellersoftheworld bezocht het National Park Canyonlands. Het is een prachtig park in Utah, vlakbij het plaatsje Moab. Veel mensen slaan dit park over, maar dat is zonde! Canyonlands is namelijk echt prachtig. Je kunt hier een mooie roadtrip maken, prachtige wandelingen doen en genieten van geweldige uitzichten. 

Een van de hoogtepunten van Canyonlands is de wandeling richting Mesa Arch, een natuurlijk boog bij een prachtig uitzicht over de canyon. Deze wandeling is slechts 800 meter lang en vooral rondom zonsopkomst prachtig. Verder is het een aanrader om de scenic drive te rijden en om te stoppen bij wat prachtige uitzichtpunten onderweg. Het is ook echt de moeite waard om een stukje langs de rim van de canyon te hiken. De wandeling naar Upheaval Dome mag je ook echt niet missen! 

Canyonlands is een park dat echt op je bucketlist moet. In korte tijd kun je hier veel moois zien! 

Lees hier alle tips die Linda geeft voor je bezoek aan Canyonlands National Park.

Wishlist: Canyonlands

8. Capitol Reef National Park

Jacoba van Op Reis Met Co bezocht Capitol Reef National Park. Capitol Reef is één van de vijf National Parks in Utah en wordt veel mensen tijdens een roadtrip in Zuidwest Amerika onterecht overgeslagen. Het is een onwijs mooi park, vol steile rode rotsen en een prachtige groene vallei. 

In deze vallei (Fruita) staan nog een aantal gebouwen van de mormonen die hier vroeger woonden. Ook zijn er veel fruitboomgaarden te vinden waar je soms gratis fruit kunt plukken. In het park kun je verder prachtige wandelingen maken naar mooie uitzichtpunten. Het is echt een aanrader om een nachtje te kamperen in Fruita. Door de locatie tussen de rode rotsen, de prachtige sterrenhemel en de vele herten die langs je tent lopen, is dit een van de mooiste campings in Amerika.

Omdat Capitol Reef National Park niet zo bekend is, is het hier vergeleken met de andere National Parks vrij rustig, maar zeker niet minder mooi!

Lees hier alle tips van Jacoba voor je bezoek aan Capitol Reef National Park.

9. Petrified Forest National Park

Petrified Forest National Park vind je in het noorden van Arizona en is vooral bekend door de vele versteende bomen die je hier kunt vinden. Daarnaast kun je hier ook veel andere fossielen en paleontologische vondsten vinden, dus als je fan bent van een dosis geschiedenis, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Lang geleden (ongeveer 225 miljoen jaren geleden) bestond het gebied vooral uit moeras, maar ook hier heeft waarschijnlijk een vulkaanuitbarsting het moeraslandschap de das omgedaan. Tegenwoordig bestaat Petrified Forest National Park voornamelijk uit woestijnlandschap en een goede plek om te hiken, bijvoorbeeld de toffe trail bij Blue Mesa.

10. Saguaro National Park

In de Amerikaanse Sonorawoestijn in Arizona ligt het National Park Saguaro en ik vind zo jammer dat ik dit park niet heb kunnen bezoeken, want laat mij wandelen tussen wat cactussen en ik ben blij. Het National Park is vernoemd naar de gelijknamige reuzencactus, die je veel in dit park kunt vinden.

De Saguaro cactus kan wel hoger dan vijftien meter worden. En wist jij dat de bloem van de saguaro een symbool van Arizona is en dat de Saguaro zelfs het universele symboom is voor het westen van Amerika? Daarnaast vind je in het park ook heel wat andere soorten cactussen. In het National Park kun je goed hiken, er zijn verscheidene korte en lange trails in het park te vinden.

11. Yellowstone National Park

Het westen van Amerika stikt van de prachtige National Parks, maar als er één is die je zeker zelf moet gaan bekijken dan is het Yellowstone, volgens Ivonne van Myfootprints. Dit ruige park is eigenlijk een enorme (slapende) vulkaan en de natuur is met geen ander gebied in Amerika te vergelijken. Het ligt iets van de geijkte route door het westen maar is de omweg meer dan waard.

Wie Yellowstone betreedt komt binnen in een wondere en kleurrijke wereld vol geothermale verschijnselen en bijzonder wildlife als de beer, bison en wolf.  

Om yellowstone goed te kunnen bekijken heb je een auto nodig want het park is enorm. Vergeet onderweg zeker niet uit te stappen en een mooie wandeling te maken.  Bezoek hoogtepunten als Mammoth Hot Springs met de vele geisers, Grand Prismatic Spring en de Grand Canyon of Yellowstone. Wij keken onze ogen uit en willen zeker weer eens terug.

Trek minimaal een paar dagen uit om het gebied te bekijken en vermijd als het kan de Amerikaanse zomervakantie want dan is het er behoorlijk druk. 

Wil je zelf een keer op pad om dit bijzondere gebied te bekijken? Ivonne geeft je tips voor alle hoogtepunten van Yellowstone National Park.

Het is wel duidelijk dat je in het zuidwesten van Amerika overladen wordt met natuurpracht. En dan te bedenken dat we het hier maar over een klein stukje van het land hebben en deze gave parken maar een paar staten van de 50 te vinden zijn. Ik zou eigenlijk alle parken wel kunnen aftikken, dus ik denk dat er niets anders opzit dan een nieuwe reis plannen.

Welke National Parks in het zuidwesten van Amerika kun jij al afstrepen?

Nieuwsgierig naar meer?

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: het wilde westen van Amerika

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

15 tips voor je bezoek aan San Francisco

Yosemite: omver geblazen door natuurpracht

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Reisroute: vier weken Amerika

Zien en doen in Death Valley National Park

Tips en feiten over de Grand Canyon

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Amerika?

Wil jij een auto huren voor je rondreis door het zuidwesten van Amerika?

autohuur USA

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

32 Responses

 1. Weet je dat ik nog nooit in een nationaal park ben geweest? Zelfs niet in Nederland! Escandaloso eigenlijk 🙈 Ik zou naar ieder uit dit lijstje willen gaan, maar op mijn eigen travel bucket list staat Yellowstone National Park.

  1. Oh echt joh… ook nog nooit op de Veluwe geweest? Daar moet dan snel eens verandering in komen. 😉

 2. 63! Wow! Amerika heeft me nooit getrokken en ik ben er dan ook nooit geweest. Maar het laatste jaar wil mijn zoontje heel graag naar de VS waardoor ik me er meer in ben gaan verdiepen en het staat inmiddels wel op mijn wishlist.

  1. Het stond bij mij ook echt nooit zo hoog op mijn wishlist, maar inmiddels ben ik verkocht hoor. Het is er zo gaaf!

 3. Leuk artikel lady! Ondanks dat wij veel Nationaal Parken bezocht hebben is er ook voor ons nog erg veel moois te ontdekken in het westen van Amerika. Ooit gaan we terug!

 4. Death Valley en de Grand Canyon vond ik ook geweldig. We waren hier in de winter, dus met acceptabele temperaturen 🙂 Monument Valley National Park staat hoog op mijn wensenlijst, net als Joshua Tree.

  1. Oh, dat scheelt een hoop denk ik.. beter dan 52 graden. Voor jou is er dus ook nog genoeg om voor terug te gaan. 🙂

 5. Zo bizar hoeveel diversiteit er in dat deel van Amerika is.. Het lijkt me heel gaaf om daar een keer een camper te huren en overal langs te rijden. Yellowstone staat met stip op één, en dan Sequoia National Park en dan de rest 😄

 6. Ik ben in veel nationale parken geweest en ze zijn allemaal fantastisch! Ik wil zelf heel graag nog een keer naar het Noordwesten, om nog eens terug te gaan naar Yellowstone, maar ook naar Glacier, Grand Teton en nog veel meer parken te gaan in die omgeving

 7. Bryce Canyon! Sprak mij meer aan dan de Grand Canyon. Waarom weet ik niet meer precies. We hebben trouwens helemaal geen grote stukken gelopen. We hadden een tour gemaakt (belachelijk dure reis waarin we in twee weken van San Francisco naar San Diego reden. Maar door de afstanden reden we zo’n 9 uur per dag waardoor we weinig sightseeing tijd overhadden. Dat moet anders een volgende keer). Yosemite had ik dus ook nog willen bezoeken en dat is ook niet gelukt…

  1. Dat is wel jammer, dat jullie zo weinig tijd hadden om de plekken echt goed te ontdekken. Maar inderdaad, volgende keer beter. 😉

 8. Aaah ik droom meteen helemaal weg. Wij zouden in 2020 naar West-Amerika gaan maar helaas kwam corona, als ik dit zo zie baal ik er nog meer van dat dat niet door kon gaan!

 9. De nationale parken zouden voor mij dé reden zijn om Amerika te bezoeken. De rest van het land trekt me niet, maar de parken lijken me waanzinnig. Arches NP spreekt me het meest aan, ik vind die natuurlijke bogen altijd intrigerend.

  1. Dat snap ik wel. Ik wist van tevoren ook niet dat de natuur er zo geweldig was, ik had me niet goed voorbereid. Het is er echt prachtig en ga graag eens terug.

 10. Ik ben al een paar keer in de VS geweest maar nog nooit in een Np. Altijd op familie bezoek geweest, het wordt hoog tijd om daar eens verandering in te brengen . Yosemity en Zion staan bovenaan mijn verlanglijstje. En de sequoia bomen wil ik wel eens in het echt bewonderen.

 11. De meeste van deze parken heb ik gezien (en vond ik uiteraard schitterend!), maar Yellowstone staat nog op mijn lijstje. Sequoia National Park vond ik persoonlijk niet heel indrukwekkend, maar Monument Valley blijft prachtig.

  1. Goed om te weten. Monument Valley vond ik zelf ook heel gaaf en Yellowstone staat ook hoog op mijn lijst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.