Wishlist Zwitserland: mijn wensen voor deze trip

by thatonetime
56 comments
Reizen in Europa: Zwitserland

Ik ga naar Zwitserland. In de kerstvakantie ga ik samen met vriendlief voor het eerst naar dit mooie land om een weekje lang bij te komen en te genieten van de mooie natuur. De Lonely Planet ligt al een aantal weken in de boekenkast, dus de voorpret is begonnen. Bij het lezen hiervan is mijn wishlist al aardig lang geworden. In deze blogpost zet ik mijn wensen voor Zwitserland voor je op een rij.

Zoals je in het maandoverzicht van augustus kon lezen, sluit ik het jaar af in Zwitserland. Ik was nog niet terug van mijn rondreis door Jordanië, of de reiskriebels begonnen alweer op te spelen. Ik boekte een tripje naar dit, voor mij, onbekende land. Van 23 t/m 30 december zullen we Zwitserland onveilig maken! Ik heb er erg veel zin in: rondtoeren met de auto, genieten van de sneeuw (in hoeverre deze koukleum dat kan), wandelen in de mooiste natuur en lekker eten. Ik ben heel benieuwd wat dit land ons gaat brengen, maar ik denk alleen maar veel moois.

Inmiddels heb ik al de nodige inspiratie opgedaan dankzij de Lonely Planet, Instagram en andere blogs, waardoor ik al een lange wishlist heb.


Wishlist Zwitserland

Wij vliegen op Basel, een stad gelegen in het noordwesten van het land. Hier staat onze huurauto klaar om vervolgens een weekje lang rond te toeren. In deze regio schijnt de winter relatief mild te zijn, dus ik ben benieuwd.

1. Bergen, bergen en nog meer bergen!

Één van de voornaamste redenen waarom ik naar Zwitserland wil, zijn de bergen. Er gaat niets boven mooie natuur en mooie vergezichten over de bergen. Het lijkt me echt optimaal genieten. Ik weet niet of we the Matterhorn gaan halen omdat die regio helemaal in het zuiden gelegen is, maar gelukkig zijn er nog veuuul meer opties! Grindelwald en Lauterbrunnen schijnen erg mooi te zijn. Of wellicht de Eiger en Jungfrau. De opties zijn eindeloos en ik ben zo benieuwd waar ik in mijn weekje in Zwitserland eindig.


2. Swiss National Park

In het oosten vind je het enige National Park van het land: het Zwitsers National Park. Het park schijnt prachtig te zijn en een onwijs goede plek voor een goede hike. In hoeverre dit in december mogelijk zal zijn, weet ik niet maar ik hoop er wel op. Een goede hike is altijd fijn!

Wishlist Switzerland

3. the Glacier Express

Na de treinreis die ik in Sri Lanka maakte van Kandy naar Ella, bewees hoe tof een lange treinreis kan zijn. Ook in Zwitserland schijn je zo’n pareltje te hebben. De sneltrein verbindt de plaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt en Zermatt en wordt ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. The Glacier Express schijnt een van de tofste treinreizen ter wereld te zijn dankzij de mooie uitzichten. Langs de bergen, meren en de mooiste vergezichten. Ik weet niet of we hier tijd voor hebben, maar anders blijft ie lekker op mijn wishlist staan.


4. Heel veel kaasfondue

Het is voor mij alweer zooo lang gelden dat ik een kaasfondue heb gehad, echt jaaaren! En dat terwijl ik een goede kaasfondue onwijs lekker vind. Ik zie mezelf dit wel een hele week eten hoor, als het moet. Lekker brood, veggies of andere lekkere dingen in de gesmolten kaas dippen = heaven! Alhoewel ik denk dat mijn vriend hier minder warm van wordt. 🙂

En naast de kaasfondue hebben we natuurlijk nog de ‘gewone’ Zwitserse kaas. Een lekker kaasplankje bij de borrel gaat er altijd wel in hoor!


5. Romantish Genève

Genève is de een na grootste stad van Zwitserland en ligt in het Franse gedeelte van de stad. Het ligt helemaal in het zuidwestelijke puntje van het land. Ik weet eigenlijk vrij weinig van deze stad, maar het lijkt me zo’n romantische bestemming, helemaal aan het meer van Genève. Ik weet niet of mijn beeld klopt, maar daar kom ik snel genoeg achter. 😉

Wishlist Zwitserland

6. Stedentripje

De mooie natuur afwisselen met een stad is op z’n tijd wel lekker. Bern en Zürich lijken me prachtige steden. Zürich is de grootste stad van het land maar het ziet er op de plaatjes wel onwijs gaaf uit met een mooie historische binnenstad, omringd door veel water en mooie heuvels. Daarnaast hebben we nog Bern; de stad van Albert Einstein. Bern schijnt ook een fantastische binnenstad te hebben met veel historische gebouwen en is gelegen in de bocht van de rivier de Aare.

Zwitserland

7. Ritje op een rodelbaan

Ik zie mezelf wel zitten hoor, al rodelend door de bergen. Hoe mooi is dat!? Volgens mij heb ik dit als kind wel eens ergens gedaan, maar daar weet ik eigenlijk niet zo veel meer van. En dat was al helemaal niet in zo’n mooi omgeving. De langste rodelbaan van het land vind je in Grindelwald. Het is zelfs de langste van Europa. Hoe tof zal dat zijn als ik daar lekker ga rodelen tussen de mooiste natuur. Gelukkig zijn er nog veel meer rodelbanen in het land dus er zijn opties genoeg.


8. the Rheinfall

The Rainfall is de grootste waterval van Zwitserland. De waterval ligt in het noorden van het land, bij de Duitse grens. Op zich ligt deze stad niet heel ver van Basel af, dus dit moet sowieso een plek zijn die we af kunnen strepen van onze wishlist en waar we heen kunnen gaan binnen ons weekje in Zwitserland. De waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog en het water dendert er met een grote snelheid naar beneden. Ik weet niet hoe dit in december is, maar een bezoek aan deze plek lijkt me sowieso de moeite waard.


9. Liechtenstein

Hoe tof zal het zijn om tijdens mijn weekje in Zwitserland ook deze dwergstaat aan te doen. Je vindt de staat in het oosten van Zwitserland. En in het kader van ‘ik ben er nu toch’ lijkt het me een toffe bestemming om een bezoek te brengen. De dwergstaat is maar zo’n 160 km2 maar ook hier schijnt het erg mooi te zijn om te hiken dus ik ben om! 🙂

Wishlist Liechtenstein

Moet er nog meer op mijn wishlist?

De opties voor Zwitserland lijken echt eindeloos te zijn. Ik zie zelfs door de bomen het bos niet meer, zoveel moois valt er te zien en te ontdekken. Een week is gewoon niet genoeg, maar het is wat het is. Heb jij nog tips voor mijn trip naar Zwitserland?


Je eigen wishlist voor Zwitserland afstrepen?

Je huurauto voor je reis naar Zwitserland regelen?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet

Bron voor de afbeeldingen: Unsplash

You may also like

56 comments

Manon 13 augustus 2021 - 21:01

Wat leuk! Je gaat er dus ook kerst vieren of sla je die dagen over?

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 09:11

Dat was de bedoeling inderdaad, helaas hebben we destijds de trip moeten annuleren.

Reply
Cannobio 24 december 2019 - 13:58

Vaak naar Oostenrijk en Duitsland geweest, maar Zwitserland nog nooit echt bezocht. Hoogtijd om daar verandering in te brengen.
Cannobio onlangs geplaatst…ContactMy Profile

Reply
thatonetime 26 december 2019 - 12:10

Het schijnt een prachtig land te zijn!

Reply
Monique Vos 19 december 2019 - 08:04

Zwitserland, zo mooi! Wij gingen altijd naar Oostenrijk, maar Zwitserland is ook super tof.

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:43

Het lijkt me een heerlijk land om te bereizen met zulke mooie natuur!

Reply
Daphne 12 december 2019 - 07:21

Ja! Het is zo mooi! Dit voorjaar reden we er doorheen. Echt prachtig. Maar aankomende zomer gaan we er hoogstwaarschijnlijk naartoe! Nu al zin in!
Daphne onlangs geplaatst…Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven – Recept op één grillplaatMy Profile

Reply
thatonetime 13 december 2019 - 19:51

Oh wat een lekker vooruitzicht zeg.. ik ben ook heel benieuwd hoe het er in de zomer is, het lijkt me dan prachtig!

Reply
Stefaan De Winter 4 december 2019 - 20:53

Ben eerder te vinden voor een strand vakantie maar gelukkig is er voor elk wat wils 🙂
Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Cybermonday bij WW, het nieuwe WeightWatchers!My Profile

Reply
thatonetime 9 december 2019 - 19:12

Ik eigenlijk ook hoor haha, maar dit is eens wat anders. 😉

Reply
Gabrielle 28 november 2019 - 07:49

Basel is ook echt de moeite waard voor een stedentrip, verder zou ik Luzern aanraden. En vanuit daar moet je echt naar Mount Pilatus, een geweldige plek!
Gabrielle onlangs geplaatst…Blue Lagoon boottocht met de Hornblower – MaltaMy Profile

Reply
thatonetime 28 november 2019 - 17:36

Dankjewel voor je tips! Ik ga ze opschrijven!

Reply
Mandy 28 november 2019 - 06:54

Oh wat gaaf!! Ik ben jaloers. Ik heb dan niks met gondeltjes enzo maar ik vind het altijd wel mooi zo hoog in de bergen, lekker van de natuur genieten inderdaad. Die trein lijkt me ook prachtig, benieuwd naar je blogs over Zwitserland

Reply
thatonetime 28 november 2019 - 17:36

Dankjewel! Ik ben ook erg benieuwd! 🙂

Reply
Manon 27 november 2019 - 20:40

Mijn oma komt uit Basel, dus technisch gezien heb ik roots daar in Zwitserland. Zou ooit best willen gaan.

Reply
thatonetime 28 november 2019 - 17:34

Oh wat geinig.. heb je dan nog mooie insider tips?

Reply
Alexandra 27 november 2019 - 18:38

Zwitserland is een geweldig land. Ben benieuwd of het je gaat lukken om alles in één week te doen. Heel veel plezier.
Alexandra onlangs geplaatst…Boek – Meisje vermistMy Profile

Reply
thatonetime 27 november 2019 - 18:40

Haha vast niet, maar wie weet!

Reply
Henk 27 november 2019 - 11:09

Ik zou zeker voor lauterbrunnen kiezen ipv Grindelwald. Ik vond Grindelwald te massaal, terwijl je in Lauterbrunnen omsloten wordt door hoge bergwanden

Reply
thatonetime 27 november 2019 - 18:16

Dank voor de tip, die ga ik onthouden!

Reply
rachel 27 november 2019 - 10:52

dat doe je goed 😀 dat word gewoon genieten want het is prachtig daarzo!

Reply
thatonetime 27 november 2019 - 18:16

Dat denk ik ook! 😀

Reply
Danny 26 november 2019 - 19:06

Wat een heerlijk vooruitzicht voor de kerstvakantie. Indien je in de buurt bent, zou ik ook zeker naar de Grande Dixence Dam gaan, de hoogste stuwdam ter wereld. Indrukwekkend om te zien en mocht je goed weer hebben, kun je rondom het stuwmeer een mooie wandeling maken. Ik vond het daar echt bizar mooi. Geniet ervan alvast en ben benieuwd naar je foto’s en verhalen.

Reply
thatonetime 27 november 2019 - 18:14

Oh dat zet ik om mn lijstje zetten. Dat is echt iets voor mijn vriend.

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie 26 november 2019 - 16:31

Lijkt me een heerlijke bestemming. Ik ben zelf nog nooit in Zwitserland geweest, maar ik hoor er altijd goede verhalen over. Ik ben benieuwd naar jullie foto’s en verhalen.

Reply
thatonetime 27 november 2019 - 18:10

Ik ben ook erg benieuwd! 😀

Reply
Jacoba 24 november 2019 - 10:19

Wat een geweldig vooruitzicht! Zwitserland lijkt me geweldig en het moet zeker in de winter een bijzondere trip worden, zoveel sneeuw! Veel plezier nog met de voorpret en voor je het weet is het zo ver 🙂
Jacoba onlangs geplaatst…Wat kost een reis naar Hawaii?My Profile

Reply
thatonetime 27 november 2019 - 18:21

Dankjewel! Ik ben ook erg benieuwd naar het land!

Reply
Kelly 21 november 2019 - 19:23

Wat een heerlijk vooruitzicht! Zwitserland in de winter lijkt me geweldig. Kaasfondue ben ik niet zo’n fan van, maar van bergen wel! Heel veel plezier in ieder geval.

Reply
thatonetime 23 november 2019 - 09:19

Zeker weten… Het lijkt mij ook een hele toffe bestemming! Oh joh.. ik ben echt gek op kaasfondue, lijkt me er heerlijk!

Reply
Aniek 21 november 2019 - 08:58

Heerlijk! Ook in de sneeuw kan je nog prachtige hikes maken hoor. En de Glacier Express lijkt mij dus ook geweldig.
Aniek onlangs geplaatst…De mooiste wijnwandelingen in NederlandMy Profile

Reply
thatonetime 21 november 2019 - 18:32

Dat hoop ik ook! 😀 Die treinreis lijkt me zo mooi, maar hij is ook erg prijzig.

Reply
Anne - Ditisanne.nl 21 november 2019 - 07:55

Haha, in december in Zwitserland zou ik vooral gaan skiën! 😉 Maar er is inderdaad heel veel moois te zien. Ik ben een paar jaar geleden in Locarno geweest, dat doet juist heel mediterraans aan. We hebben daar een hele mooie wandeling gemaakt maar ik denk dat die in de winter niet echt te doen is.
Wel voorzichtig met rodelen, het is nogal een linke sport (maar wel erg leuk!) 😉
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Argentinië: Roadtrippen ten zuiden van SaltaMy Profile

Reply
thatonetime 21 november 2019 - 18:32

Dat ligt wel voor de hand he.. 😉 Nu heb ik één keer geskied en dat was echt geen succes, dus ik denk dat ik het bij wandelen, sneeuwaandelen, langlaufen, etc. houd haha. Oh is rodelen echt zo link? Dat wist ik helemaal niet.. Het ziet er zo leuk uit!

Reply
Linda 20 november 2019 - 20:28

Zo leuk dat je naar Zwitserland gaat! Ht lijkt mij een prachtig land en ik zou er ook dolgraag eens heen gaan. vooral voor de bergen uiteindelijk. Ik zou zowel in elk seizoen wel eens een kijkje willen nemen, want volgens mij is het elke keer een compleet ander land!

Reply
thatonetime 21 november 2019 - 18:30

Dat idee heb ik dus ook. Ik ga nu in de winter heen en het lijkt me heel mooi (ondanks dat ik de kou verschrikkelijk vind), maar in de zomer lijkt het me ook prachtig, vooral om te hiken!

Reply
Samira | Greatest location 17 november 2019 - 21:25

Ah heerlijk Janet. Ik ben ook dol op natuur en Bergen. Zelf nog nooit in Zwitserland geweest. Regio Graubünden zou ik wel willen bezoeken. Niu ik lees jouw avontuur volgend jaar wel.
Samira | Greatest location onlangs geplaatst…Bijzonder overnachten in DrentheMy Profile

Reply
thatonetime 18 november 2019 - 19:04

Lekker he.. ik heb er ook erg veel zin in!

Reply
Sherry 17 november 2019 - 15:01

Wauw mooie plekken zijn dit zou ze graag willen bezoeken.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Dolfje ontvoerdMy Profile

Reply
thatonetime 17 november 2019 - 20:26

Ik ook! Ik ben benieuwd wat ik straks van dit lijstje kan afstrepen.

Reply
Jouvence 17 november 2019 - 14:39

Ik ben er nog nooit geweest, maar Zwitserland staat wel op mijn lijstje! Manlief roept al jaren dat we daar echt een keer heen moeten.

Reply
thatonetime 17 november 2019 - 20:25

Dat snap ik helemaal. Het is ook onze eerste ontmoeting met het land dus ik ben erg benieuwd!

Reply
Linne 16 november 2019 - 21:06

Zwitserland is super mooi! Ik wens je een hele fijne, ontspannen en liefdevolle vakantie en ben benieuwd je blogartikelen te lezen tegen de tijd dat je daar bent geweest.
Liefs

Reply
thatonetime 17 november 2019 - 08:25

Ik denk ook dat het een prachtig land is. Dankjewel! 🙂

Reply
Kim 16 november 2019 - 17:27

Wauw! Wat een lijst met prachtige bestemmingen en activiteiten. De Glacier Express lijkt me ook echt wel heel bijzonder!
Kim onlangs geplaatst…De 5 leukste koffietentjes in AntwerpenMy Profile

Reply
thatonetime 17 november 2019 - 08:24

Dat lijkt mij ook! Ik ben benieuwd waar we terecht komen. 🙂

Reply
Marcella 15 november 2019 - 20:37

Waar verblijven jullie in Zwitserland? Bern is trouwens echt een leuke stad, zeker een aanrader! En Interlaken en de beide meren zijn ook erg mooi. Je gaat vast genieten!
Marcella onlangs geplaatst…9x Bezienswaardigheden KopenhagenMy Profile

Reply
thatonetime 16 november 2019 - 08:02

We vliegen op Basel, maar zijn van plan om daar niet te blijven dus. Nog tips voor goede overnachtingen?

Reply
Georgina Lifestyle 15 november 2019 - 20:33

Leuk vooruitzicht! Ziet er schitterend uit. Ik ben er nog nooit geweest. Het trekt mij niet, omdat ik meer van de zonvakanties ben. Maar als ik de kans krijg, dan wil ik er uiteraard wel naartoe. Er is nog zoveel in de wereld om te zien.

Reply
thatonetime 16 november 2019 - 08:02

Ik ben ook meer van de zonvakanties hoor… maar ik ben ook van de mooie natuur, en die schijnt in Zwitserland echt prachtig te zijn dus ik gok het er maar op in hartje winter haha. 🙂

Reply
Cynthia 15 november 2019 - 19:18

Inspiratie genoeg voor jullie weekje weg, zie ik al. Ik ben benieuwd of jullie er allemaal aan toe komen. Alvast veel plezier gewenst!
Cynthia onlangs geplaatst…Mijn laatste dag bij papMy Profile

Reply
thatonetime 16 november 2019 - 08:00

Dat vast en zeker. Dankjewel. 🙂

Reply
Lodi 15 november 2019 - 11:40

Wij gaan heel vaak naar Interlaken, vanaf hier heb je prachtig zicht op de Eiger, Monch Jungfrau. Hier kan je prachtig wandelen maar ook met het baantje naar boven. Het aller mooiste is naar Jungfrraujoch maar dat kost een vermogen ;). Ook richting Randa en vandaar uit naar de Matterhorn kijken is ook erg gaaf. Wij koenheid altijd om te klimmen en om in de berge te wandelen. In de herfst/winter ben ik er zelf nog nooit geweest. Bern is een hele leuke stad, net als Luzern.

Reply
thatonetime 15 november 2019 - 16:42

Dank voor je tips! Ik ben erg benieuwd! 😀

Reply
Deborah 15 november 2019 - 10:52

Zwitserland is een prachtig land. Wij zijn er een paar jaar terug in de zomer geweest. Hebben toen veel gezien en gedaan. En ik mocht kennis maken met het paragilden. Super vet!! Het is wel een vreselijk duur land!!
Deborah onlangs geplaatst…Ver weg en toch heel dichtbij… My Profile

Reply
thatonetime 15 november 2019 - 16:42

Paragliden heb ik nog nooit gedaan, maar dat lijkt me ook heel erg vet! Ja dat het duur is hoor ik vaker inderdaad.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More