Wishlist Zwitserland: mijn wensen voor deze trip

by thatonetime
54 comments
Reizen in Europa: Zwitserland

Ik ga naar Zwitserland. In de kerstvakantie ga ik samen met vriendlief voor het eerst naar dit mooie land om een weekje lang bij te komen en te genieten van de mooie natuur. De Lonely Planet ligt al een aantal weken in de boekenkast, dus de voorpret is begonnen. Bij het lezen hiervan is mijn wishlist al aardig lang geworden. In deze blogpost zet ik mijn wensen voor Zwitserland voor je op een rij.

Zoals je in het maandoverzicht van augustus kon lezen, sluit ik het jaar af in Zwitserland. Ik was nog niet terug van mijn rondreis door Jordanië, of de reiskriebels begonnen alweer op te spelen. Ik boekte een tripje naar dit, voor mij, onbekende land. Van 23 t/m 30 december zullen we Zwitserland onveilig maken! Ik heb er erg veel zin in: rondtoeren met de auto, genieten van de sneeuw (in hoeverre deze koukleum dat kan), wandelen in de mooiste natuur en lekker eten. Ik ben heel benieuwd wat dit land ons gaat brengen, maar ik denk alleen maar veel moois.

Inmiddels heb ik al de nodige inspiratie opgedaan dankzij de Lonely Planet, Instagram en andere blogs, waardoor ik al een lange wishlist heb.


Wishlist Zwitserland

Wij vliegen op Basel, een stad gelegen in het noordwesten van het land. Hier staat onze huurauto klaar om vervolgens een weekje lang rond te toeren. In deze regio schijnt de winter relatief mild te zijn, dus ik ben benieuwd.

1. Bergen, bergen en nog meer bergen!

Één van de voornaamste redenen waarom ik naar Zwitserland wil, zijn de bergen. Er gaat niets boven mooie natuur en mooie vergezichten over de bergen. Het lijkt me echt optimaal genieten. Ik weet niet of we the Matterhorn gaan halen omdat die regio helemaal in het zuiden gelegen is, maar gelukkig zijn er nog veuuul meer opties! Grindelwald en Lauterbrunnen schijnen erg mooi te zijn. Of wellicht de Eiger en Jungfrau. De opties zijn eindeloos en ik ben zo benieuwd waar ik in mijn weekje in Zwitserland eindig.

Wishlist Switzerland: mountains!
Wishlist Switzerland

2. Swiss National Park

In het oosten vind je het enige National Park van het land: het Zwitsers National Park. Het park schijnt prachtig te zijn en een onwijs goede plek voor een goede hike. In hoeverre dit in december mogelijk zal zijn, weet ik niet maar ik hoop er wel op. Een goede hike is altijd fijn!

Wishlist Switzerland

3. the Glacier Express

Na de treinreis die ik in Sri Lanka maakte van Kandy naar Ella, bewees hoe tof een lange treinreis kan zijn. Ook in Zwitserland schijn je zo’n pareltje te hebben. De sneltrein verbindt de plaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt en Zermatt en wordt ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. The Glacier Express schijnt een van de tofste treinreizen ter wereld te zijn dankzij de mooie uitzichten. Langs de bergen, meren en de mooiste vergezichten. Ik weet niet of we hier tijd voor hebben, maar anders blijft ie lekker op mijn wishlist staan.


4. Heel veel kaasfondue

Het is voor mij alweer zooo lang gelden dat ik een kaasfondue heb gehad, echt jaaaren! En dat terwijl ik een goede kaasfondue onwijs lekker vind. Ik zie mezelf dit wel een hele week eten hoor, als het moet. Lekker brood, veggies of andere lekkere dingen in de gesmolten kaas dippen = heaven! Alhoewel ik denk dat mijn vriend hier minder warm van wordt. 🙂

En naast de kaasfondue hebben we natuurlijk nog de ‘gewone’ Zwitserse kaas. Een lekker kaasplankje bij de borrel gaat er altijd wel in hoor!