Wishlist Zwitserland: mijn wensen voor deze trip

by thatonetime
54 comments
Reizen in Europa: Zwitserland

Ik ga naar Zwitserland. In de kerstvakantie ga ik samen met vriendlief voor het eerst naar dit mooie land om een weekje lang bij te komen en te genieten van de mooie natuur. De Lonely Planet ligt al een aantal weken in de boekenkast, dus de voorpret is begonnen. Bij het lezen hiervan is mijn wishlist al aardig lang geworden. In deze blogpost zet ik mijn wensen voor Zwitserland voor je op een rij.

Zoals je in het maandoverzicht van augustus kon lezen, sluit ik het jaar af in Zwitserland. Ik was nog niet terug van mijn rondreis door Jordanië, of de reiskriebels begonnen alweer op te spelen. Ik boekte een tripje naar dit, voor mij, onbekende land. Van 23 t/m 30 december zullen we Zwitserland onveilig maken! Ik heb er erg veel zin in: rondtoeren met de auto, genieten van de sneeuw (in hoeverre deze koukleum dat kan), wandelen in de mooiste natuur en lekker eten. Ik ben heel benieuwd wat dit land ons gaat brengen, maar ik denk alleen maar veel moois.

Inmiddels heb ik al de nodige inspiratie opgedaan dankzij de Lonely Planet, Instagram en andere blogs, waardoor ik al een lange wishlist heb.


Wishlist Zwitserland

Wij vliegen op Basel, een stad gelegen in het noordwesten van het land. Hier staat onze huurauto klaar om vervolgens een weekje lang rond te toeren. In deze regio schijnt de winter relatief mild te zijn, dus ik ben benieuwd.

1. Bergen, bergen en nog meer bergen!

Één van de voornaamste redenen waarom ik naar Zwitserland wil, zijn de bergen. Er gaat niets boven mooie natuur en mooie vergezichten over de bergen. Het lijkt me echt optimaal genieten. Ik weet niet of we the Matterhorn gaan halen omdat die regio helemaal in het zuiden gelegen is, maar gelukkig zijn er nog veuuul meer opties! Grindelwald en Lauterbrunnen schijnen erg mooi te zijn. Of wellicht de Eiger en Jungfrau. De opties zijn eindeloos en ik ben zo benieuwd waar ik in mijn weekje in Zwitserland eindig.

Wishlist Switzerland: mountains!
Wishlist Switzerland

2. Swiss National Park

In het oosten vind je het enige National Park van het land: het Zwitsers National Park. Het park schijnt prachtig te zijn en een onwijs goede plek voor een goede hike. In hoeverre dit in december mogelijk zal zijn, weet ik niet maar ik hoop er wel op. Een goede hike is altijd fijn!

Wishlist Switzerland

3. the Glacier Express

Na de treinreis die ik in Sri Lanka maakte van Kandy naar Ella, bewees hoe tof een lange treinreis kan zijn. Ook in Zwitserland schijn je zo’n pareltje te hebben. De sneltrein verbindt de plaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt en Zermatt en wordt ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. The Glacier Express schijnt een van de tofste treinreizen ter wereld te zijn dankzij de mooie uitzichten. Langs de bergen, meren en de mooiste vergezichten. Ik weet niet of we hier tijd voor hebben, maar anders blijft ie lekker op mijn wishlist staan.


4. Heel veel kaasfondue

Het is voor mij alweer zooo lang gelden dat ik een kaasfondue heb gehad, echt jaaaren! En dat terwijl ik een goede kaasfondue onwijs lekker vind. Ik zie mezelf dit wel een hele week eten hoor, als het moet. Lekker brood, veggies of andere lekkere dingen in de gesmolten kaas dippen = heaven! Alhoewel ik denk dat mijn vriend hier minder warm van wordt. 🙂

En naast de kaasfondue hebben we natuurlijk nog de ‘gewone’ Zwitserse kaas. Een lekker kaasplankje bij de borrel gaat er altijd wel in hoor!

Wishlist Zwitserland

5. Romantish Genève

Genève is de een na grootste stad van Zwitserland en ligt in het Franse gedeelte van de stad. Het ligt helemaal in het zuidwestelijke puntje van het land. Ik weet eigenlijk vrij weinig van deze stad, maar het lijkt me zo’n romantische bestemming, helemaal aan het meer van Genève. Ik weet niet of mijn beeld klopt, maar daar kom ik snel genoeg achter. 😉


6. Stedentripje

De mooie natuur afwisselen met een stad is op z’n tijd wel lekker. Bern en Zürich lijken me prachtige steden. Zürich is de grootste stad van het land maar het ziet er op de plaatjes wel onwijs gaaf uit met een mooie historische binnenstad, omringd door veel water en mooie heuvels. Daarnaast hebben we nog Bern; de stad van Albert Einstein. Bern schijnt ook een fantastische binnenstad te hebben met veel historische gebouwen en is gelegen in de bocht van de rivier de Aare.


7. Ritje op een rodelbaan

Ik zie mezelf wel zitten hoor, al rodelend door de bergen. Hoe mooi is dat!? Volgens mij heb ik dit als kind wel eens ergens gedaan, maar daar weet ik eigenlijk niet zo veel meer van. En dat was al helemaal niet in zo’n mooi omgeving. De langste rodelbaan van het land vind je in Grindelwald. Het is zelfs de langste van Europa. Hoe tof zal dat zijn als ik daar lekker ga rodelen tussen de mooiste natuur. Gelukkig zijn er nog veel meer rodelbanen in het land dus er zijn opties genoeg.


8. the Rheinfall

The Rainfall is de grootste waterval van Zwitserland. De waterval ligt in het noorden van het land, bij de Duitse grens. Op zich ligt deze stad niet heel ver van Basel af, dus dit moet sowieso een plek zijn die we af kunnen strepen van onze wishlist en waar we heen kunnen gaan binnen ons weekje in Zwitserland. De waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog en het water dendert er met een grote snelheid naar beneden. Ik weet niet hoe dit in december is, maar een bezoek aan deze plek lijkt me sowieso de moeite waard.


9. Liechtenstein

Hoe tof zal het zijn om tijdens mijn weekje in Zwitserland ook deze dwergstaat aan te doen. Je vindt de staat in het oosten van Zwitserland. En in het kader van ‘ik ben er nu toch’ lijkt het me een toffe bestemming om een bezoek te brengen. De dwergstaat is maar zo’n 160 km2 maar ook hier schijnt het erg mooi te zijn om te hiken dus ik ben om! 🙂

Wishlist Liechtenstein

Moet er nog meer op mijn wishlist?

De opties voor Zwitserland lijken echt eindeloos te zijn. Ik zie zelfs door de bomen het bos niet meer, zoveel moois valt er te zien en te ontdekken. Een week is gewoon niet genoeg, maar het is wat het is. Heb jij nog tips voor mijn trip naar Zwitserland?

Zwitserland
Switzerland

Je eigen wishlist voor Zwitserland afstrepen?

Je huurauto voor je reis naar Zwitserland regelen?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet

  • Bron voor de afbeeldingen: Unsplash

54 comments
0