Yosemite National Park: omver geblazen door natuurpracht

by thatonetime
38 comments

Velen zijn je al voor gegaan, maar wanneer je een rondreis maakt door het zuidwesten van Amerika mág je Yosemite National Park niet overslaan. De natuurpracht staat hier op je te wachten om je omver te blazen. Een berg tips voor je bezoek aan Yosemite National Park heb ik in deze blog voor je op een rij gezet.

Yosemite National Park

Yosemite National Park ligt gelegen in het Sierra Nevada-Gebergte in Californië. Het is één van de oudste nationale parken van Amerika, en zelfs van de wereld. Sinds 1890 werd het nationale park opgericht en sinds 1984 staat dit prachtige park op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Yosemite staat bekend om de hoge bergen en diepe valleien. De diepe valleien worden omringd door immense granieten rotswanden, zoals de beroemde El Capitan en Half Home. Het park trekt dankzij alle natuurpracht, miljoenen bezoekers per jaar.

Yosemite National Park, Amerika

1. Yosemite Valley

Het startpunt van je reis is hoogstwaarschijnlijk in Yosemite Valley. Ergens middenin de granietmassa, vind je een vallei met een klein dorpje. In Yosemite Valley vind je het bezoekerscentrum, wat handig is om even te bezoeken voordat je op pad gaat door Yosemite. Je vindt hier meerdere postkantoren, accommodatie, eetgelegenheden, souvenirwinkels, een bezoekerscentrum en meer.

Praktische info

Het parkeren zal in het hoogseizoen echt een crime zijn wegens de drukte. Het kan lonen door vroeg in de ochtend te komen. Let ook goed op waar je wel en niet mag parkeren.


2. Glacier Point

Het meest spectaculaire uitzicht van vrijwel heel Yosemite vind je bij Glacier Point. Je vindt dit uitzichtpunt aan het einde van de gelijknamige weg. Je hebt hier zo ongeveer een panorama-uitzicht over Yosemite National Park. Van Yosemite Valley tot El Capitan, Half Home en Yosemite Falls. Het is er best druk, maar zeker de moeite waard.

Praktische info

Het laatste gedeelte van de weg kun je met een gratis shuttlebus afleggen, het word je ook aangeraden om dit te doen. Check het busschema voor de actuele tijden.

Je kunt hier last van hoogteziekte krijgen (ik spreek helaas uit eigen ervaring). Doe rustig aan en eet en drink goed.

Yosemite National Park, uitzicht Glacier Point
Yosemite National Park, uitzicht Glacier Point